[]

nda imzalamamı istiyorlar

geçen duyuru açmıştım iş ilanına görüşme yapmak için döndüler diye, dün görüşmeyi yaptık ve benden proje hazırlamamı istediler. işe alınıp alınmadığımı ona göre seçeceklermiş. yalnız bugün bana nda attılar ki tüm hakların onlara ait olduğunu beyan edeceğim. e bunlar benim tasarımım ama? ve seninle daha çalışmıyorum? nereden bileyim alıp kaçmayacağını? bunları söylersem muhtemelen değerlendirmeyecek bile. ama kör göze parmak mı sizce bu? imzalarsam başıma en kötü ne gelebilir?

eksisozluk.com


 
gayet yaygin bir "scam" durumu aslinda, seninki kesin oyledir demiyorum ama.

evet ise basvuran "adaylara" test ayagina is yaptirip sonra o yapilan ise cokmek bazi sirketlerin yaptigi bir sey. hatta olay o kadar derin ki, bazen bir sirket baskasindan is aliyor, sonra kendisi eleman ariyormus gibi ilan verip ayni isi onlarca kisiye bu yontemle yaptiriyor en begendigini de kendi musterisine yolluyor.

nda'nin icerigi de onemli vatandasin anlayamayacagi bir tondaysa bir avukatla uzerinden gecmekte fayda var zira nda imzala prosedur deyip ruhunu adamlara teslim edebiliyorsun.

zaten test projesi icin ne nda'si derler adama, isle alakasiz bir sey versin?

kotu kokuyor yani genel olarak.
  • robokot  (15.05.18 20:10:17) 
işte ben de ondan şüpheleniyorum şu an cidden. valante isimli kurulacağını iddia ettiği bir moda markası. ingilteredeymiş. olduğu plazanın adresi var ama plazayı açıp baktığımda katlarda görünmüyor, plazanın sitesindeki mailden ulaştım biz bilemeyiz katları kiralayan ları o emlakçılara ulaşın dediler, ulaştım ama dönüş olmadı.

isimle ilgili bir şey yok, adamla ilgili bir şey yok. çok şüpheli ama paranoyaklık yapıp da işi kaybedersem diye de düşünüyorum bir yandan. pfff
  • dedi ayca  (15.05.18 20:16:59) 
@camussar işim var şu an ama amacım yurt dışı :/ sanırım ne imzalayacağım ne de yapacağım :/


  • dedi ayca  (15.05.18 20:24:21) 
hayır bir şey değil mesaiye kaldım bugün bunun için çünkü bir hafta sürem vardı. bir de şey dedi dosyaları usbye koyup kargolarsın dedi dedim uzun sürer ama, np ekspress yap hem usb hem kargo öderim ben dedi sonra maille dedim wetransferle yollasam olmaz mı diye ok dedi bana ama neden başta usbyle istedi?

www.eksiduyuru.com şu duyuruyu da bunun için açmıştım misal. çok fazla soru işareti var
  • dedi ayca  (15.05.18 20:28:09) 
vereceksen projenin patentini al, ya da bilmiyorum senin olduğunu resmi zeminde belgeleyen bir şey olsun; nasıl olacaksa o da ^^ o ihtimali düşünerek teşkilatı kurmuşlardır onlar, şayet böyle bir niyetle girişiyorlarsa bu işlere.
yoksa da kumar oynamış olacaksın işte ^^
yurtdışı demişsin, bunun gireceğin işle/pozisyonla/şirketle bir bağlantısı varsa, bunu da pekala kullanıyor olabilirler, sana ve başkalarına bedava proje hazırlatmak için. şöyle düşünmeye mecbur kalmış oluyosun çünkü:
- ben bunu hazırlayayım, çünkü ya bunu yapacağım ya da yurtdışı imkanını erteleyeceğim.

bir de diğer duyuruya baktım; yanlış anladığı/anlayamadığım; bu kadar kocamaan ve önemli işler yapan birileri, neden internet üzerinden ilanla çalışacak birini arasın ki?

not: bunların hepsini nda'nın ne olduğunu bilmeden yazdım.
  • dafaisss  (15.05.18 20:40:38 ~ 20:41:15) 
yollamamaya karar verirsen kaybedecegin bir sey yok: neden yaptigim seyin haklarini size devretmemi istiyorsunuz? bu profesyonel degil, nda ile ilgili diger seylere uyabilirim ama yaptigim isin haklarini karsiliksiz size devredemem kabul edilmemem durumunda anlaminda bir seyler yaz zaten renkleri belli olur.


  • robokot  (15.05.18 20:43:02) 
@dafaisss nasıl yani? Normal iş ilanıydı işte nasıl diğer tüm büyük firmalar internet üzerinden ilan yayınlıyorsa bu da öyle


  • dedi ayca  (15.05.18 21:09:21) 
hocam,

ya sen onlara güveneceksin ya onlar sana. güvenmezsen kaybedeceklerini bir ölç biç, karar ver.
  • binder dandet  (15.05.18 21:12:51) 
proje patentlenbilen bir konuda ise, ulaş bana patent başvurunu ücretsiz yapayım.


  • babilbaligi  (15.05.18 21:38:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.