[]

Apple hesabım için sürekli dolandırıcılık maili alıyorum

Az önce bir daha geldi. Bunlar beni kafaya mı taktılar yoksa herkese geliyor mu böyle mailler ?




 
daha 2 aydır aypon kullanıyorum bana bile daha şimdiden 2 defa geldi.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.04.18 00:48:50) 
mailin geldiği mail adresine dikkat et; uzantısı @apple.com değildir kesin.

maili yollayan Apple'ın resmi adresi no_reply@email.apple.com değilse kesin spam ve/ya dolandırıcılık amaçlıdır. aktif mail adresleri 3.şahıslara satılıyor o nedenle hepimize geliyor dönem dönem. merak etme.
  • Fayfa  (16.04.18 00:50:33) 
Az önce geleni telefondan açtım. Pdf eki vardı onu açmadım.

Bir şey olur mu ?
  • gölgede aynı  (16.04.18 00:53:08) 
Bize de oldu. Apple a bildir bence.


  • kuehles blondes  (16.04.18 00:54:16) 
bir şey olmaz. sadece mailinin aktif kullanıldığına emin oldular artık (okundu bilgisi ulaştı çünkü ellerine).
aktif mail adresi olduğundan bundan sonra hem yollamaya devam edecekler hem de adresini reklam yapmak isteyen 3.şahıslara satacaklar o kadar.

virütik bi durum söz konusu değil yani ekli dosyaları açmadıysan..
  • Fayfa  (16.04.18 00:56:06 ~ 00:57:02) 
ek dosyayı açmadım. pdf dosyasıydı.


  • gölgede aynı  (16.04.18 00:58:03) 
@golgede ayni

Biz gece uyku sersemligiyle pdfyi actik, linke de tiklayip aptal aptal kk bilgileri, apple sifresi vs her seyi girdik. Ama sayfa apple in sitesiyle birebir ayniydi.
Tum bilgileri girdikten 5 dk sonra uyandik, karti iptal edip sifreleri degistirdik.
  • kuehles blondes  (16.04.18 01:01:03) 
maili reportphishing@apple.com'a forward eyleyin lutfen.


  • supergirl  (16.04.18 01:07:19) 
8 yıldır iphone kullanıyorum bir kere bile mail gelmedi bana. ya beni adamdan saymıyolar ya da başka bişey yapıyosunuz.


  • fasko  (16.04.18 01:12:35) 
bana da 6 yılda sadece bi kez geldi :(


  • washe  (16.04.18 01:14:08) 
4 yılda sıfır.


  • naksidil  (16.04.18 01:47:06) 
yıllardır mail almadığını söyleyen arkadaşlar; eğer ki Apple ID hesabınızdaki master mailinizi aktif olarak kullanmıyor, sırf bu hesap için kullanmışsanız sizlere spam mail düşmemesi normaldir. Ancak aktif kullanılan ve her hangi spam maili açmış (karşı tarafa okundu bilgisi gitmiş) iseniz bu maillerin gelmeme olasılığı öyle 2-4-6 yıl için imkansıza yakındır.
Spam maillerin açlıp, maili yollayan kişi/kurum/kuruluşa okundu bilgisi ile aktif olduğu mesajı gitmesi halinde bu adresler datalara işlenerek reklam veren kurum/firmalara satılıyor yıllardır. Böylece de alakanız olmayan yerlerden mail bombardımanına tutuluyorsunuz malesef. Yani bu mailleri alan kişiler ekstra bir gayret göstermiyor.

bilginize..
  • Fayfa  (16.04.18 02:02:32) 
Apple ID hesabımda kullandığım mail yahoo mail adresim, günde 50'ye yakın mail geliyor buna, reklamlar vs vs zibilyon tane. genel bi bakıp hepsini "Mark as Read" yapıyorum ve dediğim gibi 6 yılda sadece 1 kezi yakın zamanda apple'dan gelmiş gibi görünen çakma bi e-mail geldi.

bana az gelmesi için yaptığım bir şey yok, çok gelenlerin ücretli/ücretsiz aldığu uygulamaların kimisi onların mail adreslerini belki de başka bir yerlere satmış olabilir.
  • washe  (16.04.18 09:59:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.