[]

easyjet falan

simdi bakiyorum bu easyjet gibi sitelere,
dolmus fiyatina ucak bileti satiyorlar,
benim de londra seyehati yapasim var,

sorular:
1. bu sirketler ne derece güvenilir,
2. biletleri erkenden almak gerekir mi
3. biletleri kredi kartiyla mi alacagiz, acentalari falan var mi
4. erkenden bilet aldik, vize alamazsak patlar mi
5. baska böyle firmalar var mi,


bu sorulara mümkünse yararlanan arkadaslar yazarsa güzel olur,

aylar sonra gelen edit:

yolculugumu easyjet'le yaptim Londra'ya, gayet iyi ucaklari var, boeing 737, öyle kargo ucagi gibi degil, güzel dekore edilmis, şık ucaklar. hostesler ilgili, bagaj 20 kg ama el bagaji yapabiliyorsunuz kucuk bagajlari.

londra'ya luton'a iniyor ucaklar. easybus'la internetten bilet alirsaniz gayet sahane bir sekilde gidebiliyorsunuz.
ucakta ikram yok ama, her sey satiliyor, cok da pahali degil. tavsiye ederim.

 
ben sadece birinci soruyla ilgili bilgi sahibiyim.

bir havayolu şirketi, ister lufthansa olsun ister easyjet, tamamiyle aynı zorlu güvenlik şartlarına tabidir. havacılık kara, deniz ve demiryolu taşımacılığına hiç benzemez. her şey kitabına göre, satır satır doğru şekilde yapılmak zorundadır. dolayısıyla teoride tüm şirketler aynı seviyede güvenlidir.

ancak türkiye'de denetim eksikliği, bilgi yetersizliği, vurdumduymazlık vs. gibi yaygın sebepler yüzünden, bu önlemlerde zaman zaman aksamalar olur. buna thy de dahildir. ama ben türkiye'yi biliyorum, türkiye için konuşuyorum. benzer ihmalkârlıklar muhtemelen dünyanın her yerinde oluyordur.

neticede, ucuz havayolu şirketlerinin karıştığı kaza sayısı, pahalı havayolu şirketlerininkinden fazla değil. diyorum ya, bilet ne kadar ucuz olursa olsun, o güvenlik harcamaları bir şekilde yapılmak zorunda. cezası çok ağır.
  • actionary  (09.09.07 02:22:25) 
2. evet, ama çok da erken olmak zorunda değil, mümkün olan en ucuz fiyat 6-7 gün önceden de bulunabilir çoğu zaman.
3. direkt siteden kredi kartıyla alabilirsin, ryanair için konuşuyorum
4. patlar çünkü iptal edilemiyor çoğu zaman
5. ryanair ve easyjet benim bildiğim en büyükleri
  • raxiux  (09.09.07 02:53:29) 
iptal edilse bile sağlam bir ceza kesiyorlar diye biliyorum bende biletten.1 euroya almaya kasıyorsan evet 6 ay önceden alman gerekiyor.


  • darknum  (09.09.07 03:59:31) 
haftada bir veya iki haftada bir cok saglam indirim yapiyor cogu, ucustan 5-6 gun once 1-10 euroya bilet almak mumkun olabiliyor iyi takip yapilinca. ucamama durumu sozkonusu olursa bi miktar ilave ucret alarak ileri bir tarihe alabiliyorlar bileti.
germanwings biletlerini internetten almak acentadan almaktan daha ucuza geliyor, germanwings fazla bagaj konusunda esnek davranabiliyorken ryanair grami gramina aliyor parayi. bi de bu ucuz ucuslarda ikram olmuyor, bi kahveyi 3-4 euroya satiyorlar

  • ravioli  (09.09.07 07:02:45) 
istanbul'dan milano'ya ucan myair var bir de. mesela 22 aralik milano'ya ucus 0.01 euro su anda :)


  • papado  (09.09.07 08:13:29) 
Bir de küçük bir soru da ben sorsam izninizle? Hiç bilgim yok bu konularda ve henüz hiç uçağa binmedim, o yüzden saçmalıyor da olabilirim. Bu adamların kazancı ne bu çok ucuz biletlerden? Önceden alındığı için geçen süre zarfında bankaya yatırıp faizini yese desek olmaz çünkü su parası kadar aldığı para. E nasıl oluyor da oluyor?


  • colonizer  (09.09.07 09:25:49) 
ben hayır duası için yapıyorlar diyecem ama biliyorum ki değil:)


  • dgtal  (09.09.07 17:46:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.