[]

İphone artık gözden düşüyor mu?

》》İphone 7'nin bile şu an 3000 bandında olduğu bir noktadayız. İPhone X zaten malum. Son 1 senedir alternatif markalara büyük bir ilgi var gibi geliyor bana.

》》Xiaomi olsun,Huawei olsun baya atak yaptılar.Geçen arkadaşta One plus diye bişi vardı,çektiği fotoğraflara inanamadım. Geliri iyi olanlar filan da artık iphone yerine , iyi özellikere sahip ama daha uygun fiyat olan dediğim markalara yöneliyor gibi.Satış rakamlarına bakmadım ama tespitim doğru mu sizce?


 
bence geliri iyi olanlar halen iphone alıyor.
benzer bir durum gözlemlemedim.

  • cedex  (04.05.18 09:44:21) 
@cedex
Zengin veya ultra zenginleri kastetmedim aslında. Onlar için peynir-ekmek. En son 25-30 bin geliri olan,gideri de çok olmayan kuzencim xiaomi alıp övünce ve diğer örnekleri düşününce böyle oldugunu düşündüm.Eskiden daha bi tekeldi sanki iphone.

  • ırene adler  (04.05.18 09:52:40) 
Iphone'un bir numarasi kalmadı, tek artısı stabilite idi, zaten teknoloji hayvan gibi ilerledi, qualcomm islemciler samsung ve huaweinin kendi işlemcileri ile android uyumu gayet yerinde. Yaninda da 4 veya 6 gb ram ile iphoneun yari fiyatına is görüyor artik telefonlar. Hem de uzun süre çöp olmadan. Keza xiaomi'nin fiyat odaklı performanslı ürünleri ve çin pazarının piyasada büyük pay kapması apple için sıkıntı. Bunun yanında kamera sensörleri de gayet gelişti. 2000 liralık android telefon ile 4000 liralık iphone'un farkı yok.
Hatta 1000-1500 liralık huawei-xiomi-motorola telefonlar 2500liralik iphonedan çok daha öndeler.

  • karacigerim vur kadehlere  (04.05.18 10:06:31 ~ 10:10:33) 
Iphone da bir gün Nokia olacak, Nokia da döneminin Iphone'uydu.


  • angelus  (04.05.18 10:10:46) 
iphone değilde daha çok samsung, lg, sony gibi pahalı android telefonlar azalıyor gibi.
sonuçta aynı donanım koyuyorlar, hatta yazılım samsung daha az stabildi bir zamanlar.
iphone her halukarda kendi kullanıcısını sabit tutabiliyor, huawei xiomi gibi telefonlar yükselişte çünkü benzer donanımlar daha ucuz.
apple' ın bir nokia olacağını söylemek zor bir iddia, teknolojinin sadece bir alanına değil, hemen hemen her alanında olan bir marka, entegrasyonları, uyumluluğu, yönetimi ve yeni yatırımları bu markanın geleceğini bilakis çok parlak yapıyor. (borsa vb ortamlardan izleyebilirsiniz) nokia hiç bir zaman dünyanın en değerli markası olmadı.
  • ravenudon  (04.05.18 10:43:41) 
Hocam ayfon çok pahalı. Artık her yiğidin harcı değil. Bir de android cihazlar zaten piyasada her zaman %30-70 dağılımdaydı. bu yeni değil.

O nedenle algıda seçicilik diyorum.
  • lcha  (04.05.18 10:56:15) 
nope. alakası bile yok.


  • ghilleinthemist  (04.05.18 10:59:31) 
dolar yukseliyor.


  • icim urperiyor  (04.05.18 11:38:39) 
  • n62  (04.05.18 11:50:58) 
ben iphone x'i kasım ortalarında almanya'dan bi arkadaşa aldırdım. ocak ortalarına kadar etrafta benden başka x'i olan insan göremedim. şimdilerde bir sürü insanda görür oldum.

ayrıca Icha'nın dediği gibi, piyasada android telefon sayısı her zaman daha fazlaydı zaten. atıyorum; samsung galaxy s8 sayısı herhangi bir iphone'dan daha az sayıda olabilir ama android-ios olarak ayırınca android cihazlar zaten çok daha fazla.

önceden 2000 liraya en yeni iphone alınabiliyordu. artık yurt dışından olsa dahi 5000'e yakın para vermek gerekiyor. iphone kullanımı azalsa dahi bunun nedeni ekonomimizin çok iyi olmasından :)
  • washe  (04.05.18 11:52:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.