[]

Eve kedi geliyor ne/ler yapmalı?

Ben de çok severim kedileri ama apartman katında yaşıyor olmanın çekincesiyle evde istemiyordum. Kızımın ısrarına yenik düştük ve 1-2 gün içinde arkadaşımın kedisinin yavrularından biri bize geliyor. Kedi kuru mamaya geçmiş.
Neler almam gerektiği, ne tür hazırlık yapmam gerektiği konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.
Şu işi bana anlatır mısınız lütfen. İstanbul’dayım. Uygun malzeme, mama için yer de önerebilirsiniz.


 
Benim de yakın zamanda kedim oldu, aklımda kalanları yazayım:

Mama kabı, su kabı, "yavru kedi" kuru maması, ödül için yine yavru kedi yaş maması, tuvalet (kapalı olunca iyi oluyor), kum, olta (mutlaka tavsiye ederim, bayılıyor benimki bununla oynamaya), zilli ya da ışıklı oyuncaklar, tırmalama tahtası, tuvalet önüne paspas (çok kum taşınıyor patilerle), tarak, tırnak makası, minik bir zilli tasma (yavru olduğu için kayboluveriyor evin içinde, sesi de çıkmıyor, ona önlem olarak), bir de küçük bir kedi yatağı olabilir. Aklıma gelenler bunlar. N11'den aldım tamamını bunların (tasma hariç ama o da vardır mutlaka).

Aşılarını mutlaka yaptırın ve sakın yıkamayın hayvancağızı.
  • devilred  (24.05.18 23:51:13 ~ 23:58:59) 
Pro plan, royal canin, orijen, science hills veya n&d mamalardan alın, silika kumlar daha az kokar ama silikozise neden olduğu için kesinlikle önermiyorum hele ki ciğerleri yeni gelişen bir yavru için aslaa, bentonit kedi kumu öneririm, kapalı kutu şeklinde kedi kumu kutusu kurtarıcı olur ama cok minikse girmesi kolay olacak bir model seçin hatta koroplastin kedi kumu torbaları var, bir adet edinin ve deneyerek alın temizlikte çok rahat edersiniz. Yavru kediler cok hareketli ve oyuncu olur, oyuncak alın ki enerjisini atsın, ben hic kullanmadım ama evin içinde kaybolma sorunu için zil barındıran tasma alabilirsiniz.


  • mabesa  (24.05.18 23:53:46) 
yukaridakileri bir kerede almasi zor gelirse en az gereken: tuvalet kutusu, bentonit kum, kum kuregi ve yavru kedi icin kuru mama (pro plan, royal canin marka falan iyidir).

kum kuregi dedigim boyle delikli mazgalli ozel kedi kumu kurekleri var petshoplarda vardir. bazen tuvalet kutusuyla beraber de gelir.

kedi her seyler oynar hele yavruysa, sise kapagi verin oynar iki saat. yavas yavas oyuncak alirsiniz denk geldikce.

ortaligi tirmalamaya baslarsa koltuklari falan bir tirmalama diregi / tahtasi alirsiniz bir ara.

digerleri sorun oldukca yavas yavas da olur yani. tuvalet kutusu - kum - kurek - mama goturur sizi en basta.
  • robokot  (25.05.18 00:16:26 ~ 00:17:41) 
1- eve geldiği gibi ilk yapmanız gereken veterinere götürüp aşılarına başlayacaksınız. ilk yıllarında sürekli aşı olmaları lazım. bu en en ihmal edilemeyecek şey yavru kedilerde. aşı yapılmayan kediler hastalıklara tamamen savunmasız. ist da ya da ank da iseniz veteriner tavsiye edebilirim semt söyleyin

2- yaz geliyor ve camlar açık kalacak. kedinin aşağıya düşme ihtimali çok yüksek. tüm camlara sineklik yaptırmalısınız. balkon kapısına çok dikkat etmelisiniz. sineklik zaten ucuz ama gözünüze büyük gelip yaptırmamazlık etmeyin, aşağıya atlar ise ölebilir ve kızınızın böyle bir tecrübe yaşamasını istemezsiniz. ölmese bile bir kaç kırığı olsa ameliyatı en az 2 3 bin tl tutar, sineklik taktırsam diye dövünürsünüz.

mamayı veterinere götürünce önerdiği mamadan başlarsınız zaten.

3 - geceleri sizle yatmaya çalışacaktır yatakta, ya da yazın yerde yatar. gece tuvalete fln kalkınca dikkat edin ezmeyin =)
  • oscar  (25.05.18 00:27:02) 
mama ve su kabı olarak en sağlıklısı cam olanlar, normal sıradan cam kase kullanabilirsiniz yani. hem ucuz hem güvenli.

silika kum almayın + 1
  • 111111  (25.05.18 12:15:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.