[]

Diyete girip sürekli bozuyorum

4 gün istikrarliyim. 5. Gün kentuckyler milföy pastalar falan. Yemiyorum da yemek değil bu mideme atıyorum resmen. Diyete başlamadan önce her gün böyleydim. Sanırım yeme bozukluğu gibi bir şey bu ama cikarmiyorum. Sistikce sisiyorum. Üzuluyorum yiyorum, seviniyorum yiyorum, anksiyete atağı geliyor yiyorum.

İnsan miyim hayvan miyim çözemedim artık. Spora baslayamadim; yakında sadece bir adet spor salonu var ona da eski sevgilim ve yeni sevgilisi gidiyor, ha yanında birini görecegime üzülmekten ziyade beni böyle ayı gibi görüp iyi ki ayrilmisiz diye sevinmesini istemiyorum ( evet çok ergence ama gerçek bu).

Yürüyüş yapıyorum her gün ama o da kılo verdirmiyor, sadece şimdiki sismanligimi az da olsa korumamı sagliyor. Bir de yıllardır polikistik over sendromu ile savasiyorum, Yasmin kullanıyorum. Ne yapayım ne edeyim gerçekten bilemiyorum artık. Gözümün dönmesini engellemem, motive olmak lazım ama bayağıdır denesem de, bir yolunu bulamadım. Önerilerinizi, rica ederim. Tesekkurler ( ekstra kullandiklarim; lansor, Ferro sanık, folik asit

 
yeme bozukluğu psikolojik kökenli bir rahatsızlıktır. bir uzmana görünün derim.


  • veritaslibertas  (23.05.18 21:02:47 ~ 21:03:21) 
Bence diyete giriyorum deyip aşırı düşük kalorili sürdürülemez bir diyet yapıyorsunuz o yüzden binge eating denen bu şeyi tetikliyor. Kilonuz fazla ise şu an en az 1500-1700 kalori ile bile çok rahat yağ yakarsınız ama sabretmek gerekiyor. Diyetiniz sürdürülebilir değil bence.


  • neferkitty  (23.05.18 21:05:38) 
psikiyatriye gidin.
ben gittim, cok memnunum. hem hayatimda bazi seyleri degistirebildim hem de kilo veriyorum.
en güzeli.
  • kuehles blondes  (23.05.18 21:33:41) 
kaç kilosun bilmiyorum ama 3 ayda 16 kilo vermeyi başarmış biri olarak önceliği motivasyona vermelisin.
bu motivasyonu birden fazla şekilde bulabilirsin. örneğin ben 100 kiloyken gut hastası olduğumu öğrendim ve o andan itibaren vejeteryan yemeye başladım. felsefe olarak umrumda olmasa da bu bezlenme tarzı hoşuma gitti hem de karnımı bolca doyurdu. bu sayede 1,5 ayda yaklaşık 10 kilo verdim. tatlımı da yedim, ara ara et de yedim. ama ağırlık salata sebze yemekleri.

ardından kilo vermem durdu yaklaşık 2 hafta 90 kiloya çakıldım ve bir şeylerin doğru gitmediğini anladım. bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir doktor tarafından uygulanan akupunktur tedavisine gittim. bu benim için yeni bir motivasyondu. çünkü 150 lira vermiştim ve işe yaramalıydı. sanırım onun gazıyla 1 haftada 3 kilo daha verdim. (benimle giden başka bir arkadaşım 20 kilo verdi bu akupunktur ile)

lakin kilo vermem yine durdu. aslında acelem de yoktu yavaş vermek geri almayı da zorlaştırır. ama rüzgarı almışken gidebildiğim kadar gitmem lazımdı.2 hafta daha 87'ye çakılınca yine bir şeyler yapmam gerektiğini anladım ve harekete geçtim. sistemi değiştirdim tekrar.

netflix'de 60 gün boyunca sadece sebze ve meyve suyu ile beslenerek 140 kilodan 90 kiloya sağlıklı bir şekilde inen adamla ilgili belgeseli gördükten sonra ben neden yapamayım diye kendime sordum. hemen 150 liraya güzel bir smoothie makinesi aldım. ıspanak roka maydanoz yeşil elma salatalık, veya orman meyveleriyle internette yüzlerce tarifi olan smothilerden yaptım kendime ve 3 öğün sadece bunlarla beslendim 3 günde 3 kilo verdim ama dayanılacak gibi değildi durdum ve korumaya geçtim. adam nasıl 60 gün yaptı bilemem.

bu şekilde her tıkandığımda yöntemi ve motivasyonumu değiştirerek istediğim kiloya vardım ve şimdi her gün spor yapıyorum. kiloluyken yapması daha zor ve riskli tabi.

ama ister smoothie ister akupunktur ister vegan beslenme ne olursa olsun öncelikle doktora görünmek çok önemli.
  • kjswbdlkjfdlkj  (23.05.18 21:38:49 ~ 21:41:02) 
muhtemel olarak insulin direncin var. bence doktora gidip testlerini yaptır pcos da çok olan bir şey maalesef bir pcos kilo aldıkça yediren bir şey lanet olsun.
ceren yavuz un instagram hesabını takip etmeni tavsiye ederim.
sana bu zaman kadar okuduklarımdan öğrendiğim şeyleri söyleyeyim.
ideal pcos beslenmesi ketojenik ve interment fasting yapılanı ve ideal egzersiz biçimi de hiit.
keto nedir bir araştır yüksek yağlı düşük karbonhidrat ile besleniyorsun. keto calc var onlara bakım günde kaç gr karb alman gerektiğini bulabilirsin. yağlı beslenince şeker ihtiyacım azaldı çok şükür.
günlük yaşantın nasıl bilmiyorum if için ben öğlen 11 gibi yiyip akşam 6-7 civarı yemeği bırakıyorum. tek öğün yediğim günler de oldu.
egzersiz içinse 30 day shred i tavsiye ederim izlesene de var ama öncesine bir de ısınma 5dklık koyarsan daha rahat edersin. birden bunların hepsini yapabilmeyi de bekleme zaman alıyor.
bunlar okuduklarımla öğrendiğim ve kendim denediğim şeylerdi. pcos varsa şeker tüketmemelisin.
diyetle ilgili araştırmalar da okudum 3 farklı deney grubu yapmışlardı. açlığını kontrol edenler en uzun süre diyeti sürdürüp kilo vermişler.
kafamızda bir ideal var. ona ulaşmak için 4 koldan saldırıyoruz sonra o birden bıkkınlık veriyor. o yüzden yapabilinir hedefler koy kendine. en azında akşam yemek yeme ve günde 10bin adımı ne olursa olsun tamamla.
doktora git ve şekerine tiroid de baktır.
  • fasulyek  (24.05.18 03:32:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.