[]

diş çekimi sonrası sigara

sabah saat 10'da sol alt 6 numaralı dişim çekildi. zor bir işlem oldu ve 40 dakika kadar sürdü.

24 saat sigara içmemem söylendi, bu saate kadar uyudum. ama artık dayanamıyorum. anestezi etkisinin geçmesiyle zaten başım çok ağrıyor, sigara içmedikçe daha kötü oluyor gibi hissediyorum.

dişimde saat 2 civarına kadar kanama vardı, şu an ara sıra hafif sızıntı dışında kanama yok.

üzerini gazlı bezle kapatarak 1-2 nefes sigara içip söndürsem, ne olur sizce?

teşekkürler.

 
Geç iyileşir sadece. Göze alıyorsan iç.


  • valentinov  (14.05.18 17:26:29) 
abi bak şimdi. sigarayı içerken vakum yapıyosun ya. işte o zaman zaten üstü yeni pıhtılaşmış olan yarayı da vakumlamış oluyosun, pıhtı hemen bozuluyor yine kanamaya başlıyor. ama iç yinede. ben içtim.


  • Tears of Devil  (14.05.18 17:26:42) 
geç derken ne kadar geç mesela? 1-2 gün mü gecikir iyileşmesi, yoksa 1 ay mı?


  • yalnizliktan devren kiralik  (14.05.18 17:27:04) 
abi annem içip ağzıma falan üflesin o zaman, gerçekten beynimi kullanamaz haldeyim çünkü. vakumlamadan içeriz, ne yapalım.


  • yalnizliktan devren kiralik  (14.05.18 17:27:36) 
www.eksiduyuru.com

geçen hafta bugün çektirdim. sabah 9'da çekildi. 10 saat filan sigarasız dayandım. kanama yoktu. diş hekimi arkadaşıma sorduğumda dişlerimin arasına sıkıştırıp fazla zorlamadan yarısına kadar içebileceğimi söyledi. ben de dediği gibi yaptım. hiçbir sorun çıkmadı. 12. saatten sonra bu tabii. gazlı bez yaraya yapışmazsa işe yarayabilir. sorumluluk sana ait. benim yaram 3 gün normale döndü. şu an sadece bölgenin boşluğunu hissediyorum. alveolit sıkıntılı bir olay tabii.


ikinci gün ise 7-8 tane içtim. ılık su ve listerine ile fazla zorlamadan çalkaladım.
  • mind mischief  (14.05.18 17:41:30) 
@mind
duyuruma denk gelmenize sevindim. insanlar genelde bunu şımarıklık olarak değerlendiriyorlar. ama durum öyle değil.

ben de 6 saat dayandım (uyuyarak). 3-4 tane vakum etkisi yaratmadan içtim. ağrı sızı kanama olmadı. listerine vs yakar diye kullanmıyorum ama suyla çalkalayıp yutuyorum (tükürmek yasak dediler). umarım bir sıkıntı olmadan atlatırım. sizlere de çok geçmiş olsun.
  • yalnizliktan devren kiralik  (14.05.18 19:07:37) 
ne kadar bağımlısınız, içmeyin işte 24 saat, çok mu zor.


  • gezegen olan pluton  (14.05.18 19:58:41) 
valentinov -1 geç iyileşir yanlış bir anlatım. iyileşmesi bozulur. alveolitis olabilirsin.

çok ağrılı bir süreç olur. içtiğim sigaraya da hayata da lanet olsun diyerek gezersin ortada.

tek olayı vakum etkisi değil.

çalkalamak yanlış hareketler listesinde 2. sırada geliyor. dikkat et.

bunların hepsi birer ihtimaldir. sigara içersen olma ihtimali daha yüksek. içtim olmadı da bir ihtimal. ben bile bile göze almam. çok şanslıysan bir şey olmaz. olursa da her gün diş hekimine gidersin 4-5 gün, başının sızlamasını özlettiren bir ağrı olur. bu sefer 1-2 gün idare etmedin diye 4-5 gün sigara içmemen gerekebilir.
  • bir ileti paylastim  (14.05.18 20:07:55) 
hocam aman dikkat diyeyim. geç iyileşir diye bir şey değil olay. alveolit olma ihtimalini arttırırsın en başa dönersin. çekeceğin ağrı da cabası.


  • neverlose  (14.05.18 21:15:52) 
@gezegen evet, çok zor.

diğer arkadaşlar;
sanırım bir sorun olmadı, dişimin çekildiği yerde beyaz bir doku oluştu. diş hekimi arkadaşım bunun iyileşme dokusu olduğunu söyledi.

buradan dişini çektirecek tüm arkadaşlara sabır diliyorum. bende sorun olmamış olması (ki hala olabilir, şu ana kadar olmadı) sizde olmayacağını göstermez. ben bu riski aldım, ama siz almayın. umarım benden dayanıklısınızdır.

cevaplar için teşekkürler.
  • yalnizliktan devren kiralik  (15.05.18 12:59:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.