[]

pc'de internet security/antivirus kullanıyor musunuz?

ben yıllardır lisanslı kaspersky kullanıyorum. şimdi yine süresi dolmak üzere yenileyeceğim de aklıma takıldı; gerçekten işe yarıyor mu bu korumalar? yani yıllardır tıkır tıkır çalışıyor pc hiç sorun çıkmadı. ama bu kasperskynin de bir kere olsun bir şey tespit ettğini, yakaladığını falan görmedim. acaba boşuna mı para bayılıyorum buna her sene? windows 7 kullanıyorum.




 
Birkaç warez macerasından sonra ben kendimi korurum dedim ve o günden beri (8-9 yıldır) Windows'un kendi üstünde gelen zımbırtı var bi tek. Arada taradım bi şeyler buldum diyor o bile. Senin kasper uyuyor mu napıyor hocam?

Kendimi korumak için napıyorum?

* Tam bir paranoyak gibi hareket ediyorum.

* Güvenmediğim hiçbir linke tıklamıyorum, tıklamadan önce önizlemede yazan siteyi kontrol ediyorum.

* Salak salak sitelerden bir şey indirmiyorum, indirdiğim şey .exe uzantılıysa iyice kıllanıyorum.

* Eskisi gibi flash bellek, harici HDD kullanmıyorum ama onları da kesinlikle otomatik kullan ile açmıyorum. Simgeye sağ tık yapıp yeni pencerede aç diyorum.

Sadece geçen sene office cracklerken bi reklam virüsü yedim, onu da malwarebytes ile hallettim.
  • chicha  (11.05.18 10:07:17) 
Virüsten bilinçli kullanımla korunursun, Kaspersky bir şey bulmadığına göre belli ki virüsle falan işin olmuyor zaten, para verme derim. İstersen ücretsiz bir program kullanabilir ya da üç ayda bir falan herhangi bir programla tarama yaptırabilirsin kontrol amaçlı.


  • i was made for you  (11.05.18 10:08:35) 
3 ayda bir falan tam tarama yaptırıyorum hiçbir şey bulunmuyor. çok çok nadiren "kötü amaçlı yazılım tespit edildi" diyip engellediği siteler oluyor en fazla. ya aslında benimkisi alışkanlık. yoksa ben de çok bilinçli kullanıcıyım virüs yeme ihtimalim çok düşük.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (11.05.18 10:11:45) 
ben de 8-10 senedir kullanmıyorum.

istersen milyon dolarlık saldırı/virus koruma vs yazılımı satın al onu kullan. sen bilinçsizsen hiçbir işe yaramaz. http ile https in farkını bilmiyorsan, bi sitenin ya da gelen mailin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anlayamıyorsan hiçbir anlamı yok.
  • washe  (11.05.18 10:13:03) 
ben de yillardir kullanmiyorum. gerek yok.


  • baldur2  (11.05.18 10:17:16) 
Boşuna para bayılıyorsun evet. Ve kabul et bu para bayılmana sebep ya aşırı mükemmelliyetçiliğin ya da sanal ortama ait bilgi eksikliğinin getirdiği korku.
Ben de uzun zamandır bir çok markanın bedava sürümlerini kullanırım hiç bir sorun olmadı.
Aslında şöyle bir düşünürsek ilaç firmaları ve bu anti virüs şirketleri insanlarda 'korkuyu' satış amaçlı kullanmazlar ise pek bir şey kazamanayacaklar. Bir çok firma kazancını, kaliteli ürünlerinden ya da hizmetlerinden değil insanlardaki güvensizlik hissinin getirdiği korku üzerinden yapıyor.
Bendeki bedava sürüm anti virüs yazılımı bunlardan biri mesela. Arada ekranın sağ alt bölgesinden popup pencere açar: web dolandırıcılığı ve saldırıları arttı ha su kadar indirimle pro sürüme geç.. gibi uyarılar çıkarır.
Neyse yine de kullanırız keretayı
  • 1adam  (11.05.18 10:51:06) 
10 yıldır Avira kullanıyorum, ücretsiz mis gibi. Her yere de girerim, şüpheli bir indirme veya dosya görünce açmam. Açsam da zaten program uyarır bunda bi ibnelik var diye, googledan indirdiğim yedekleme ve senkronizasyon için bile uyarı veriyor bak ayık ol diye.

Para mara verme günah, ücretsiz bir sürü alternatif var.
  • John Bloor  (11.05.18 11:10:43) 
Kaspersky kullanıyorum. Bundaki temel sebep şu: Ücretsiz olanlar sürekli reklam çıkarıyor. Windows'un kendi aracı da kırıklama faaliyetlerinde durduk yere alarm veriyor.

n11 - gittigidiyor gibi yerlerden 30-40 liraya alıyorum 1 yıllık lisansı.
  • throw down the sword  (11.05.18 11:40:00) 
windowsun default güvenlik yazılımına ek olarak chrome mcafee web advisor isimli bir uzantı yükledim, o da malware ya da güvenlik açığı olan sitelere dair uyarı veriyor. sorun yok epeydir.


  • dafaisss  (11.05.18 11:52:30) 
Kullanıyorum. Hatta 1 yıllık Avast satın almayı düşünüyorum. Birkaç yıl önce kripto virüsü bulaştı, yüzlerce dosyam şifrelendi ve kullanılamaz hale geldi. O gün de şansıma virüs programının deneme süresi dolmuştu ve bilgisayarım tamamen korumasızdı. Artık böyle bir şeye izin vermiyorum. Flash belleği açmadan önce mutlaka tarama yapıyorum. Kaspersky'dan memnun değilsen Avast kullan. Ben bayağı faydasını görüyorum. Genel olarak performans değerlendirmesi de yapıyor program. Bir de gizlilik konusu var. Premium alırsan VPN kullanma şansın var.


  • dissendium  (11.05.18 15:07:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.