[]

Koltuk Takımı Fiyatı Sizce Ne Olmalı?

Merhaba duyuru, naber?

Görseldeki koltuğun takımını beğendik. Mağaza bir üçlü, bir ikili koltuk 5400 diyor (modoko). Bir imalatçı ile görüştüm. O da üçlü, ikili ve berjer 4500'e yaparım diyor ama tabii güvenemiyorum farklı bir şey yapar diye. Fiyatlar ve model nasıl sizce?

Resmen çıldıracağız. Son derece sade ve düz model koltuk takımı ikea dışında üretilmiyor resmen. Hep bir kapitoneli, işlemeli, şekilli, taşlı bir şeyler var piyasada, resmen zevksizlik. Ikea da sağlam değil pek.

 
90 lira 75 kurus


  • Traveller  (29.05.18 21:17:59) 
Bende yeni aldım 3+3+1+1 olarak aldım.
Bu tarz çok gördüm ben. Telesette buna benzeyen 4-5 çeşit var mesela.
4500 iyi fiyat olarak bende 1 berjer fazla 5e anlaştım. (malzemeleri kaliteliyse)
  • bnmzz  (29.05.18 21:18:17) 
Enzada yok mu bu tarz? Katalogta çok vardı sanki.


  • ırene adler  (29.05.18 21:25:00) 
@ırene adler Bulamadık vallaha. Hep son anda kolçağa falan bir şey eklemişler.
@bnmzz yaptırmak riskli geliyor :/ mağaza fiyatı bir 3 bir 2'li 5400.

  • mimarbasi  (29.05.18 21:27:16) 
modeller guzel ama fiyatlar hic guzel degil. ikisi toplam 3 binden fazla verilmemeli. zira maliyet fiyatlarini ogrenince cildiracaksin. yuzde kac yuz kar payi koyuyorlar.

imalatci da fazla soylemis. 3 bin iyi.
  • tomcruise  (29.05.18 21:48:28) 
@tomcruise merak ettim. ne kadarmış maliyeti? :) ben size bir maliyet bilgisi vereyim;

4500 TL kredi kartına 12ye böldüğünüzü düşünün önce %18 KDV düşün = 3690 TL
3690 TL %18 banka kesintisi düşün = 2280 tl
120 tl nakliye gideri düşün = 2160 tl
şimdi iki sorum var.
1- bu işletmenin gideri ne kadardır? çünkü onu da hesaba katmanız gerekli.
2-koltuk maliyeti nedir?

fiyat gayet uygun bu arada. model sade fakat ahşap kasa estetik katmış. yatak özelliği var mı tam anlayamadım ama sanırım yok. buna dikkat edin evler küçük artık. öyle bir ihtiyaç doğuyor eninde sonunda. aşırı soft sünger olmamasına dikkat edin. hem çökebilir hem de iyi değil o kadar yumuşak olması. sünger dansitesi 28 e falan düşmesin yani.
  • insomni4c  (29.05.18 21:50:49 ~ 22:11:08) 
@tomcruise biliyorum maliyetleri canım. Mimarım ben de :) Ama adamdan yüzde 20 karla satmasını bekleyemeyiz. Tasarıma göre fiyatları soruyorum. Onun üzerinden bir mimar indirimi pazarlığı da yapacağım bakalım başarabilirsem.

@insomni4c teşekkürler yorum ve bilgi için, mutlu etti :) yatak olmuyor. Aile zaten İstanbul'lu çok yatılı misafir olmayacak. İkinci odayı da misafirlere ayıracağız zaten. Salon, salon kalsın dedik :)
  • mimarbasi  (29.05.18 22:10:34) 
biz de ayni kafa yapisiyla yola cikip sundan almistik : www.enzahome.com.tr

memnunuz, uyumak icin de rahat.
  • brkylmz  (29.05.18 22:23:35) 
fiyatlar bence uygun.
önceden yaptığı bazı şeyleri görmeden direkt sipariş vermemenizi tavsiye ederim.
sipariş verdiğinizde de her detayını çok ince şekilde not ettirin ve not ettiği kağıdı görmek isteyin.
  • blatta hiberna  (29.05.18 22:49:52) 
@brkylmz evet buradan vardı bir iki model beğendiğimiz. Unutmuştum, iyi oldu :)


  • mimarbasi  (29.05.18 22:52:42) 
@insomni4c, maliyetlerini bilmiyorum:( fazla degildir bence. isletme gideri vardir, vergiler, kira, su, elektrik.. vs. ama isletmede bir suru esya vardir. giderleri esya basina dagitirsak o kadar da yuksek cikmaz. bundan eminim.

tahta+sunger+carsaf+iscilik o kadar da pahali degil pahali ise de olmamalidir. toplu uretimden cikiyorsa bi de.. bunu da hesaba katmak gerek.

serbest piyasayi seviyorum, rekabeti de seviyorum. ama bazi saticilar kar marjini yuksek tutuyor. suc mu? degil. bunu dusurmenin tek yolu alternatif saticilari cogaltmaktir. bir gun o da olur umarim.

nakit 3 bin olarak duzeltmek isterim. banka, taksit olayini hic dusunmemistim.
  • tomcruise  (30.05.18 02:09:17) 
Kumaş kalitesine dikkat edin, aynı model aynı renk koltukta kumaş kalitesi fiyatı 1000 TL aşağı ya da yukarı çıkarabilir.

İmalatçıya yaptırabilirsiniz, sıkıntı olmaz. Belki de modokoda baktığınız mağaza da aynı imalatçıya yaptırıyordur, genelde modoko civarında ara sokaklarda imalatcılar. Mağazalar bunlara yaptırır, hemen hemen hiç bir mağazanın kendi üretimi olmaz.

Zaten kasayı belirli bir üretici üretiyordur o bölgede, ya da çok bilinen ve çok satılan bir kasa ise her kasacıda vardır.

4500 TL diyen döşemeci kasayı kasacıdan, kumaşı kumaşçıdan, süngeri de süngerciden alıp kesip biçip dikecek.

İlk defa yaptığı iş değil yani, merak etmeyin.
  • John Bloor  (30.05.18 10:37:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.