[]

excel gurularına soru

internetteki bir sayfadan bir tabloyu kopyalayıp excel'e yapıştırmam gerek. tablo excel'e tam olarak oturuyor, hücreler kaymıyor, orada bir problem yok.

fakat c ve d sütununda 4.16 5.27 gibi sayılar var. kopyaladığım site ondalık ayracı olarak virgül yerine nokta kullanmış. ben bunu yapıştırınca 4.16 olan sayı Nis.16, 5.27 olan sayı May.27 gibi tarihlere dönüşüyor. excel bunları tarih zannediyor. menit yap veya sayı yap dediğimde ise 40461 falan gibi abuk sayılara çeviriyor (o tarihin sayı karşılığı sanırım).

sadece 4.16 yazsın, 5.27 yazsın istiyorum yahu, ne görüyorsa onu yapıştırsın. tarih zannedip çevirmesin. yapıştırmadan önce hücreyi seçip metin yap, sayı yap dedim ama yemedi.

nasıl yapıcaz?

 
Yapistirdiktan sonra sayi yap dediginde olmasi lazim aslinda. Metin yap dediginizde olmaz zaten. Bir de genel yapmayi dener misini? Yapistirmadan once ve yapistirdiktan sonra deneyin.
Bir de ozel yapistirdan "degerleri" olarak deneseniz?

  • veritaslibertas  (28.04.18 16:05:19) 
genel, sayı ve metin diyince olmadı.

ben aynen yapıştırsın, sonra noktaları bul/değiştir ile virgül yapar sayıya çevirtirim diyodum, ayarlarda "onsalık ayracı olarak nokta kullan" varmış. öyle yapınca hepsini sayı olarak yapıştırdı.
  • kibritsuyu  (28.04.18 16:15:52) 
Guru olarak değil acemisi olarak yazayım.
Nokta rakamın içinde gelmiştir diye tahmin ediyorum. Yani rakama tıklayınca üst şeritte de 4.16 şeklinde görüyosundur bence. Öyleyse eğer hücreleri seçip ctrl+h ile noktaları boşlukla değiştirebilirsin. Tamamen sallıyor da olabilirim.

  • IncredibleMau  (28.04.18 16:20:54) 
hücrenin üstündeyken ya da tüm sütunu seçip sağ tık hücreleri biçimlendiri tıklayın soldaki seçeneklerden "sayı"yı seçip sağ tarafta bin ayırıcısını kullan kutucuğuna tik atıp tamam dediğinizde olacaktır istediğiniz.


  • naksidil  (28.04.18 16:45:32 ~ 16:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.