[]

chrome dosyaları indirip kaydetmesin

hep firefox kullanmıştım, chrome'u sevememiştim. ihtiyacımı görmemeye, bazı sitelerde sorun çıkarmaya başlayınca mecbur geçtim ama hala firefox kadar memnun değilim bundan.

bazı sitelerdeki dosyaları açmam lazım. pdf dosyası, tıklıyorum indirip bilgisara kaydediyor. yahu lazım değil, kaydetme. firefox sorardı, açayım mı kaydedeyim mi diye. aç diyince ayrı pencerede açardı, işim bitince kapatırdım. bu illa kaydediyor. kaydetmesin. bana sorsun. kaydedilecekse kaydet diyeyim, kaydedilmeyecek şeyi bilgisayara indirmesin. aradım taradım bulamadım. yok mu öyle bir şey?

3-4 sekme açıkken çarpıya basıyorum hop kapanıveriyor. firefox sorardı "birden çok sekme açık, kapatayım mı" diye. daha doğrusu bunu sorup sormayacağını ayarlardan seçiyorduk, bunda o da yok.

nasıl edecük?

 
firefox da kaydediyordu aslında. sadece görünen o ki sen nereye kaydettiğini bilmiyormuşsun :)

çoklu sekme kapatmaya gelirsek, onun için de chrome'un eklentisi vs vardır. biraz araştır.

artı, firefox nasıl sorunlar çıkarttı bilmiyorum ama en güncelini kurup sıfırlamayı deneyebilirsin.
  • washe  (24.04.18 20:32:35) 
firefox devletin sitelerine uymadı. devlet siteleri hep internet explorer istiyor. chrome eh işte ama firefox ile hepsi sorunlu. yarım veya çalışmayan butonlar, açılmayan linkler, sürekli pop-up uyarısı çıkaran login şifre sayfaları. bunlar chrome'da çalışıyor. firefox güncel ama çalışmıyor.

firefox kaydediyorsa bile ever gelip karşıdan yüklenenler sayfamı doldurmuyor. hatta bence kayıt da etmiyor. mesel whatsapp'tan evrak fotoğrafı atıyorlar. ben firefox'ta whatsapp web'den açardım, kaydetmezdim. sonra onun çıktısını alır kapatırdım. bu illa karşıdan yüklenenler klasörüne indiriyor onu. lazım değil ki tekrar. hem lazıma bile telefonda var zaten, girer tekrar indiririm. niye bilgisayara illa iniyor o?

firefox da zaten indiriyorsa nerede bunlar bi göreyim. nereye indiriyor?
  • kibritsuyu  (24.04.18 20:46:07 ~ 25.04.18 08:54:03) 
Temp dosyasına indiriyordur.

kapatma korumasını eklenti ile yapabilirsin. chrome.google.com
  • teknikekip  (24.04.18 20:51:33) 
kapatma koruması çok umurumda değil de sormadan kaydetmesi çok canımı sıkıyor.

hayır indiriyorsa yine temp dosyasına indirsin. onu da çıkarken ya da geçmişi sildiğimde siliyordur zaten. mesele yer kaplaması değil. mesele benim özenle oluşturduğum karşıdan yüklenenler klasörüme gerekli gereksiz her şeyi doldurması, hem de sormadan. hayır firefox'ta "kaydet" dediğimde bile "kaydedeyim mi" diye soruyor, en azından güvenlik icabı soruyor, belki virüs, belki trojan, belki yanlışlıkla tıkladım. bu tıklar tıklamaz hop kaydediyor en kullandığım klasöre. bu nasıl bir saçmalık?

torrent sitesinden torrent dosyasına tıklıyorum, hop iniyor. lan onu niye indiriyon, onu aç, torrent programı indirmeye başladıktan sonra ona tekrar ihtiyacım olmayacak ki. şimdi benim klasörde iş evraklarımımn içinde abuk subuk torrent file'lar var. bi ara tek tek ayıklamam lazım gelecek.
  • kibritsuyu  (25.04.18 08:52:47 ~ 08:55:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.