[]

yurt dışına yerleşmek/Çalışmak

yaşım oldu 29. turizm rehberliği mezunuyum. ingilizce iyi. uzun zamandır kafama takılan şey sürekli buralardan gitmek. nereden yola çıkacağımı bilmiyorum. ya da şansımın olup olmadığını. sizce nerden yola çıkmalıyım. makara yapamdan cevap verirseniz çok sevinirim. çünkü o kadar daraldım ki nerdeyse intiharın eşiğinden döndüm son zamanlarda.

dil kursu, mülteci olarak sığınma, iş başvrusu... ne yapabilirim arkadaşlar. lütfen bi yol gösterin en azından şansımı deneyeyim. olmazsa da olmadı derim. istanbul'dayım.


 
:))

Haha gece gece guldum kusura bakma. Paran yoksa cok uzgunum hayallerine elveda de. Paran varsa kapilar yeni dunyalar seni bekliyor bol sans :))
  • perfectum  (31.05.18 02:47:50) 
bu durumda tek yapabileceğiniz, turistik vize alarak schengen fln gittiğiniz yerden dönmemek ve kaçak kalmak. en kısa yoldan orada biriyle evlenip vatandaşlık için kasacaksınız


  • oscar  (31.05.18 02:54:01) 
@oscar Eger calismiyorsa Schengen almasi da bayagi zor.


  • perfectum  (31.05.18 02:57:33) 
tahmini ne kadar para işimi görür? şu aşamada maksimum 50 000 tl ortaya koyabilirim.


  • everythingok  (31.05.18 02:58:53) 
Haftaligi 150 euroya bir dil okulu bulabilirsin eger iyi arastirirsan. Fakat bu dil okullari her ulkenin kendi bunyesinde onaylayip yayinladigi listelerdeki okullardan birisi olmali. Pazarlik yapinca bayagi anlayisla karsiliyorlar. Sonra onlardan bir kagit alip vize icin evraklara ekliyorsun. 3 aydan kisa dil okullari turistik vizeye tabidir. 3 aydan baslayip 6 aya 1 yila varan dil okullari paket programdir ve bayagi pahalidir. Bence butcen varms gidebilirsin.


  • perfectum  (31.05.18 03:02:45 ~ 03:03:24) 
dil okulu olayında sistem tam olarak nasıl işliyor?


  • everythingok  (31.05.18 03:10:37) 
Anlattigim sekilde? Hangi kismi soruyorsun?


  • perfectum  (31.05.18 03:11:41) 
yani dil okuluna kayıt yaptırdım ve gittim diyelim. sonrasında iş bulmak vs. yine bana kalıyor değil mi? 3 aylık dil okulu mesela. bana sağladığı tek avantaj 3 ay boyunca orada kalma hakkı mı?


  • everythingok  (31.05.18 03:15:22) 
Calisma iznin yok ise mise giremezsin, yasak :D
Evet dil okulunun sana tek avantaji ulkede bulunma hakkin ayarladigin kurs suresi kadar. Ayrica kalacak yer de ayarlamalisin. Bazi dil okullari bu imkani da sunuyor ama artik isi ticarete dokmus adamlar, eger bu hizmeti talep edersen ucret bayagi bir artiyor. Benim tavsiyem kendine hostel falan bul. Ya da couchsurfing den falan gitmek istedigin ulkenin vatandasi birisiyle tanis, durumunu anlat, o da bende kalacaktir blah blah diye davetiye yollasin boylelikle kalacak yeri de ayarlamis olursun.

  • perfectum  (31.05.18 03:18:56 ~ 03:19:42) 
ee tamam diyelim ki kalacak yeri o şekilde netten birini bularak hallettik ki turizmciyim o iş bana göre :) peki 3 aylık süreç tamamlandıktan sonra ne olacak? orada kalabiliyor muyum? o esnada çalışmak için izin vs alınamıyor mu?


  • everythingok  (31.05.18 03:28:23) 
@everythingok Ben sana gidebilecegin en kisa yolu soyledim gerisi sana kalmis ama is bulmak icin bir sirketle anlasman falan gerekir ayrica o sirketin gercekten sana ihtiyac duyup duymadigi ve neden ozellikle seni istedigi vs vs bir yigin didik didik edilen bir process. Ben o kisimalrdan anlamam. Ama sana su kadarini soyliyim en yakin arkadasim svgilisiyle birlikte Ankara Anlasmasiyle Ingiltere'ye gittiler dunya kdr para harcadilar 6 aylik pesin kira yok is plani icin avukata dunya kadar para byildilar. Gitmek icin bankalarda gosterdikleri paralari saymiyorum bile. Hala cepten yiyolar 1 ayda en az 60 bin yemedilerse ben de bisey bilmiyorum. Ve hala is bulamadi ikisi de oyle takiliyolar.


  • perfectum  (31.05.18 03:34:15 ~ 03:36:54) 
Dil okulunu geç hangi dili öğreneceksin ingilizce iyi demişsin.

Bu tavsiyeyi pek vermem ama isveçte programlara bak. Kendi mesleğinden hariç bir şeyler öğrenebileceğin.
Burada okullar baya pahalı ucuz bir şey bulabilirsen ne ala, ya da okulda başarılıydıysan veya tecrüben iyiyse belki burs alırsın.

studyinsweden.se

Öğrenci olarak gelince çalışma hakkın var, haftalık saat limiti yok. Belki en boktan işe giricen, belki türklerin yanında köle gibi çalışacaksın ama çok ararsan bulursun bir iş.

En az 1 yıllık bir programa gelirsen oturum izni için başvuruyorsun ve onu alınca burada kimlik numarası alabiliyorsun. Onu da alınca belediyenin ücretsiz isveççe kursuna gidebiliyorsun.

Yani illa gitmek istiyorsan biraz daha biriktir, birilerinden borç al belki ya da kredi çek en uzun vade sayısıyla ne bileyim.

Dil kursu vs 1 yıllık program, sınırsız çalışma izni, ücretsiz dil kursu imkanı.

Hemen hemen aynı bütçeye gelir bu iki seçenek
  • senolll  (31.05.18 04:10:12) 
@everythingok Isvec'ten falan bahsediyosak Isvec'e para basacagina Norvec'te non eea icin bir yigin tuition-free ya da ona yakin programlar var yuksek lisans vs. Toefl belgele basvuru yap. Ben hep UK icin anlatiyom nedense :D


  • perfectum  (31.05.18 04:18:38 ~ 04:24:50) 
@perfectum ankara antlaşmasıyla gittilerse nasıl iş arayabiliyorlar? ankara ant. zaten kendi işini kurmak için, 60.000 i yiyene kadar neden kurmamışlar hacı :)

@everythingok ankara ant. hala geçerli mi bilmiyorum malum brexit muhabbetleri. hala geçerliyse internet üzerinde araştır, ingiltere de kişiye yada gruuplara özel rehberlik servisi hizmeti verme gibi bir durum var mı? atıyorum alman bir grup stonehenge i gezecek, sen gidip bunları alacak o yöreyi gezdireceksin, yemeklerini, özel kutlamaları falan neyse hepsine katılacaksınız, sen bilgilendireceksin. hatta kalacak yerlerini bile sen ayarlayacaksın ki anlaştığın otellerden komisyon alabilesin :) bilmiyorum çok türk kafası mı oldu ama butik rehberlik gibi bir şey işte. neden olmasın :) neyse işte böyle bir fikir üzerinden bu ankara ant. ı deneyebilirsin belki.
  • issiz karga  (31.05.18 04:51:05) 
avrupayi unut.

su anda gocmen alan eli yuzu duzgun iki ulke var, kanada ve avustralya, yaz/kis hangisini seviyorsan ona gore birini sececeksin. yasin uygun, dilin de var. multeci olarak surunmene gerek yok. dil kursu ile cikacaksin ki zaten ingilizcen iyiyse, bir okula kaydolur bir yandan calisirken bir yandan mba falan yaparsin. 50 bin tl seni 1 sene falan idare eder is bulamasan bile. o arada da bir avukat bulup gocmenlik islerini baslatirsin. kolay gelsin.
  • cooperr  (31.05.18 06:57:35) 
@jesusman: Bahsettiğin organizasyon hakkında nasıl haber alabilirim? Ben de 1-2 tecrübe aktarabilirim zaman problemi olmazsa.

@everythingok : hiç bir çare bulamazsan beni bir yeşillendir hacım.
  • Nocturne  (31.05.18 12:59:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.