[]

Neden genital bölgemizde kıl var?

Evrimsel süreçte vücudumuzdaki bir çok kıllı alanın kıldan arındığını yahut kılların seyrekleştiğini biliyoruz. Kollarımızda, sırtımızda eskisi kadar kıla ihtiyaç duymuyoruz mesela. Peki neden hâlâ genital bölgelerimizde kıl var? Bu konuda bilimsel bir yorum var mı? Sizin fikirleriniz nedir? Teşekkür ederim.




 
vücudun bu bölgelere daha fazla koruma sağlamak istemesiyle ilgili bi şey mi acaba? tamamen salladım.

asıl niye kaşımız var? ben de bunu merak ediyorum.
  • yeteramadenedimherseyi  (03.06.18 03:03:09 ~ 03:03:16) 
Ter gozune dusmesin diye.


  • baldur2  (03.06.18 03:17:51) 
Kıllar bölgenin nemini ve bakteriyel florasını koruyor özellikle kadınlarda. Tabi çıplak gezen canlılar olmadığımızdan ve epilasyon nedeniyle işlevselliği yitirilmiş durumda. Kaşlar ve kaş kemeri de gözleri terden tozdan korur. Uzman değilim ama bu soruya gelecek uzman yanıtlarını merak ediyorum ben de.


  • curukturpkokusu  (03.06.18 03:18:34) 
www.self.com

Bu bölgeden feromonlar salgılanıyormuş. Bunlar da karşı cins için çekici olabiliyormuş.
  • dissendium  (03.06.18 03:21:52) 
alın terlerimizinin gözümüze girmemesi için kaşımız var. ama genital bölge için özellikle bir neden yok. daha çok tahminler var.


  • wonnka  (03.06.18 03:30:33) 
Belki eski çağda kılsız olan üremeye uygun olmadığı için öyle bir gösterge olabilir. Kıl varsa yetişkin, yoksa daha olmamış gibi.


  • yirmisantim  (03.06.18 03:51:07) 
alnimizdaki terin goze gelmemesi icin kasin olmasi son derece mantikli. ama benim anlamadigim da tam olarak bu. evrim surecinin bir akli yok. peki evrim surecinde nasil oluyor da o bolgede kas cikiyor? buradan asagi dogru ter akar o da goze girer. o halde burada kas olmali. bu surec nasil oluyor da oluyor?


  • exlibris  (03.06.18 08:37:49) 
@exlibris hocam orada neden çıkıyor diye düşünme. evrim çok çok çok uzun yıllardır devam eden bir süreç. mesela ortadoğuda kaşları kalın olan insanlar, gözlerine daha az güneş ve ter girdiği için daha başarılı olmuşlar.daha iyi avlanmışlar, daha uzun yaşamışlar bu yüzden hep onların geni aktarılmış diğer genler ise hep tam çoğalamadan ölmüşler.


  • neverlose  (03.06.18 09:19:05) 
Olay adaptasyon haciko. Degiserek gelisiyo iste.


  • baldur2  (03.06.18 09:39:53) 
Doktorum cybh’a karşı önlem olarak genital kılların uzun bırakılması gerektiğini söylemişti, en azından hpv için. Belki bununla bir alakası vardır.


  • kojonotsuki  (03.06.18 10:25:42) 
o bölgelerin soğuk kalması için.


  • silver apple  (03.06.18 10:26:34) 
Kaşlar karşıdakine duygularımızı aktarmak için değil mi ya? Düşman ya da dost olarak gördüğünü anlatmak için vs. Ne alakası var terle falan. Teri elimizle silebiliriz. Bazı mağazalarda yağmur kapının önüne gelmesin diye dışarı doğru çıkıntı şeklinde olan brandalar gibi olurdu terle alakalı olsa. Yağmur da var sonuçta işin içinde. Gözü tamamen korumuyor ki? Ayrıca kapatabiliriz da zaten. İnsanın kafasını karıştırıyorsunuz ilk akla geleni söyleyerek.


  • nugre tias  (03.06.18 18:24:39) 
eski insanlarda da diğer yerlerine nazaran çoktur oralarda. belki zamanla oralardan da gidecektir. cıbıl cıbıl gezeceklerdir.


  • for day to break  (03.06.18 18:29:03 ~ 18:29:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.