[]

Sigarayı bırakınca hayattan keyif almak

yaklaşık 15 yıldır sigara içen biri olarak. 2 gündür sigara içmiyorum ve içeceğimi de pek sanmıyorum. 2 günde sigara bırakılmaz diyebilirsiniz ama beni tanımıyorusunuz :)

Sadece tuhaf geliyor, bir boşluk hissi var. o boşluk hisside şöyle: atıyorum günde 5'er dakikadan 20 dal sigara içiyosun 5x20=100 dakika ve içmediğim günlerdeki 100 dakika da ne yapacağını bilememek.

Ne bileyim mesela kahvenin yanında bir şeyler eksik gibi, iş aralarında ne yapacağım onu hiç bilmiyorum

Kendime ödül gibi düşünürdüm, alkolün yanında içerdim falan. Bunları sigarasız yapmaktan da keyif alabilir miyim?

Bırakanların hayatı nasıl değişti, mesela o eksiklik hissi nasıl gitti?

 
13 yıl sigara içtim, 7 yıl önce bıraktım. o eksiklik hissi tam olarak yok olmadı bende. ama yaptığım her şeyden aldığım keyifte herhangi bir eksilme yok.

hiç sigara içmemiş olmayı dilerdim ama sigarayı bırakabilmek de gerçekten önemli bir başarı bence.
  • pispinti  (03.05.18 00:08:44) 
hocam 11 ocaktan beri sadece çok aşırı alkolün yanında içen biri olarak sigarayı bırakmak hayatımda yaptığım en doğru şey aynen devam :9


  • alp9900  (03.05.18 00:15:39) 
eylül'de sigarayı bıraktım. birkaç gün önce arkadaşımla lucky strike siyah aldık, alkolle güzel gidiyor diye düşünürken tekrar başlamaktan korkup paketi çöpe attım. onun dışında, ara ara canım çekiyor.


  • nice tnetennba  (03.05.18 00:23:55) 
o hissi tamamen biliyorum. hayatin bos gelmesi, mutlu anlarin mutlulugunun tadini cikaramayacagin, uzuntulu anlarla basa cikamayacagin / onemini kavrayamayacagin hissi. "cok istedigim bir yere gittim, cok guzel bir aksam yemegi yedim, manzara harika... sigara icmezsem keyif alabilecek miyim ki o andan? " hissi

guvenle soyleyebilirim ki bir sure sonra tamamen geciyor. tuhaf bir beyin programlanmasi o ama geciyor, normal hayatinda hic sigara icmeyen insanlar o keyifleri nasil aliyorsa zaman icinde o keyfi aklina sigara bile gelmeden aliyorsun.
  • robokot  (03.05.18 00:29:44 ~ 00:30:24) 
"2 günde sigara bırakılmaz diyebilirsiniz ama beni tanımıyorusunuz :)" dedikten sonra

Ne bileyim mesela kahvenin yanında bir şeyler eksik gibi, iş aralarında ne yapacağım onu hiç bilmiyorum

Kendime ödül gibi düşünürdüm, alkolün yanında içerdim falan. Bunları sigarasız yapmaktan da keyif alabilir miyim?

Bırakanların hayatı nasıl değişti, mesela o eksiklik hissi nasıl gitti?

bunları soruyorsan sen de kendini ne kadar tanıyorsun bi düşün bence :(
  • washe  (03.05.18 00:54:53) 
@washe +1


  • pgup  (03.05.18 01:06:27) 
@washe mesele bırakmak değil daha önce sigara içmediğim zamanlarda ne yaptığının bilmemek konuya yanlış yerden bakıyorsunuz. Bir sevgiliyi bırakmak gibi sonrasında ne yapıyoduk ok?


  • fasko  (03.05.18 01:09:38) 
Sigara içmeyen insanın anlamasını beklemiyorum zaten


  • fasko  (03.05.18 01:11:05) 
Bende eksiklik hissi gitmedi ama anlık bi sey ve hic de önemli bir eksiklik olarak gelmiyo. Çevremde çoğu kişinin sigara icmesiyle de ilgili sanırım. Her şeyden aynı miktarda zevk aldım hicbi sey degismedi o yönden. Yemegin ustune yakiym, arkorle iciym gibi istek yok. Ya da cooook sinirlendigim oldu, aklima hic gelmedi icmek. Ama yerine dönem dönem farklı seyler koydum. Spor gibi ya da her şeyi yemek gibi.

Birakmak icimi rahatlattı o yüzden arada bir kendimi "tebrik ederim bidıl, teşekkür ederim bidıl" seklinde konuşurken buluyorum. Seni de simdiden tebrik ederim. Gittigin yol, yol. Başarılar!
  • beetlejuice  (03.05.18 02:45:52) 
ben de bi 7 senedir herhalde sigara içiyordum içmekten de keyif alıyordum. hatta görenler "seni görünce sigaraya başlayasım geliyor" derdi. neyse. geçtik o günleri. bir haftayı geçti herhalde bırakalı.ilk günler kurduğum tek cümle şuydu "normal insanlar mutsuz olunca, sinirlenince vsvsvs ne yapıyorlar?" çünkü ben her küçük fırsatı "of bunun üstüne bi sigara" olarak değerlendirdim.

o yüzden o eksiklik hissini anlıyorum. bazen çok canım çekince sakız çiğniyorum. geçen gün arkadaşımla içerken dönüp dedim ki "neden sigara içmiyordum ben bi hatırlatsana bana" o an vurdu mesela ama içmedim. galiba geçmiyor lan o his. abo.
  • kablelvuku  (03.05.18 08:38:30) 
13 senedir sigara içiyorum. bıraktığım zamanlar da oldu. bu soruları benim de aklımdan geçti ve tekrar başlamamda etkileri oldu.

genelde iş yerinde sigara içtiğim için, beraber sigara içtiğim insanlar benim sigara alışkanlıklarımı biliyorlar ve ben istesem yine rahatlıkla bırakabileceğimi söylüyorlar.

sorgulama, keyfini çıkar, akışına bırak en basit ve etkili yok bu.
  • washe  (03.05.18 08:46:28) 
sigaranın keyfini çıkar demedim ben. sigarasızlığın keyfini çıkar dedim :)


  • washe  (03.05.18 10:04:25) 
Ben de bir gün içerisinde bırakmıştım sigarayı geçen yaz. Tam tarihi bilmiyorum, hiç saymadım, hiç aramadım.

Nefesim düzeldi en başta, yokuş, merdiven çıkarken falan çok rahatım. Eskiden sigara içmek için zaman yaratırdım, önceliğim oydu hatta gün içerisinde az sigara içtiğimi düşünüyosam geç yatardım birkaç tane daha içmek için ahdjfj :D

Ben eksiklik yaşamadım ki, her yediğim içtiğim sigaraya göre ayarlanırdı. Tiryakiler hep öyle değil mi zaten kahveyi, çayı sigara için içip, bi şeyleri sigaraya altlık olsun diye yerler. Çok net olmak gerekiyor sanırım o eksiklik hissinin oluşmaması için. Bitti ve bundan sonra yok, diye düşünmek gerekiyor.

Benim hayatıma dair tek kötü etkisi kilo almak oldu sigarayı bırakmanın ama onu da vermeye başladım bakalım yavaş yavaş.

Bol şans.
  • saridendigindekirmizidiyebagiranadam  (03.05.18 12:31:06) 
Ben de 17 senedir, günde yarım paket civarı içiyorum. 2-3 sefer bırakma denemelerim oldu ve şu an yeni bir teşebbüsün içerisindeyim. :) 10 gün oldu içmeyeli.

Bu hissiyat bende de oluyor ve genelde sigara içemeyen insanların da aynı anlardan gayet keyif aldığını aklıma getiriyorum. Üstünün, başının, ellerinin, nefesinin kokmaması da cabası. Haftaonu deniz kenarında rakı-meze yaptık ve masadaki herkes içiyordu, canım istedi ama içmedim. Güzel bir sınav oldu mesela. Vücuttaki nikotin isteği azaldıkça, bu hissiyat da kaybolacak.
  • kint  (03.05.18 12:38:20) 
bağımlısı olunan birşey bırakılınca hayattan keyif alınmaya başlanmıyor bence. o bağımlılığını arayıp duruyorsun.


  • pinkpeony  (03.05.18 12:57:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.