[]

Kedi için mama seçimi

Değerli duyuru sakinleri,

2 yıldır beslemekte olduğumuz bir kedimiz var. 1-2 haftalıkken bulduk, baktık, besledik, hala devam ediyoruz. son dönemlerde bazı sağlık sorunları sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadık, bugüne kadar tahılsız, az karbonhidratlı mamalar tercih etmeye çalıştık. bu hastalıklar çıkmadan öncesinde son 4-5 aydır acana kuru mama, animonda carny yaş ve haftada bir porsiyon 60 g. haşlanmış tavuk ciğer, göğüs, yürek etinden püre verdik. beslenmesinden kaynaklı olabileceğini düşündük, şimdi sağlıklı, kedilerin doğal diyetlerine uygun ve sürekli kullanacağımız bir mama arıyoruz.

bilenler, önerisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

 
ben hep söylemeye çalışıyorum fakat, şimdi yine laf edenler olacaktır royal canin, hills vs kullanın deyince. Acana gibi mamaları kullanmayın. Bakın kötü mamadır demiyorum, iyi mamadır acana ve acana benzeri mamalar. fakat bizim coğrafyamızda yaşayan ve evde beslenen hayvanlar için uygun değil kesinlikle. Yüksek protein sebebiyle hayvanlarda cilt deri problemleri, böbrek karaciğer sorunları ortaya çıkıyor. Bizim coğrafyamız sıcak, hayvan enerjisini de atamıyor. Olmuyor o yüzden. Bir kere yaş mamayı vermeyin, dişleri için iyi değil. arada ödül olabilir fakat rutine bindirmeyin. Hayvanın yaş mamaya ihtiyacı yok, sadece çok severler o başka konu. Rahatsızlığı ne bilmiyorum, ama şu durumda sağlık durumu stabil olana kadar rahatsızlığı ile ilgili olan hills mamasını alın. Bununla ilgili veterineriniz danışın. hills'in prescription mamaları gerçekten ilgili rahatsızlıklara iyi geliyor. yemeyebilir başlarda, istemeyebilir. bu mama kötü demek değil. bir şekilde alıştırın. Hills'in yenilebilirliği çok çok süper diyemem. royal canin mesela bu konuda çok daha iyi, tamamen aromadan kaynaklı, mama iyi ya da kötü diye değil. royal canin yiyen kedi çok zor alışır başka mamaya. bulabilirseniz royal caninin de veteriner serisinden ilgili mamasını alabilirsiniz bu arada. yalnız şuan piyasada bulunulurluğu ile ilgili sıkıntı var.
Sonrası için yine güvendiğiniz bir veteriner ile hareket edin. geçmiş olsun.
(biraz dağınık yazdım aceleden)
  • veritaslibertas  (10.05.18 21:31:43) 
@ veris + 1

bizim veterinerde kesinlikle acana gibi mamaları önermiyor. ne zaman cilt ya da böbrek sorunu kedi köpek geliyor çoğu bu mamaları yiyor diyor.
  • oscar  (10.05.18 21:47:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.