[]

diş çekimi ve sigara

merhabayın. 2 saat önce çürük dişimi çektirdim. gayet başarılı ve normal bir şekilde şekildi. kanama 20 dakika önce durdu gibi. doktora sigara içebilir miyim diye sorduğumda "içmesen iyi olur" dedi. ben de pek üstelemedim. o can havliyle "içersem ne olur?" demek gelmiyor tabii akla.

şimdi sigara içersem sıkıntı yaratır mı? apse, iltihap gibi. 1 gün boyunca sigar içmesem zaten sigarayı bırakırım arkadaş.

edit: ılık kahve filan da beni 2-3 saat götürür.

 
içme alveolit olursun, ağri neymis o zaman anlarsın. çok net tavsiye. kesin icme.


  • carabelli  (07.05.18 12:28:23) 
hocam içme sen de ya.. sağlık mevzusunda bile bu kadar vazgeçemiyor olmak çılgınlık.


  • lcha  (07.05.18 12:29:24) 
2 gün içmemek gerekiyor. carabelli'nin dediği gibi alveolite neden oluyor.
Beni hekimim uyarmamıştı bu konuda. Gerçi uyarsa da içerdim ama neyse. :)

  • auroraaurora  (07.05.18 12:48:33) 
@auroraaurora 1 günde mutabık kalalım ya. 2 gün nereden çıktı allah aşkına... arkadaşların da dediği gibi söz konusu sağlık. alveolit, iltihap filan çekemem bir de. 1 gün ılık kahveyle idare edeceğiz mecburen...


  • mind mischief  (07.05.18 12:51:11) 
Valla ben enfeksiyon olunca yakında bir kliniğe gittim. Adam bana sigara mı içtin çekimden sonra diye sordu. 2 saat içmedim deyince 2 gün içmeyecektin dedi. Ben onun yalancısıyım.


  • auroraaurora  (07.05.18 12:56:35) 
@auroraauror her şeye göze aldım ya. 4 saat bile geçmedi. 44 saat hiç geçmez. 24-25 saat sonra içeceğim... :/


  • mind mischief  (07.05.18 12:58:29) 
aslında geçer 44 değil 444 de geçer. sorun senin kendini geçmeyeceğine inandırmış olan.
belki 44'ü geçirmen vesile olur sigaradan kurtulmana.

  • kaputt  (07.05.18 13:41:13) 
Ben geçenlerde 3 tane çektirdim ikisi yirmilik. Pazartesi iki cekimden sonra icmedim. Carsamba bir yirmilik daha cekildi, ertesi gun persembe aksamı icmeye basladım. Bir problemim olmadı. Ama kesinlikle en az 24 saat beklenmeli.
İki saat sonra icip problem yasamayanlar var evet, ama bu sizde olmayacak değil. Her durumda sigara iyilesme surecini uzatıyor.
En kotu durum da yazilmis, alveolit. Bence en az 24 saat icme garanti olsun diye.
  • rhinwedd  (07.05.18 16:42:31 ~ 16:44:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.