[]

Skolyoz Tedavisi

skolyoz için fizik tedaviye gitmek istesem, ücretler hakkında ortalama bi bilgisi olan var mı?




 
Ankarada seans başı 75 tl idi seans sayısı doktora bağlı oluyor.


  • kablelvuku  (19.04.18 21:43:48) 
1 aylık fizik tedaviyi ücretsiz olarak doktorunuza yazdırabiliyorsunuz diye biliyorum. Emin değilim ama olması lazım gibi sanki. Küçük şehirlerde 35 ₺ filan. Belinize sıcak havlu koyup küçük yapışkanlı şeyleri belinize yapıştırıp hafif dalga veriyorlar skolyozda annem yeni gitti ordan biliyorum. Belki daha kapsamlısı da vardır.


  • medre  (19.04.18 22:20:33) 
Bel fıtığı hastası olarak elektroterapiden kalıcı ve etkili bir sonuç alamadım. Skolyoza da ciddi bir etkisi olmayacaktır.

Manuel terapi araştırın mümkünse. Ben 5 seansta fıtıksız halime döndüm. Terapi, masaj, egzersiz ile birlikte ciddi ölçüde toparlanıyor. Sonrasında da aletli pilates önerecekler duruşunuzu düzeltmek için. Mutlaka değerlendirin onu da. Keşke daha önce yapsaymışım dediğim 2 şey bunlar. Şu an inanılmaz sağlıklı hissediyorum.
  • desdenova34  (19.04.18 22:24:52) 
@desdenova elektroterapi dediğiniz @medre'nin dediği şey mi?

zaten ben de plates-egzersiz tarzı bi şey kastetmiştim sorarken.
  • yeteramadenedimherseyi  (19.04.18 22:46:19) 
İleri derecede skolyozunuz yoksa fizik tedavi yerine evde uygulayabileceğiniz basit hareketler var. Hatta bşr spor salonuna giderek skolyozun vermiş olduğu etkiyi kaslanarak azaltmanız mümkün (sırt ve üst göğüs)


  • neysene  (20.04.18 01:36:44) 
@yeteramadenedimherseyi evet @medre'nin dediği şey elektroterapi.

Pilatesi terapilerden sonra yapmanız daha faydalı olur. Manuel terapide omurga dokularını uyararak kendine getiriyorlar. Uyandırıyorlar aslında ve bu da oradaki dokuların beslenmesi hızlandırdığı için iyileşme sağlıyor. Rahatlama sonrasında da pilates ile güçlendirme seçeneğini hayata geçirebilirsiniz. Direkt böyle bir spora başlamanız çok sağlıklı olmayabilir.

Pilates için de en doğru tavsiyeyi eğitmenler verir fakat reformer pilates adı üstünde vücudu güçlendirme ve doğru şekle sokma üzerine çalıştığı için en ideali. Benim de fıtık harici hafif dereceli kifoz ve skolyoz vardı. Topluyorum hızlı bir şekilde.

Geçmiş olsun.
  • desdenova34  (20.04.18 08:35:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.