[]

Uzak mesafeden WiFi

Selamlar,

Soruyu sormadan önce bayağı araştırdım hatta birden fazla ürün / çözüm de buldum fakat satın almadan / denemeden önce kendisi bu konuda deneyip tecrübe etmiş olanlar varsa diye danışmak istedim.

İki ev arası kuş uçuşu 600 metre kadar mesafe var, WiFi kaynağı giriş katta, WiFi alıcı ise 1. katta fakat birbirlerine bakmıyorlar. (Aynı yöne bakıyorlar). Burasının şehir merkezi olduğunu da hesaba katarsak, bu şartlarda internete erişim sağlayabileceğimiz uygun kurulum/ürün tavsiyesi olan var mı?

Teşekkürler

 
600 metre az değil + yüksekte de değiller arada başka bina vs de varsa o iş baştan yaş. bu tarz mesafeler için wi-fi çözümlerinde binaların çatılarına alıcı ve vericiler konuluyor ve onlar da gerçekten pahalı cihazlar.

kendi bulduğun çözümler ne bilmiyorum ama zamanında bu işleri yapan bir firmada çalışmış bir mühendis olarak stabil bir bağlantın asla olmayacak sürekli canını sıkacak ve üstüne bir de bir sürü para vermiş olacaksın.

iki lokasyon da şehir içindeyse ikisine de internet bağlantısı alınabilir.

şayet iki lokasyonun da birbirleriyle haberleşmesi gerekiyorsa internet servis sağlayıcınız size bunu sağlar ama o da pek ucuz olmaz.

şahsi fikrimce en temizi her iki tarafa da upload hızı olabildiğince yüksek bir tarife seçip iki lokasyona da VPN desteği olan modem/router ile iki lokasyonu birbirine bağlamak.
  • washe  (18.05.18 14:23:14) 
iki nokta arasındaki antenler birbirini direkt olarak görüyorsa yönlendirilmiş antenlenler le bağlantı kurabilirsiniz, 5ghz lik ürünlerle güzel hızlar yakalayabilrsiniz

ben tplink antenler 4km den 3mb kadar bağlantı kurmuştum.

anahtar nokta antenlerin bir birini görmesi ve düz çubuk anten yerine yönelndirme yapılan antenlerden kullanmanız
  • Sir Anthony Hopkins  (18.05.18 14:47:33) 
  • sttc  (18.05.18 19:59:53) 
600m, sehir merkezi, birbirine bakmayan evler...

buyuk masraflara girmeden senin iş olmaz.
  • robokot  (18.05.18 20:08:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.