[]

Yüzme bilmeyene tavsiyeler

Yüzme bilmiyorum ve ne yazık ki öğrenemiyorum. Bir süredir gittiğim spor salonunun havuzunda kendi kendime çabalıyorum ama henüz çok az bir mesafeyi kulaçla ilerleyebiliyorum. Kafamı suya sokmadan yüzmeye çalışıyorum ve kulaklarıma su kaçmasından nefret ediyorum. Bir de doğru nefes almayı bilmediğimden 5 kulaç sonunda nefessiz kalıyorum.

Durum çok vahim, biliyorum ama önerileriniz var mıdır?


 
Kenarda dur kafani suya sokmaktan ve su altinda nefes vermekten korkmamayi ogren. Once bi suyla baris gerisi gelir hepsi sirayla.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.04.18 19:43:13) 
Yapma, benim kadar kötü olamazsın.
Ben hayatım boyunca ne deniz ne havuzla barışabildim.
Suyu sadece şöyle bi ıslanıp çıkmak için kullandım.

Kendi kendine değil de en azından düzgün bir eğitmenden 6 ders kadar al.
Sonra kendin pratik yaparak ilerletirsin.
Ben 2 yıl kadar önce 4 ders almıştım kendime inanamadım.
O dönem bir kadın vardı o da ben ders alırken havuzun bir tarafında yüzüyordu gayet de iyiydi, hocadan birkaç ders almış sonra dersi bırakıp havuza gelmeye devam etmiş kendi kendine ilerlemiş.
Devam etmediğim için şu an yine iyi değilim ama tekrar gidip ders alacağım ben de.
  • mutekebbir  (30.04.18 19:47:23) 
yüzme öğrenicem diye kendini kasma.
kulaç atıcam diye de uğraşma.
önce suyun üstünde durmayı öğren.
suya iyice alış.
acele etme.
ben de geç yaşta ve zor öğrendim.
  • herhaltibiliyoring  (30.04.18 19:49:29 ~ 19:49:37) 
600-700 liran varsa özel eğitmen tut.

Yoksa aşama aşama git. Youtubeda bulursun pek çok video; once nefes öğren, ardından su üstünde hareketsiz yatay kalmayı, ardından su ustunde nefes almayı, ardından ayak ve bacak hareketlerini, son olarak el kol hareketlerini öğren.
  • slhmlr  (30.04.18 20:07:21) 
proletarier +

su içinde gözünüzü açamıyorsanız bir tane gözlük alın. hatta onların kulak tıkaçlı olanları da var, kulakla ilgili sıkıntınız varsa onu da takın.

yüzüstü olarak kollar düz sabit ileri bakacak şekilde yatın suya. sadece bacaklarınızı çırpın o halde bile ilerlediğinizi göreceksiniz. sonrası gelir zaten.
  • makbur  (30.04.18 21:51:31 ~ 21:52:32) 
Mutlaka gözluk al,gözün acikken cok daha rahat hissedersin


  • chezsoi  (01.05.18 01:22:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.