[]

kafka'nın olayı nedir? özet geçebilecek olan...?

kendisi adina cikarilmis dergi bile var:kafkaokur
marilyn monroe, frida kahlo gibi ikon olarak sagda solda internette goruyorum.

kendisinin sadece donusum adli kitabini okudum, baska kitabini okumadim. belki de onu ozel kilan diger kitaplardir.

baska bir yazar icin boyle ozellesme gormuyoum. dostoyevski tolstoy vb gibi..
kafka'yi digerlerinden farkli kilan nedir?

 
Başka yazarlar için görmüyor musun?? Dostoyevskiciler o kadar fandı ki dosto diye bahsediyorlardı adamdan. Her dönem bir klasik popi ediliyor, ondan olabilir.


  • selamun aleykum kitty  (19.04.18 18:38:01) 
zamanında edebiyata yeni fikirler sunmuş bir adam. bir öncü.


  • binder dandet  (19.04.18 18:41:00 ~ 18:41:15) 
1900'lü yılların başında çeşitli felsefi akımların edebiyata yansımasını gerçekleştirdi. varoluşçulukta parmağı olduğu düşünülüyor. o dönemde joyce da aynı etkiyi gerçekleştiren bir yazar mesela.


  • iddaaci  (19.04.18 19:52:13) 
Kafka'nın Dönüşüm haricindeki eserlerinde kopukluk var ve vermek istediği mesajı tam olarak veremediğini düşünüyorum. Dönüşüm'deki imgesel anlatım çok çok başarılı iken diğer eserlerinde (Dava ve Şato'yu okumuştum), belki kendisi öldükten sonra yarım kalan eserleri arkadaşı bitirdiği içindir, bir havada kalmışlık hissi bırakıyor insanda. Kafka, hayata gerçekçi ama karamsar şekilde bakıyor. Moda olması bundan kaynaklanıyor olabilir. "Albayım edebiyatı"nın sebep olduğu bir moda bu. Şimdi de yeni klasik olarak Stefan Zweig furyası hakim. Bu yazarların abartıldıklarını düşünüyorum Dönüşüm en sevdiğim kitaplardan biri olsa da.


  • m e b  (19.04.18 20:07:18) 
kafka yeni roman türünün yani 20. yüzyıl romanından post-modernizme kadar olan sürecin oluşumunu etkileyen isimlerin en başında gelir. hem yapısal hem içerik olarak. bu yüzden hala çok önemli bir figür. roman türünü baştan sonra değiştirmiştir ve klasik yapıdaki (olay örgüsü, karakter, zaman ve mekan) ilk yıkımları onun eserlerinde görüyoruz. klasik romanda en yüce varlık olan insan, kafka romanında karşımıza bir böcek gibi ezilen, değersiz bir varlık olarak çıkıyor ve bu durum insanlığın yüzünde bir tokat etkisi bırakıyor.


  • theseachange  (19.04.18 20:15:50) 
vakt-i zamanında hastahanede staj yaparken çek birisiyle tanışmıştım.
biraz lafladık ve laf döndü, dolaştı Kafka'ya geldi.
"manyağın biriydi" demişti.
olayı budur.
  • pangea  (19.04.18 23:01:12) 
Bircok yazar icin var fancilik.


  • stavro  (27.04.18 13:03:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.