[]

Eskiden internet daha mı zevkliydi?

Ne bileyim icq.com'a girer bilgi yarışması kısmında hem soru cevaplar hem milletle sohbet ederdim, isketch'e girer çizim oyunu oynardım şimdi twitter ve instagram dışında başka sitede insan yok gibi geliyor (tabii ki var da anladınız). O zamanlar yaşım küçüktü ona rağmen habire yeni birileriyle tanışır msn'e eklerdim şu an kimse yok öyle vs. vs.




 
hah işte, wan2die'ın anlattığı şey tam olarak ekşisözlüğün neden bozduğunun da cevabı. Eskiden ya üniversitelerde internete girermiş insanlar ya da parası pulu olan adamlar evlerinde-ofislerinde. Şimdi ise ''ehehehe'' yazmayı başarabilen herkes herhangi bir konuda fikir ve bilgi sahibi olarak internette yerini alıyor.

Sözlükte eskiden o yüzden daha kapalı bir ortam varmış, keza yine icq sonrasında irc-msn dönemi de görece öyleydi.

sosyo-kültürel bi' elit-avam ayrımı yapmak istemiyorum ama zannımca olayın özünde bu var.
  • mete kudur  (03.04.18 16:20:38) 
reddit'i keşfet.


  • bunlarolmaz  (03.04.18 16:27:05) 
Reddit'te takılıyorum zaten de özlem duyduğum ortam orda da yok.


  • i was made for you  (03.04.18 16:27:48) 
doymuşluk ve kanıksama da var. sene 92 falan şu an tanımlayamayacağım bir terminal üzerinden odtü'deki elemanlarla yazışırdık. dos ekranında yeşil yazılar vardı. hepsi bu ama orada aldığım keyfi şu an hiçbir şey veremez bana. çünkü o zamanlar için online sohbet olağanüstü bir imkandı.


  • lazpalle  (03.04.18 16:31:06 ~ 16:36:08) 
Msn hack dönemlerini özledim. Google a ne yazsak msn hack çıkıyordu


  • empedokles  (03.04.18 17:08:18) 
internetin sonuna geldik gibi hissediyorum bir süredir. eskiden her yeni sekmede yeni bir şey öğrenebilir, bi şey keşfedebilirdin. şimdi o ihtimal çok çok azaldı.


  • Jimmy McNulty  (03.04.18 17:12:57) 
hayır, sen yaşlandın.


  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (03.04.18 17:14:20) 
want2die +1


  • vassal  (03.04.18 17:16:44) 
hacıdede ve hacınineler, hayır yaşlandık hepimiz. g*tümüzdeki kıllar pişmaniye artık kabul edelim bunu.


  • hosein  (03.04.18 17:18:51) 
Ben daha yirmilerin başındayım nerem yaşlı.


  • i was made for you  (03.04.18 17:20:59) 
reddit gibi çöplük echo chambera gideceğine 4chana git en azından çöpün de hasını görmüş olursun.


  • idonthaveatvset  (03.04.18 17:51:23) 
daha zevkliydi tabi ki.. çünkü görece olarak daha pahalıydı ve altyapı olarak daha zordu. Hala saklarım Superonline'ın 1 aylık internet paketinin kağıdını. adsl mevzusu piyasa girince biraz daha gelişti, kolaylaştı ulaşım. saatlerce evin telefonunu kilitlediğimi bilirim. arayanlar sürekli meşgul sesini duyuyordu :)146 ile internete bağlanabilecek kadar deliydim. benim için hala Atakule, hellori hazretleri vb. gibi şeyler efsanedir :)


  • silah taciri  (03.04.18 17:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.