[]

VPN İle Yurtdışı Alışveriş Hk.

Arkadaşlar Merhabalar,

Bildiğiniz üzere milli ve yerli hükümetimiz sayesinde dolar 4.10 TL'ye ulaştı. Hükümetimiz çok şükür sadece milletimiz için çalışıyor, çalışmasa ne olurdu düşünmek dahi istemiyorum.

şimdi bu 'eyi egonomimiz' içerisinde yurtdışından alışveriş yapmakta zorlaşmaya başladı. eğer vpn kullanırsak dolarlı veya eurolu alışverişte küçükte bir iyileşme olur mu?

aslında bu soruyu yazarken olmayacağını fark ettim lakin yine de sorayım. belki başka fikirler doğabilir.

not: donanımhaber ölücüsü değilim. sadece dolar 4.10 olmuş :)

 
nope.

ek olarak tavsiye; ne olduğunu bilmediğin dandik VPN'leri kullanarak herhangi bir siteye login dahi olma.
  • washe  (11.04.18 11:16:09) 
VPN'le bağlanınca sistem doları 3 alıyormuş. Pi gibi.

tey allam..
  • mr.goodcat  (11.04.18 11:18:24) 
merhabalar,

1-) star vpn kullanıyorum. macbook kullandığım için apple store'dan satın aldım.
2-) doları düşük alması konusu değil sorduğum. örneğin ben xbox kullanıyorum. eğer bulunduğunuz ülkeyi değiştirirseniz fiyatlarda değişiyor. türkiye'de fifa 17 80 dolarsa diyelim ki arap emirliklerini seçinde 50 dolara düşüyor. hiç bu şekilde satın almayı denemedim. deneyenler online oynamak gerektiğinde sorun oluştuğunu söylediler.

çok fazla yurtdılından alışveriş yaptığım için sormak istedim sadece.
  • tek lider tercan  (11.04.18 11:52:03) 
xbox için bişi diyemem ama steam için de aynı şey oluyor. onunla uğraşacağıma oynamak istediğim oyunun indirime girmesini beklerim.


  • washe  (11.04.18 13:10:40) 
amazon uzerinden alis veris yaparken farkli ulkeleri deneyebilirsiniz. mesela amazon ispanya, amazon almanya'dan daha ucuz olabilir. ancak gonderim konusunda dikkatli olurn, turkiye'ye gonderilmeyebilir.

amazon amerika bazi urunlerde ingiltere'den daha uygun. gonderim suresi daha uzun, ancak fiyat bazi urunler icin yari yariya oluyor, kargoyla 3/4 fiyatina alabiliyorsunuz.

onun disinda netflix vpn ile abone olundugunda daha uygun.

aliexpress'den kur degistirince (dolar yerine euro gibi) ayni urunu daha uyguna alabilirsiniz.

alan adi alirken kur degistirince daha uyguna geliyor bazi yerlerde.

aklima gelenler bunlar.
  • ekyil  (11.04.18 13:13:06) 
çok teşekkürler bilgilendirme için.


  • tek lider tercan  (11.04.18 17:24:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.