[]

Kuduz asisi olmam gerekir mi?

English cocker isirdi elimden, sahibi asili dedi. Kuduz asisi olmama gerek var mi?




 
Aşı karnesini görün, tarihli imzalı ve de aşının etiketi yapıştırılmış ise aslında gerek yok.


  • John Bloor  (07.04.18 16:17:05) 
ufacık bir yara.
bişey olmaz.

  • pangea  (07.04.18 17:17:47) 
Doktora git göster, kuduzun şakası olmaz, zira: "Once symptoms appear, the result is nearly always death." www.wikiwand.com


  • idonthaveatvset  (07.04.18 17:17:55) 
John Bloor +1
yine de içim rahat etsin, ben karneden pek anlamam dersen karnenin sayfalarının fotoğrafını çekip doktora göster. Bu arada köpek sahibinin iletişim bilgilerini, adresini vs almayı unutma. Geçmiş olsun.

  • air  (07.04.18 18:05:15) 
köpeğin aşılı olması içini rahatlatacak olsa bile seni ısıran köpeğin başka bir hayvanla seni ısırmadan önce temasının olup olmadığını bilemeyeceğin için aşı olmanda fayda var.

her akşam kuşkuyla kafanı yastığa koyacağına aşı ol gitsin. ben olsaydım aşıyı tercih ederdim.
  • gacrux  (07.04.18 19:27:45) 
köpek kuduz oldugu zaman 10 gün içerisinde ölüyor. bu devirde kuduz köpek zor fakat arkadaşların dediği gibi tedavisi yok. insanı panik eder bilirim fakat %99.9 birşey yoktur. köpeğin kuduz aşısı olmasa dahi !


  • Aşk Adamı  (07.04.18 19:33:45) 
Aşı yaptırmak yasal zorunluluk olduğundan yaptırmamışsa bile yaptırdım demiş olabilir. Karnedeki tarihe bakmayı unutma. 1 yılı aşmış olmasın.
Tüm bunlar olumlu olsa bile, bence yine de aşı ol:)

  • soyut park  (07.04.18 22:07:54) 
Asi oldum hem tetanoz hem kuduz. Tesekkurler.


  • tuborg yesili  (07.04.18 23:43:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.