[]

%35 zam artışı mı kariyer olanakları mı?

çalışıyorsunuz, işinizden genel anlamda memnunsunuz ama maaşı piyasanın biraz altında. yeni bir iş var, şimdiki maaşınızdan yaklaşık %35 daha fazlasını teklif ediyor. ancak mesleki anlamda size katacağı çok bir şey yok, sadece cv'ye yazılacak pozisyon gelecek için önemli. yani yeni ünvan ileride daha güzel kapıları açabilir. bu açıdan düşününce "e tamam işte, kariyer olanağı bu değil mi" diyebilirsiniz ama meslekte yetkin olmak için ünvan değil tecrübe önemli ve mesleki bilgi açısından daha öğrenecek şeyleriniz var.
şimdiki işiniz ise bu yeni işten kariyer anlamında geride. başka teklifler gelebilir, başvuruyorsunuz.

yeni işi mi kabul edersiniz yoksa şimdiki işte devam edip daha iyi fırsatları mı beklersiniz? yeni işi kabul edip fırsatları yine kovalamak da bir seçenek ama şimdiki iş o kadar rahat ki comfort zone'dan çıkmak zor geliyor, sürekli iş değiştirmek istemiyorsunuz. ne yaparsınız?

 
kazancın sana yetiyorsa konforlu alanı terk etme derim. raadlık önemli.

ama şuanki kazancından memnun olman lazım. memnunsan amaaan ne uğraşcan.
  • error522  (28.05.18 23:00:36) 
@acemi, aslında ocak'ta terfi aldım ama maaşım olması gerektiği kadar artmadı. Burada kalırsam önüm yine açık(yine de yeni işteki ünvana yaklaşmam en az 1 sene) ama maaş politikası çok bürokratik, her zam döneminde uğraşmak istemiyorum. Daha iyi bir yer için olduğum yerde mi bekleyeyim yoksa yeni fırsatlara atılayım, olmazsa devam mı ederim daha iyisi için diye düşünüyorum. Mevcut işimde uzun süreli kalma niyetim yok zaten.


  • Bruce  (28.05.18 23:31:04) 
şimdiki işimde rahatım, huzurum yerinde yani memnunum. maaşım da seninki gibi piyasanın altında.

başka bi yere %35 artışla hayatta geçmem. en az %60-70 olmalı.
  • washe  (28.05.18 23:33:46) 
Bence iki önemli konu var. Birisi o yüzde 35 hayatında nasıl bir etki yaratacak? Hayat kaliteni çok artırmayacaksa ikinci konuya geçelim. Çalıştığın şirketle geçme ihtimalin olan şirket arasında prestij yan haklar vb olarak ne kadar fark var? Atıyorum on milyon cirolu bi yerde çalışıyorsan ve uluslararası bir yere geçme ihtimalin varsa yine geç derim. Ama çalışma hayatında huzur çok önemli, getirisi fazla değilse huzuru bırakma. Yine de her büyük başarının o comfort zonedan çıkınca geleceğine inananlardanım.


  • mahmut29  (29.05.18 00:11:05) 
Benzer bir durum yaşadım, tek fark yeni iş yerinin gelişime daha açık bir yer oluşuydu.

Konforumdan vazgeçtim, maaşı %40 artırdım, birkaç ayda eskisi kadar olmasa da konforumu geri kazandım, önüm de açıldı.

Ben yeni işi kabul etmenden yanayım. Git diğer fırsatları oradan değerlendirirsin.
  • chicha  (29.05.18 10:08:57) 
Aynı durumda kaldım. Kariyer olarak özgeçmişimde çok şık duran bir firmada yaşım için harika bir pozisyona ve güzel bir maaşa sahibim. Ama bana bir şey katmıyor. Öyle. Günü kurtarıyoruz.

Şu an çok da mutlu değilim. Sadece maaşım iyi. %35 zam olmaz ise geçim derdi yaşar mısın ona karar ver. Bence yaşamazsın. Otur oturduğun yerde.
  • kablelvuku  (29.05.18 10:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.