[]

kendime zarar veriyorum

sürekli geçmiş ya da geleceği düşünerek adeta hayatımı sikiyorum. bu da benim kendi kendime sakin kafayla vardığım bir kanı değil annem ve psikoloğum söylüyor.

ya sürekli "litvanya'dayken her şey ne güzeldi, çok özledim orayı, keşke kalsaydım." şeklinde düşünüp üzülüp, fotoğraflara bakıyorum hatta gün içinde 1-2 kere ağlıyorum ya da İLERDE NOLUCAK, NAPICAM, BURDAN NASIL KAÇARIZ şeklinde kendimi yiyip bitirip, sürekli yurt dışında iş ilanlarına bakıp, cover letter kasıp, başvuru yapıyorum. hep bir mutsuzluk hali var, saçlarım dökülmeye, egzamam coşmaya ve sivilcelenmeye başladım.

psikiyatr belki daha iyi olabilir bana ilaç yazarsa ama o topa girmek istemiyorum çünkü hem tüm düzenimi ilaca göre değiştireceğim, hem alkol vs. alamayacağım hem de ne bileyim zombi gibi olmak istemiyorum.

siz nasıl kendinizi bu tarz şeylerden uzaklaştırabiliyorsunuz? anı yaşamak diye bir şey yok şu an bende, anca sevgilimleyken bir tık daha iyiyim ama bir süre sonra o da benim için yine NABACAZZZ'a dönüyor.

ölebilsem ölürdüm.

 
Ben de aynıyım. Gelecek kaygım var geçmişi düşünüp duruyorum. Ya atanamazsam diyorum. Ancak sonrasında açlıktan ölen yok. Fabrikaya girip çalışırım diyorum. Hayat zor. Kimse beni anlamıyor. Hayatımı sonlandırsam bunun anneme ve babama çok zararı olur çok üzülürler. Hem çözüm de değil. Mutluluk yurt dışında değil bunu da söyleyeyim. Bir amaç edin ama bu ulaşamayacağın bir şey olmasın. İşin yoksa işe gir. Sevmediysen değiştir. Benim de psikolojim böyle. Napcam bilmiyorum ama endişe giderici verebilirler sana. Benim param yok. Psikiyatriste gidemiyorum


  • cafecreme  (03.05.18 09:26:24) 
@cafecreme yurt dışında da dünyanın en mutlusu olmam belki ama buradan daha iyi olurum. daha düzgün insanlar, kısıtlanmadan emeğinin karşılığını alabildiğin bir yer vs.

amacım yurt dışında iş bulmak. zor ama debeleniyorum.

işim var, işimin kendisiyle ilgili sıkıntım yok şu an, problem olan şey iş tanımım, yaptığım şeyler falan değil. alanımı ve yan dallarını da seviyorum.

çok para değil ya psikiyatra gitmek, annemlerin gittiği bir bey var 60 liraydı muayenesi mesela. terapisiz tabii ki. esas psikologlar pahalı ama ben iş yerimde olan bir kadına gidiyorum o yüzden para çıkmıyor cebimden
  • dedi ayca  (03.05.18 09:33:12) 
eğer bir şey sonuç vermiyorsa planlarda değişiklik yapmak ya da ara verme zamanı gelmiştir, mevcut durumu en iyi nasıl yaşarım ona bakmak gerekiyor.

yurtdışında yerleşmek için bizim ülkeden kasmak zaten çok zor iş. bir ton hovos tarzı siteler var, barınma karşılığında çalışıyorsun falan.

*psikiyatra gitmek de bazen güzel bir şey.
  • redeath  (03.05.18 09:40:56) 
Yurtdışı için green card a başvurdunuz mu? 15 inde açıklanıyor. Bende aynı çıkmazdayım. Yurtdışı bence de buralardan kat kat daha iyi. Sabah kalktığımda kusasım ve ağlayasım geliyor. Sabah otobuse binerken kendimi arabalara atasım geliyor. İntihar edesim geliyor. 2 senedir sabret geçer diyorlar. Geçmedi. Geçmeyecek. O yüzden sizin de yurtdışına gitmekten başka çareniz yok gibi. Hemen hemen aynı durumdayız.


  • cafecreme  (03.05.18 10:11:13) 
birkaç ay önce de yazılmıştı sana psikiyatist bul kendine diye. tüm psikiyatristler öcü değil ve yine aynı şekilde tüm ilaçlar da seni zombi yapmayacak. saçma salak triplere gireceğine adam gibi kullan ilacını. hem sevgiline yazık hem sana hem de çevrene.

ilaç da allahın kelamı değil sana kötü geliyorsa değiştirilir.
  • hosein  (03.05.18 10:20:58) 
teenager depression


  • mikahakkinen  (03.05.18 11:45:23) 
meditasyon yap. iyi gelir. (git: meditasyon.co)


  • tomcruise  (03.05.18 12:04:26) 
alkol kullanman sağlığından daha mı önemli? zombi gibi de gezmezsin. psikiyatriste git. beğenmezsen başka bir psikiyatriste git. durumunda kim ne diyebilir ki şimdi sana? bir de hatırladığım kadarıyla sevgilin kanada'ya gidip seni de çağırmıyor muydu, o zaman da istemiyordun sanki.


  • pinkpeony  (03.05.18 12:56:30) 
@pinkpeony henüz giden yok, gidecek mi o da belli değil. Bir sene kadar ertelendi durumlar. Gitmek istemiyor değildim ki hiç öyle bir şey demedim ben :/


  • dedi ayca  (03.05.18 22:24:09) 
Hem alkol vs. alamayacağım kısmı bence odaklanman gereken kısım. Sağlığın sosyal hayatından çok daha önemli. Zombi gibi olmak da neyin nesi ayrıca, ucu bucağı bilinmeyen çok derin bir ihtisas alanı psikiyatri, biraz önyargılı yaklaşmıyor musun sence?


  • fırt  (03.05.18 22:34:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.