[]

Mercedes ML320 CDI

bu arabaya karar vermemin uzun bir hikayesi var da; bunu anlatmadan hızlıca arabanın durumunu anlatıp soracağım soruyu sorayım.

durum: 170 000 km'de tek kazadan oluşan 40 000 ₺ hasar kaydı var. sonuç olarak 110 000 ₺ fiyata kadar düşürüldü.

sorum: bu aracı şimdi alsam dolar kuru üzerimden 23 500 $ civarinda bir rakam ödemiş olacağım. geri satmak istediğim zaman dolar yada tl olarak nasıl durumlarla karşılaşırım? senelere göre söyleyebilir misiniz?(1.sene: , 2. sene: şeklinde ne kadar yazabilirseniz memnun olurum.)

not: arabayı tanıdığım bir teknik servisten alacağım için mekaniği için kefil oluyor ve bu konuda muhatabının doğrudan kendisi olduğunu söyledi.

 
Dostum bu soruyu dün de sormuştun sanırım. Dün de yazacaktım ama vazgeçtim sonradan. Bence bu tip arabaların çok düzenli bir piyasası yok. Eğer almak istiyorsan istiyorsan git al bence, 2.-3. sene ne olur kafana takma. Sonuçta MB Cip alıyorsun. Bazı şeyler sadece zevk için alınır, bu da öyle bir araba bence.

Eğer bir fikir verecekse Sahibinden.com üzerinde daha eski modeller ile fiyat karşılaştırması yapıp, senin modele göre ne kadar fiyat farkı oluştuğunu görebilirsin.
  • kaptan memo  (29.05.18 16:20:34) 
abi yine sormuşsun ama cevap değişmeyecek bu araba senin başını ağrıtır satman zor olur sakın alırım aatarım şu kadar kar yaparım vs diye düşünme


  • mysql34  (29.05.18 16:42:45) 
ilk soruna cevap; dolarin ne olacagini kestiremeyecegimi icin kesin bir sey diyemeyiz.

arac zaten 170.000 de imis, oyle alip kar edip filan satamazsiniz bu araci

yili filan belirtilmemis ama bence 170.000 de olup 40.000 tl lik hasari olan arac o paraya alinmaz bence...
  • kamyonsans  (29.05.18 16:50:58) 
40bin tl hasar kayıtlı araca o paralar verilmez. hiç mantıklı değil.


  • veritaslibertas  (29.05.18 16:54:04) 
emel güzel araçtır ancak hantaldır. piyasası olan bir araç değildir. arızaları çok pahalı olur. kuzenimde var. şanzıman sorunu 2200euroya mal oldu.


  • mikahakkinen  (29.05.18 17:21:30) 
yani şekil 1,2,3,4 den anlaşıldığı üzere ülkemizde boya takıntılı, hasar takıntılı insanlar her kademede mevcut. istatistiği daha da yükseltmek adına ben de o aracı hayatta almam. bunu bilerek satın alıp bu aldığınız indirimin daha beterini satmak istediğinizde karşı tarafın isteyeceğini unutmamak lazım.
zevk için alınır yani. zevk işinde de yok dolara karşı ne oldu yok faize yatırsam bu mu olur diye sorulmaz. ayrıca daha önce yazdıklarımı incelerseniz araç almak bir yatırım değildir!! hele suv ve üstünü almak hiç akıl karı değil. vergisi, bakımı, lastiği bile pahalı. o değil araç yıkamada bile farklı fiyat çekiyorlar ne anladım o işten?

  • ozdek  (29.05.18 17:22:40) 
Kesinlikle yaklaşmayacağım bir senaryo yazdın şu an. Bence asla alınmaz, 40 bin hasar kaydı kim bilir nerelerden geliyordur.


  • roket adam  (29.05.18 21:46:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.