[]

İşi bitirmeyen emlakçı ve esnaf hakkında ne yapılabilir?

Selamlar,

emlakçıdan aldığımız eve tadilat yaptırmak istedik, emlakçı benim tanıdığım bir usta var dedi ve bzi de tamam dedik. normalde iş 3-4 günde bitmesi gerekirken 2-3 hafta oldu daha 1 iş bile doğru düzgün bitmemişti. toplamda 2 bin tl verildi ve adam işin %25'lik kısmını bile tamamlamadı.

biz ödemeyi emlakçıya yapmıştık (evet iş bitmeden parayı verdiğimiz için keriziz biraz) ve usta bizim telefonlarımızı açmıyor. emlakçıya gittiğimizde ise geçiştirici cevaplarla bizi oyalıyor.

başka bir şey yapmamak için zor duruyorum fakat bunu legal yolla çözmek istiyorum. ne yapmam, nereye gidip derdimi anlatmam lazım?

 
bu devirde herkesi kendiniz gibi sandığınız için sorun sizde. yasal olarak ne yapabilirsiniz bilmem ama bence çevresi olan biri daha çabuk halleder gibi o işleri.

bir dahakine de peşin parayla çalışmayın, sadece malzemeleri ödeyin onu da fatura karşılığı yapın.
  • hosein  (05.04.18 16:28:58) 
Sorun emlakcıda, emlakcı düzgün ödeme yapan biri olsa o usta işini yapar.

Sizin parayı emlakcı yedi, ustanın bir hatası olduğunu sanmıyorum şu aşamada.

Emlakcıya şöyle bir mesaj atın "Sizi yarın emlakcılar odasına ve maliyeye şikayet edeceğim" adam resmi olarak emlakcı değilse odayla zaten başı belaya girer, aldığı para için de herhangi bir makbuz ve fatura vermediyse vergi dairesi ile başı belaya girer.

Sanmıyorum ki aldığı komisyon ve tadilat parası için fatura kesmiş olsun.
  • John Bloor  (05.04.18 17:15:37) 
kendi hikayemizi anlatayım pay biçin. 1 yıl önce üst katın banyosu komple kırıldı bütün giderler ve su boruları yenilendi. normalde 3-4 günlük işe bir ay gelip gittiler. gelip 1 saat çalışıp başka işe gidiyor adamlar. düzen böyle. neyse bir yıl dolmadan üst kattan alt kattaki tuvalete su damlamaya başladı. 3 ay abartısız söylüyorum 3 ay çağırdık adamları. arka sokağımızda olduğu gelip gittikçe. bugün gelicem, yarın gönderiyorum ustaları, yarın söz, ben kendim gelicem derken şansa iyi bir usta bulduk yaptırdık şakır şakır su akmaya başlamıştı bu arada. adamlar hala gelecek. o yüzden parayı vermemek ve referans isteyip yaptıkları evlerle görüşmekte fayda var.


  • naksidil  (05.04.18 17:50:16) 
@want2die sanırım türkiye'de yaşamıyorsun, böyle saçma bir savunma biçimi yok.

@John Bloor evet herhangi bir fatura vs kesilmedi, teşekkürler, dediğiniz yöntemi deneyceğim.
  • notinhere  (05.04.18 17:50:27) 
@naksidil benzer olaylar her yerde yaşanıyor, adama paranın yarısını iş bitince vericem demene rağmen adam gelmiyor. bazılarına iyi niyet sökmüyor, it gibi davranılmayı hakediyorlar ne yazık ki.


  • notinhere  (05.04.18 17:52:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.