[]

Kedimin Tüy ve Agresiflik Sorunu

4 yaşında kısırlaştırılmış erkek kedim aşırı tüy döküyor. Öyle ki azcık seveyim desem her yer tüy içinde kalıyor. Pek sevdirdiği de yok zaten dokununca genellikle ısırmaya çalışıyor. Sürekli kapının önünde miyavlayarak dışarı çıkmak istiyor. Kapıyı açınca hemen apartman koridoruna koşuyor mırlayarak dolanıp, koku bırakıyor. Açmayınca da vuruyor.

Madem seviyor her gün bir kez çıkarayım dedim ama bu sefer de eve girince daha çok miyavlamaya başlıyor. Kapı koluna atlayıp açmaya çalıştığı için (kitlemezsek açıyor da) çelik kapının kilidi bile bozuldu.

Ne yapacağım ben bununla valla ağrıma gidiyor artık hiç kötü de davranmadım niye böyle gudubet oldu bilmiyorum. Sürekli gitmek istiyor ve hiçbir sevgi belirtisi yok bizden nefret ediyor sanki :(

Ayrıca tüy sorununu nasıl halledebilirim? Bu kadar çok gitmek istiyorsa stresten olabilir diye düşünüyorum. Mevsimsel değil çünkü hep böyle.. Tavsiye edebileceğiniz aşı, mama, vitamin, ilaç vs. var mıdır?

Not: Ekteki fotoda kendisini görebilirsiniz. Bildiğiniz siyah sokak kedisi.

 
Sevgi belirtisi olmaması normal, kediler sosyal hayvanlar değillerdir. Tasma giymeye ses çıkartmıyorsa tasmayla salabilirsiniz dışarıda.


  • once  (06.05.18 15:58:17) 
Hakikaten, fotoğrafta pek asabi bakmış, ben uzaktan görünce bile hafiften tırstım:) İşiniz zor. Her kedinin kendine ait bir kişiliği var. Değiştirmesi zor bence.


  • agluna  (06.05.18 16:23:20) 
4 yildir berabersiniz sanirim. Benimki de kisir erkek 6 yasinda, kendi gelip sevdirmezse, oyle ben istedim seveyimden hoslanmiyor, bazen severken atliyor isiriyor, bazen gelip agzima girip sev beni diyor, istemiyorsa ellemeyin, yapacak bisi yok, tüy sorununu da hill's kisir kedi mamasiyla cozdum ben.


  • elbar  (06.05.18 17:19:17) 
Bize veteriner Xpecia diye bir ilaç önerdi.


  • Lim5  (06.05.18 18:59:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.