[]

indeed'de fake firma

böyle bir şey mümkün mü? londra'da tasarımcı olduğunu iddia eden bir bey yanına asistan ne bileyim stajyer, dönemlik tasarımcı vs. aradığını belirten bir dünya ilan açmış. ben de tasarım asistanlığı için başvuruda bulunmuştum, dün bana pazartesi günü manchester'a gelip kendisiyle görüşmemi istediğini söylemiş ki şu an bu satırları istanbul güneşli'den yazıyorum :D

her neyse, adam 6 dakika arayla iki farklı formatta mail atmış;

"Hi Ayça

Congratulations!

You have been chosen for interview

Please attend our offices which are located at Manchester

Interview date 14/05/18
Interview time 5.00pm
Please bring with you !

Note Book & Pen
University degrees
Art work portfolio
Copy of your C.V

We look forward to seeing you then and well done making it this far"

ve

"Hello Ayça

We would like to congratulate you on making it to interview.

We would like to interview you for the role of assistant fashion designer on Monday the 14th May at our Manchester offices at 10.00am

Please reply to confirm"


hani aynı mailde yazabilirdi mesela sırf şunu şunu da getir diyecektiyse, tamam hadi buna diyelim ki mail gitmedi, baştan yazarken bunları da ekleyeyim dedi ama SAATLER DE FARKLI ayrıca linkedin'de de adamı aratınca bir hesap var fakat yeni açılmış, firmanın sitesi yok (ilanda yeni kurulacağından bahsediyordu gerçi) ne bileyim google+ var bomboş, adam designersa mesela onunla ilgili de bir görsel yok. beni bile ad soyadla aratınca sitem, instagramım, linkedin hesabım, facebook'um, fotoğrafım falan çıkıyor ki sikindirik yeni mezunum şurda 6-7 aydır çalışıyorum.

dün gece bulduğum bir siteden o isimle kurulu bir firma olduğunu teyitledim aslında ama yine de bir güvensizlik var içimde. düşününce 54687 tane firmaya cv ve cover letter yolladım kimse geri dönmedi bu bey amca beni mi istedi?

indeed uzantılı bir mail adresiyle attı bana bunları indeed'in böyle bir iç denetim durumu var mı sahte firmalarla ilgili?

 
inanma..


  • sçvo  (10.05.18 11:53:39) 
@sçvo ya bir yandan da başvuran benim. adam bana mail atıp SENİ SEÇTİK TEBRÜKLER AYÇA HANUMCUĞUM demedi ki :/


  • dedi ayca  (10.05.18 12:16:20) 
Manchester'a çağırmak da ne yaa? Skype'dan yapsın görüşmeyi. Hiç güven vermedi bana. Mailde de hiç resmi ve inandırıcı bir dil göremedim.


  • old possum  (10.05.18 12:59:10) 
Adres yok la. Ben nereden bileyim sizin Manchester ofisinizi. Köy bakkalı sanki. İnanma +1


  • dissendium  (10.05.18 13:06:57 ~ 13:08:05) 
@old possum skype'dan yapalım mı dedim tamam demiş
@dissendium adres vardı da şimdi direkt firma adı vermiş olmayayım diye sildim o kısmı :D

  • dedi ayca  (10.05.18 14:11:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.