[]

internetten alışveriş vs reelde alışveriş

sizce hangisi daha avantajlı? şimdi epey.com cimri.com gibi karşılaştırma yapabileceğiniz siteler var. İstediğiniz şeyi piyasa fiyatının altına alabiliyorsunuz.

Tabi bu piyasa fiyatı internet fiyatı oluyor.

Reelde durum nedir?

Atıyorum 1000 liralık saat aldık seiko marka, her yeri inceledik ıncık cıncık ettik internette. acaba reelde olsa daha ucuza alabilir miydik?

 
ben bunu bi kaç kez farklı ürünlerde tecrübe ettim. pazarlıkta yapmama rağmen internettekinden ucuz vermediler. hatta bakın onlar kazanmasın aynı parayı nakit size vereyim ürünü satın dediysem de satmadılar. ben tok esnafa da denk gelmiş olabilirim bilmiyorum.


  • dedim ben sana  (18.05.18 16:39:16) 
alışverişkolik ve alacağı şeyi aylarca hem mağazalardan hem onlinedan takip eden biri olarak rahatlıkla online alışveriş diyorum. binlerce liram cebime kaldı, evimi bile internetten satın aldığım eşyalarla yeniledim.


  • harekatamiri  (18.05.18 16:51:44) 
reeldeki adam kira elektrik vs benzeri paraları çıkarmak için büyük mağaza olmadığı sürece daha pahalıya satıyor. mesela kıyafet anlamında internetten ucuz aldığım her şey daha çabuk yıprandı. elektronikte online tercihim ancak tanıdık veya araştırıp aldığımda internetinde altına alabilirsin. araştırmak fiyat almak önemli. saat ve benzeri şeyleri de internetten almamak lazım. çünkü hassas ve narin ürün olduğu için esnaftan alıp bozulduğunda yakarabilmen kolay olsun. netten aldığın saat bozulsa kargoluyosun yolluyosun bir sürü uğraşıyorsun.


  • mikahakkinen  (18.05.18 17:21:25) 
kesinlikle internetten her sey daha ucuz. belki sadece agir seyler mobilya vs. arabayla gidip alinirsa el sikisip pazarlik yapilirsa biraz daha ucuza gelebiliyor.

tabii internet var internet var altini ustune getirmek lazim. ayni urunu 300 liraya satan da oluyor internette 1000 liraya satan da.

bazen adi sani duyulmamis bir yerde buluyorsun, dolar kurunu guncellememis oluyor aylardir, en ucuz bildik siteden daha ucuza satiyor oluyor bir seyi. bunlari akakce, cimri.com vs gibi siteler de bulmuyor google'dan buldugun her linke tiklaya tiklaya buluyorsun. onlardan da kredi kartiyla olmak sartiyla alisveris yapiyorsun cogu zaman da o fiyata geliyor kapina. bir sorun cikarsa zaten bankadan parani geri alirsin kredi kartiyla aldiysan.
  • stanley5m  (18.05.18 17:37:40) 
beyaz eşya, evlilik mobilyalarının tamamı, halılar, bebek malzemelerinden, bezinden üstüme giydiğimi dona, ten rengi çoraba kadar her şeyi internetten alan biri olarak cevabım internet alışverişi!
çünkü ihtiyacınızın cevabı satıcının vizyonu kadar.
mesela ben internet alışverişi kullanmasaydım tv izlemeyen biri olarak goon marka bebek bezinden haberdar olmayacak ucuz ve son 6 aydır pişikle savaşan bir anne olarak memnuniyetle kullanamayacaktım. yaşadığım yerde doğrudüzgün market bile bulunmadığını da gözönüne alırsak bu kadar çeşit uygun fiyatı bir arada bulabileceğim başka bir yer olmayacaktı. kaldı ki 20 yıl büyük şehirde yaşasam da tercihim hep internet alışverişinden yana oldu.

aldığım bir çift ayakkabının sağ tek olarak gelmesi ve aldığım gözlüğün yüzüme büyük olması dışında da (anneme verdim) 99'dan beri online alışveriş yapan biri olarak bir problem yaşamadım. (ilk amazondan kaset alarak başlamıştım :))
  • strawberry first  (18.05.18 18:04:43) 
açıkçası son 3-4 senedir almak istediğim şeyleri reelde bulamıyorum sadece internette bulabiliyorum. yiyecek dışında hemen her şeyi internetten almayı yeğliyorum.

böyle dangoz artis gibi konuşmak istemiyorum ama elektronik eşya ya da thsirt vs olsun mağazalarda beğendiğim ürün olmuyor.

fiyat kısmı için, internete satışa koyanlar da artık genelde reel'de olan satıcılar zaten, misal n11'dekiler gibi.
  • washe  (18.05.18 18:08:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.