[]

youtuber'lık vol 2

geçende benzer bir duyuru açmıştım. iyice kafayı taktım. youtube deyince gözlerimde dolar işareti oluşuyor artık. ne düşünüyorsunuz? farklı yazarların düşüncelerini alayım diye farklı zamanda da soruyorum.

uzun vadede planım şu. şimdi değişmekle birlikte 1 milyon izlenen bir video 500-1000 dolar kazandırıyor sanırım. ayda 1 milyon izlenme alsam toplamda 500 dolar güzel para başlangıç için. ayda 2100 lirayı kim kime veriyor?

amacım bebelere yönelik içerikler üretmek. özellikle yurtdışındaki bebeler de izleyebiliyor. üretmek zor değil ama o akışa girebilmek zor baya. bakın şu aşağıdaki video 4-5 ayda 20 milyon izlenmiş. hangi ülkeden yayın yaptığı önemli değil. akışa girdiyse yardırıyor.

www.youtube.com

saçma çocuk videosu olduğu için dil vs. pek önemli değil. her yerden izlenebilir. böyle yüzlerce kanal var. üretmek kolay ama bir şekilde yanda önerilen o akışa girmek gerek. girince devamı gelir.

youtube'ta gördüğüm en sayko videolardan biri şu. bağımlısı oldum. arkadaş bulsam şöyle maske takıp yurtdışına yönelik videolar da çekerdik.

www.youtube.com

bu arada milyonlarca izlenme de şart değil. haftada 2 video olsa ve her biri 100 bin izlense bile ayda 400-500 dolar kazandırır sanırım. çünkü her gün video atan ve attığı videolar 10k izlenen insanlar var. bunların para için yaptığı çok belli. çünkü para kazanmasa o videoyla uğraşacak insanlara benzemiyorlar.

neyse youtube analizim bu. belki yapmam ya da yapamam ama bahsedeyim dedim.

 
YouTuber olmak güzel bir fikir ama bahsettiğin yapımlar kolay gibi gözükmesine rağmen hiç de kolay değil. Birincisi çocukların ya da bebeklerin dikkatini çekmek istiyorsan oyuncaklara yatırım yapmalısın. Orijinal oyuncaklar çok pahalı. Neredeyse her video için basit de olsa oyuncak alman gerekecek. Uygun bir senaryo yazman, çekim için ortam ve materyal hazırlaman, kaydettiklerini müzikle birleştirip bir video haline getirmen uzun sürecek. Haftada iki video atmak zor başlangıçta. O kanalların birçoğu belli bir ajansa bağlı olarak çalışıyor. Tamamen örnek olsun diye söylüyorum, Danla Bilic'in o doğaçlama gibi görünen videolarıyla bile bir sürü insan uğraşıyor. Sen tek olduğun için her şeyi yalnız başına halletmen gerekecek. Bu da böyle genel bir yorum.


  • dissendium  (05.05.18 22:42:33 ~ 22:43:39) 
Türkçe icerik yapacaksan o paraları kazanamazsın imkanı yok en fazla 100 bilemedin 150 dolar olur,youtube'un yeni politikası geregi para kazanmaya başlayabilmek icin videolarının toplamda 4 bin saat izlenmiş olması gerekiyor,yabancı dili olan videolar koymaya bak o zaman dediğin paralar olur.


  • kreatin  (05.05.18 22:45:13) 
@ardacan yok yahu o kadar vermez. 1 milyon izlenme 500-1500 dolar gibi bir aralık duydum. haftada 200 binden izlenme ayda 800 bin izlenme. yarısı kadar olsa 400 dolar diye düşündüm. tabii ironi yapıyor da olabilirsin.

@dissendium henüz içerik düşünmedim. ama çocuklar için pek yüksek değil çıta. dikkat çekici ve müzikli her şey izleniyor. medya sektörüne uzak değilim. aslında göründüğü kadar zor değil. bence düşük yaşlar için üretim zor değil ama ön plana çıkmak zor.şu video 1.5 milyon izlenmiş mesela. 2 saatte çeker kurgularsın. ama ben kendimi göstermem. :D

www.youtube.com

@keratin max. 100-150 dolar olduğunu sanmıyorum. motive eden de o zaten. çünkü daha az izlenmeye sahip sürekli video atan insanlar var. baktığın zaman o yaştaki insanlar bununla uğraşıyorlarsa para kazanıyorlardır.
  • black mamba  (05.05.18 22:57:56 ~ 22:59:22) 
biraz fazla hayalperest yaklaşıyorsun. kalitesiz içeriklerde iyi bir dalga yakalamak çok zor. viral falan olmadıkça öyle haftada 100 bin izlenmeye ulaşmak için baya zaman lazım. benim 2 sene önce koyduğum ilgi çekici bir konu bile daha yeni 10 bine ulaştı, ha ben video eklemeyi bıraktım onun da etkisi var da haftada 100 bin sayısına ulaşmak için şöyle en az bir 6 ay 1 sene ulaşman lazım gibi. sonra da had iyimser olalım ayda 300-500 dolar kazanmaya başlayacaksın...

örnek verdiğin kanalların abone sayısını göremiyorum ancak hakkında sayfası,
Happy Funny Kids Toys Pretend Play
17 Haz 2013 tarihinde katıldı

TP Studios
9 Tem 2012 tarihinde katıldı

yani 5 6 yıllık kanallar bunlar. Ayrıca her hafta bunlarla uğraşmak da hele de tek başınaysan hem yorucu, hem zaman alıyor hem de motivasyonu sürekli yüksek tutmak zor.

tabii başla yine, gör bir nasıl oluyor birkaç ayı bırak birkaç haftaya sıkılmazsan devam edersin. belki 1 2 sene sonra ayda birkaç bin dolarlar kazanmaya başlarsın.
  • senolll  (05.05.18 23:10:55) 
Daha önce de duyurunu görmüştüm, o zaman yazamamıştım. Şimdi sırf sana yazmak için login oldum.

Yani eğer yatırımın seni zorlamayacak bir seviyedeyse artık pazar araştırmasını bırak ve gir. Ama diyorsan böbreği satıyorum, evi ipotek ettirdim, çocuğu da emanetçiye bıraktım o zaman annelerin bol olduğu forumlara biraz takıl, pazar araştırmasına orada devam et derim.

senolll'un dediği şey de doğru bu arada; o bahsettiğin 10k izlenen ve sürekli yüklenen videolar kanalın hitini arttırmak için. Bir video yükleyip hit beklemek ne yazık ki çok gerçekçi değil. Bu proje sürekliliği olan bir proje olmalı, ve hatta kurduğunda elinde video sermayesi olması gerekir. Aynı dükkan mantığı aslında, ilk 6 ay, 1 senelik masrafı karşılayabilmen lazım. Burada da bu içerik oluyor.

Bu arada ben de bu konuyla ilgili en azından 2-3 senedir girsem diye arada düşünüyorum fakat animasyon olacağından çok vakit vermem gerekiyor. Bu sektör(?) ölmez youtube devam ettikçe ama youtube'un kuralları değiştikçe ve girmekte geç kalındıkça birçok kişi senden hızlı davranacak ve seni arkaya atacaktır.
  • reyals  (05.05.18 23:34:31) 
www.youtube.com

Murat Şen'in kanalı bu. Videoları 25-35bin arası izleniyor. 96bin abonesi var. Geçen ay 128 dolar aldım dedi. Buradan pay çıkar işte. :)))
  • lancelot du lac  (06.05.18 13:38:59) 
o zaman iyimiş. tahmin ettiğim gibi. ayda ortalama 100-150 bin izlenme yakalamış. aşağı yukarı o paraya denk geliyor. ayda toplam 500 izlenme yakalasam fena değil başlangıç için. ufacık bebeler sabah akşam saçma sapan şeyler izliyor da o yan taraftaki önerilenlerde çıkmak zor. oraya çıkan yürüyor.


  • black mamba  (07.05.18 01:55:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.