[]

Uydunet modem (DOCSIS, IP dağıtma ve Access Point)

Selamlar,

Türk Telekom ADSL artık illallah dedirttiğinden ve apartmanımında Fiber bağlantı olmadığından Uydunet'e geçmek istiyorum. Mali durum epey sıkışık olduğundan işi ucuza getirmeye çalışıyorum. Uydunet'in 75 GB AKN'li, 16 M'ye kadar paketi epey cazip görünüyor şu an. Sorularım şu şekilde;

Elime DOCSIS 2.0 destekleyen, 42,80 M'ye kadar çıkabildiğini iddia eden tek ethernet portlu CXC-150 geçti. Bu arkadaşla 16 M paket kullanılmaz mı? Kullanılırsa verimli olur mu?

Bir zamanlar Kablonet yalnızca tek IP sağlıyordu ve bunu dağıtmak mümkün değildi; şimdi bu modem 2009'dan kalma olduğundan kullanma kılavuzunda bile bundan bahsediyor. Ama günümüzde çok portlu ve WIFI'lı modemlerin yaygınlaşması ile Uydunet bu sınır kaldırdı diye biliyorum.

Ben ADSL modemi WIFI Access Point olarak kullanarak bir başka ADSL modemden internet alıp dağıtmayı becermiştim. Acep aynısını bu kablo modemle yapamaz mıyım? Bugün denediğim üzere ADSL modemin DHCP'sini devre dışı bıraktığımda IP'leri diğer ADSL modemden alıyor. İşte bu nokta beni epeyce kıllandırıyor; acep CXC-150 IP atamayı becerebilir mi?

Ne dersiniz? Elinde başka kablo internet modemi olan varsa seve seve kabul ederim bu arada. Sağ olunuz. :-)

 
o modemi kablonet ile kullanabilir misin hiçbir fikrim yok.

tek IP falan gibi bişi yok. cxc-150 midir nedir doğru düzgün bişiyse adsl modemi access point olarak kullanabilirsin. açıkçası bana sorsan 24 ay taksitle kablonetin modemini de al.
  • washe  (09.04.18 00:16:08) 
Ben access point midir nedir ucuz bir aleti çoook eski Motorola kablo modeme bağlayarak wireless işini çözmüştüm geçmişte. Dh de tarifi olması lazım google da kablo modemi wifi yapma giiibi aratırsanız çıkacaktır o başlık.


  • bos gezenin bos ustasi  (09.04.18 01:31:00) 
@washe

Mesele şu ki Türksat müşteri hizmetleri DOCSIS 2.0'ı duyduğu anda kesinlikle bilgi vermeyi reddediyor. Ama forumlarda okuduğum kadarıyla DOCSIS 2.0 modemi olan birkaç kişi epey yüksek hızlara çıkmayı becermişler. Sanırım DOCSIS 3.0 yüksek hızın yanı sıra kararlılık da sağlıyor. Zira eski modemi olan bir arkadaşımın bağlantısı akşam saatlerinde cortluyordu. Ailemin evi olduğundan ve taşınmayı planladığımdan çok masraflı bir şeye girmek istemiyorum. 16 M'yi kaldırsın yeter.

@bos gezenin bos ustasi

Access point yapma işi kolay; dağıtımı yapacak modemin DHCP sunucusunu devre dışı bırakmak yeterli. Sizin bahsettiğiniz Motorola kablo modem tek portlu muydu acaba?

Ekleme: Netmaster'ın müşteri hizmetlerinden aldığım cevap şu şekilde;

"DOCSIS 2.0 destekli kablo modemler Kablonet alt yapısında 10 Mbps kadar hız desteklemektedir. CXC-150 kablo modem, Bridge modunda çalışmakta olup Router veya Access Point tarzı cihazlar ile birden fazla istemci (bilgisayar, telefon vs.) ile kablolu veya kablosuz bağlantı sağlayabilirsiniz."
  • metal revolution  (09.04.18 11:21:20 ~ 12:07:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.