[]

eski kıyafetleri nasıl elesek?

eski, kullanmadığınız kıyafetlerinizi neye göre, nasıl gözden çıkarıyorsunuz?

Malum kışlıkların kalktığı, yazlıkların yavaş yavaş çıktığı dönem. hazır elim değmişken ciddi bir eleme yapmak istiyorum dolabımda.. Mümkünse gereksiz tek bir parça kalmasın istiyorum. ama ol-mu-yor ):

baya eskimiş, ağzı burnu kaymışlar (pijamalar, eski bi sürü tişört, kazaklar vb.)
eski değil ama giymiyorsun da (almışsın ama eve gelince beğenmemişsin yada uyduracak bişiler bulamamışsın falan. öyle bekleyenler)
40yılda bir giyilecekler (işte ne bileyim, gece dışarı çıkarken anca giyilecek havalı 3-5 şey ama gece dışarı çıkarken de giymiyorsun. ya lazım olursa modu)

Öyle çok kıyafet alan birisi değilim o yüzden elemekte bu kadar zorlanıyorum bu arada.

siz neye göre gözden çıkarıyorsunuz kıyafetlerinizi? Atılacak, verilecek, satılacaklar için kriterleriniz neler?
misal; "2 yıldır giymiyorsam daha da giymem demektir ve direk atarım" gibi..

 
1 yıldır giymediklerimi bir çıkarır bakarım. yine giymeyeceğimi düşünüyorsam ihtiyacı olanlara veriyorum.


  • veritaslibertas  (11.04.18 12:09:41) 
aynı dertten muzdaribim. beceremiyorum hiç elemeyi. en son bi denedim. şöyle;

uzun süredir giymediğim/senede bir iki defa giydiğim ne varsa ayırdım verilmek üzere.

ağzı yüzü yamulan kıyafetim yok gibi de bi kaç eski eşofman vardı. onları çöpe attım.
  • elorelia  (11.04.18 12:11:13) 
Zaten cok fazla kiyafetin varsa o eskileri, agzi burnu kayanlari ele gitsin. Yeni olanlarini kullanirsin hic olmazsa.

Evde dolap bekleyenlerin de hepsini atiyorum ben eger bir seneden uzun hic giymemissem. Altli üstlü bir takim bulunduruyorum yetiyor.

40 yilda bir giyileceklerden de 3 takim ya da elbise yeter. Hergün kokteyl kokteyl gezmiyoruz sonucta.

Ama en güzeli yeni bir sey alirken, "Ben bunu dolapta 5 tane farkli seyle kombinleyebilirim." veya "Benim bunu almaya gercekten ihtiyacim var!" diyebilmek. Sirf güzel diye, fiyati uygun diye alisveris yapmamak.
  • chitosan  (11.04.18 12:26:54) 
Ağzı burnu kaymış olanları direk ele, bir poşetle çöpe vs koy. Toplayıcılar alır.


  • curukturpkokusu  (11.04.18 12:57:55) 
şöyle yapıyorum ben.

iki sezondur (yazlıksa geçtiğimiz 2 yaz boyunca) giymediğimi direkt eliyorum. konu komşu ya da en kötü belediyelerin ihtiyaç kumbaralarına atıyorum.

almışım ama bir sebeple giyememişim, önce aynı bedende olan samimi arkadaşlarıma soruyorum. olm ben bunu aldım ama hiç giymedim, sen beğenir misin diye. o olmazsa üstteki şekilde elden çıkarıyorum.

40 yılda bir giyilecekler 40 yılda bir de giyilemediği için baya demode şeylere dönüşebiliyor. bunları direkt eliyorum, bir iki parça ayırıyorum.

özellikle kıyafetler konusunda minimalist olmaya çalıştığım için bir şey satın alırken yukarıdakileri yapmamı gerektirmeyecek şeyler almaya çalışıyorum. bu sayede 2 senedir toplamda 4 büyük boy çöp poşeti kadar kıyafet elden çıkarmışımdır.

ha bir de tshirtler açısından tepe tepe kullandığım fakat artık iyice üniformam gibi olanları ev tshirtü yapıyorum.
  • kulakligin calismayan teki  (11.04.18 13:06:10) 
şu soruya göre eliyorum,

geçen yaz kaç kez giydim? 2'den azsa direkt eliyorum. 2-4 arası ise durumuna göre eskime/yıpranma, renk bozulması durumuna göre yani yine durumuna göre (malzeme durumuna göre) ya cam bezi falan yapıyorum ya da pijama moduna getiriyorum. yeni durumdaysa verilecekler arasına ayırıyorum. iki duruma da uymuyorsa gözüm tutmamışsa yani direkt çöp.
  • naksidil  (11.04.18 14:17:06) 
Eski, giyilmeyecek durumda olan kıyafetleri çöpe atma. H&M'de eski kıyafet kutuları oluyor, oraya atarsan poşet başına 10tl indirim çeki veriyorlar.
Hem de eskileri geri dönüşüme kazandırmış oluyorsun.

Ben eskiden tüm kıyafetlerimi biriktirirdim, atmazdım. 10 senelik kıyafetler olurdu öylece bekleyen. Bir gün bir daraltı geldi ve son zamanlarda giymemiş olduğum ne varsa verdim veya attım. Son altı ay içinde birkaç kere giymemişsem attım (yazlık ve kışlıklar ayrı ayrı olmak üzere). Giyilebilecek olanları da belediyenin yerine götürdüm, ihtiyaç sahipleri için.

Burada en önemli şey acımadan atabilmek, kesinlikle "ya lazım olur dursun" dememek. Eskiyenler için "evde giyerim, kalsın" diye düşünmeyeceksin, evde giyerim diye diye bir bakıyorsum evde giymek için 10 tane tshirt var, hangi birini giyeceksin. At gitsin.

Eşim de kapsül gardırop taktiğini uyguladı, iş takımları dışında birkaç tane benzer thsirt, iki kapşonlu, 2 de pantolonu var, her gün aynı şeyi giyiyor. Benim de hedefim bu aslında ama yavaş yavaş yaklaşıyorum.

Bir de mesela ucuz diye 10 tane tshirt almaktansa, 2 tane kaliteli alacaksın. Az ve öz olacak.
  • peggy  (11.04.18 16:14:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.