[]

chevrolet iddiası

babamla bir iddiaya giriştik, google'dan yeterli sonuç alamayıp buraya döndük:
"chevrolet'in amblemi haç işaretini mi temsil eder, yoksa basit bir artı işareti midir?"

bit.ly

(not: kaynak gösterebilirseniz çok daha müthiş olur, teşekkürler şimdiden)

 
o amblemin adı yanlış hatırlamıyorsam bow tie emblem. ya da bowtie mıydı? google sonuç verir kesin.

hatta google'a şunu yazınca sonuç veriyor. History of the Chevrolet Bowtie
  • esmer  (25.02.10 14:17:53 ~ 14:21:42) 
wikipedia'dan alıntıdır:

Chevrolet first used its "Bowtie emblem" logo in 1913. It is said to have been designed from wallpaper Durant once saw in a French hotel. More recent research by historian Ken Kaufmann presents a compelling case that the logo is based upon a logo for "Coalettes". Others claim that the design was a stylized Swiss cross, in honor of the homeland of Chevrolet's parents.

en.wikipedia.org
en.wikipedia.org
  • carliston  (25.02.10 14:19:22) 
Louis Chevrolet isviçre kökenlidir. Logo isviçre bayrağındaki artıya atıftır.

en.wikipedia.org
  • phonex  (25.02.10 14:20:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.