[]

Aidat zammı önceki dönemlere yansıtılabilir mi? Çıkıntılık yapayım mı?

Selam,

100 liranın lafını yapasım tuttu..
Nisan ayı itibariyle site aidatı %10 artmış. Bu ay zamlı vereceğiz eyvallah ama sene başından itibaren 3 ay için de zam farkını istiyor site yönetimi.

Böyle bir hakları var mı? Çıkıntılık yapayım mı?

NOT: Özel bir firmada site yönetimi..

 
Uzman değilim sadece söyle düşünüyorum. En baştan her yeni yıl için aidat zammı yeniden belirlenir diye bir husus varsa kanunda/antlaşmada olabilir. belirlendiği zamandan itibaren (nisan) zam söz konusu ise bir sonraki nisana kadar aynı şekilde devam eder bu. Önceki aylara ait zamlar için bknz: soğuk su. Yine kendilerinin bunu bildirmede bir ihmalleri söz konusu ise önceki aylara ait zamları isteyemezler. Çünkü bu geçen 3 aylık bir sürede bu durumu şimdi belirtmeleri hata ve yine geçen 3 aya ait aidat zammından söz etmemeleri/susmaları bu haliyle aidat ödenmesini kabul anlamına geliyor. Yine bundan sonra giderlerin iyi denetlenmesi lazım site sakinleri tarafından. Olur ki bazı masraflar/giderler/onarımlar değerinden fazla faturalandırılıp alamadıkları o 3 aylık zammın acısını çıkarmasınlar.


  • 1adam  (05.04.18 15:00:48) 
yapılan sözleşmede, "her yıl başı" gibi bir tabirin olması gerekmekte. sözleşmeye bakın çıkıntılık yapmadan önce.


  • hosein  (05.04.18 15:01:00) 
isletme donemi ne zaman onu ogren hocam. bizim mesela marttan marta. gecen ay toplanamamislar bu ay toplanmislar, gecen ay icin eklemisler o farki.


  • jedilance  (05.04.18 21:33:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.