[]

Vize Almak Bu Kadar mı Zor?

Herkese merhaba,

2018 kışında yaklaşık 4-5 günlüğüne yurt dışına çıkmak istiyorum. İtalya, Fransa, Yunanistan ya da Budapeşte olabilir. Yaklaşık olarak 10 aydır full time olarak çalışıyorum. Hesabımda ne kadar para görünmesi gerekiyorsa onu da gösterebilirim. Fakat internette denk geldiğim kadarıyla herkes vize alamadığından dert yanmış.

Daha önce yurt dışına çıkmadığım için kafamda konuya dair hiçbir fikir yok. Bu ülkelere birkaç günlüğüne gidebilmek gerçekten bu kadar zor mu? Bana çok saçma geldi.

 
Hayır oldukça kolay. sen yeter ki istenen belgeleri eksiksizce ver ve geri döneceğini burada bir hayatın olduğunu onlara kanıtla.

internette gördüklerinin çoğu işsiz kaçacak yer arıyor, sonrada red yiyince vize vermediler diye dert yanıyor.

4 defa schengen aldım hepsi de multi girişli ve en az üç aylıktı. Ve hepsini de farklı ülkelerden aldım, Almanya, İtalya, Norveç vs.
  • al basmadan donu var  (03.05.18 18:25:16 ~ 18:25:51) 
kayıtlı bir işte çalışıyorsan ve hesabında 3-5 bir şey varsa doğru evrakları gösterdiğin taktirde %99,9 alırsın, merak etme.


  • sir gawain  (03.05.18 18:30:53) 
Vize alamamak için ya ağır salak olmak lazım, ya ağır fakir, ya işsiz ya da açıkça ilticacı olmak.

Gerekli belgeleri topla, maaş bordrosunu eksik etme, vizen elinde. Zorlaşan kısmı, artık süreyi daha kısa veriyorlar. O da parana bağlı değişir.

1 yıldan aşağı şengen almadım ben. Abartı bir şeyim de yok.
  • bir ileti paylastim  (03.05.18 18:32:22) 
çalıştığın yerden de kağıt istiyorlar. uçak biletlerin (gidiş-dönüş) ve iş yerinin verdiği belgeyle de geri döneceğine dair yeterli bi kanıt verirsen arkadaşların da dediği gibi vize almaman için bi sebep yok.


  • washe  (03.05.18 19:19:08) 
Vize alamayan birçok tanıdığım var. Hepsi de işinde gücünde dunyayı gezen insanlar. Kendim de çalıştığım donemde davetiyem ve diğer bütün belgelerim olmasına rağmen şu belgeyi de getir yoksa durdururuz sureci cevabıyla karşılaşmıştım. Bu olayı başka bir elçilikte çalışan falancanın selamı ile çözdüm.

Sanki vizeyi alamayanlar hep işşiz guçsuz insanlarmış gibi yapılan yorumlara üzüldüm.

Her şey elçilikte görevli memurun inisiyatifine bağlı.
  • geçerkenugradım  (03.05.18 19:25:24) 
Ha aklıma gelmişken ekleyeyim vizelerimden ikisini çalıştığım halde çalışmıyorum diyerek almıştım. Böylece bordro vb belgelerle uğraşmadım. Arkadaşım da benim gibi yapmıştı. 7 aylık çok girişli çıkışlı vize almıştım.


  • geçerkenugradım  (03.05.18 19:32:26) 
Cevap yazan arkadaşlar konuyu çok güzel özetlemişler aslında bende sanki onların dediklerinin üzerinden geçermiş gibi bir kaç şey yazayım.

Schengen için çalıştığın sürece ve eğer varsa bankadaki 3-5 liranı gösterdikçe, netice itibariyle geri döneceğini onlara kanıtladıkça vize alamaman çok zor.

İnternette "vize alamadım" diye yazanlara çok bakma çünkü hikayelerindeki eksikleri bilemezsin. Şimdi sen kendini gitmek istediğin ülkelerin vize sorumlusunun yerine koy. İşi olmayan, bankadan parası olmayan, evi arabası olmayan birini sen ülkene niye alasın?
  • Nocturne  (03.05.18 19:38:19) 
Vize almak zor değil, vizenin isteniyor olması bir zorluk. Elin çulsuz Bulgar'ı, Rumen'i her yere vizesiz giderken, son dakika biletleriyle gününü gün ederken senin ille de beyaz yakalı bir işin, bankada 1-2 maaş paran, sigortan zartın zurtun olmak zorunda. Üstüne çalıştığın yerden belge alman lazım, üstüne para verip köpek gibi konsolosluk bile olmayan vfs globalin kapısında beklemen lazım.


  • bos gezenin bos ustasi  (03.05.18 21:18:32) 
İşsiz olduğum ve ailemin banka hesaplarını vize için gösterdiğim dönemde Hollanda'dan 1 yıllık vize aldım. Daha önce 3 kere Schengen almıştım, hepsinde de işsizdim, hepsini farklı ülkelerden aldım, hiçbirinde ret yemedim. İş sahibi olmaktan ziyade banka hesabındaki mevduat miktarı önemli sanırım zira geçen hafta iş sahibi olan arkadaşım Almanya'dan ret yedi.


  • fırt  (03.05.18 22:15:05) 
kolay digen kesinlikle eziktir ve ucuncu dunya vatandasi olmayi kendine yedirmistir. sacalamayin kolay falan degil. istenen bircok belge sorumsuzca gizlilik ve insan hakki ihlali. tamamen rezillik.


  • hot potato  (03.05.18 22:23:28) 
Herkesle papaz olduğumuz için artık çalışan için de kolay değil.


  • marla is in my head  (04.05.18 12:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.