[]

"Mesaiye kalsana" baskısı

Selams.

Çalıştığım yerde öğle yemeklerini birlikte yediğim iki kız var, daha önce bahsetmiştim, gerçi o duyurumu sildim ama neyse. Şimdi bu kızlar ota boka mesaiye kalıyor, şirket mesaiye ekstra ödeme yapmıyor, hatta bazen birinin işi yokken öteki kal dedi diye bile kalıp kendine iş yaratıyor. Departmanlar farklı, yoğun olduğumuz zamanlar da farklı o yüzden, ben şimdiye kadar hiç kalmadım.

Şirket birden götünden bir şey çıkarttı 2 3 hafta önce. Girdiğimiz verileri değiştirmemizi istiyor ama sadece görsel açıdan. Nisan 21inde önemli bir sunum toplantı tarzı bir şeyimiz var ben de o işleri halletmeye çalışıyorum. Değişiklikle ilgili görevli olan kadına yazdım, durumu anlattım ve mayıs ayından önce yapamayacağımı söyledim kadın kontrol edip döneceğim dedi.

Durum buyken bana bugün "ee ayça o değişiklikleri yaptın mı?" dedi bir tanesi,dedim ki "yok yapmadım ama kadınla konuştum, bakıp döneceğim dedi şimdi xxx zzz yapıyorum ben" "eee mesaiye kalsana" dedi cevaben... "neden bunun için mesaiye kalayım acelesi yok zaten ve de önemsiz bir şey kendi işim olsa oke ama çok saçma istedikleri şey" diyince de "o zaman burada onları yap mesaiye de kendi işin için kalırsın" dedi.

WTF demek istiyorum??? Yani bu kızla ben aynı pozisyondayım neden bana hesap soruyor? Üstelik bu ilk de değil çok rahat 10 kere "eee ayça mesaiye kalcan mı bugün xd" falan yaptılar. Bi şey demeye de diyemiyorum ne diyeyim kavga mı edeyim elalemle yani ama sinirim zıplıyor.

Bana ne arkadaşım senin yöneticin sürekli mesaiye kal diyorsa, sen mesaiye kalmayı bir bok sanıyorsan? Benim işim olsa, yöneticim kal da şunu bitir dese hiç düşünmem takılmam. Da saçma sapan bir şey için neden kalayım?

Ya da hadi şimdi bu değişiklik meselesi çıktı ama öncesinde işim hiç yoktu NEDEN KALAYIM NEDEN? sanki ben bırakıyorum milleti mesaiye.

İnsanlar neden böyle dostlar? Ne istiyorlar ya? Bağırıp masayı devirmeme şu kadarcık >> ▪ kaldı.

 
Akşamları eğitime gidiyorum, mesaiye kalamam cnm dersin.


  • cakabo  (03.04.18 15:51:02) 
okudum. haklısın sen. diyeceklerim bu kadar.


  • kivanc1  (03.04.18 15:53:55) 
Siz haklisiniz. Mazeret belirtmek durumunda bile degilsiniz.


  • voyager 1  (03.04.18 15:56:50) 
sürekli mesaiye kalıyorlar çünkü bir hayatları yok. sizin var. bunu yedirememişler. he deyin geçin, ne gerek var masa devirmeye.


  • brakgn  (03.04.18 15:57:33) 
Ben de insanlara o an hissettiklerimi söyleyemeyip sonra kendime inanılmaz kızıyordum. Artık değiştirmeye başladım yavaş yavaş.

Ters bir şey mi söylüyorlar? O an hislerinizi paylaşırsanız daha az sorun olabilir. Çünkü onlarla hemfikir olmadığınızda söylemeniz gerek.
  • monogram  (03.04.18 16:04:34) 
Salak köleler köle olduklarının farkında bile değiller.


  • i was made for you  (03.04.18 16:04:43) 
ispiyonlamayacaklarını bilsem, şirket fazla mesai için ilaveten ücret ödemiyor ve benim zamanım değerli olduğu için mesaiye kalamam diyebilirsiniz.

bu arada yasal olarak da şirket fazla mesaiye ücret ödemeli. bir iş yetişmiyorsa ve yetişmesi için fazladan çalışılması gerekiyorsa ücreti karşılığı çalıştırılabilirsiniz. bu da bir yıl içerisinde siz rıza gösterseniz dahi 270 saati aşamaz.
  • eeb  (03.04.18 16:07:36) 
Hayır bi de şuna da çok sinirleniyorum, birinin yöneticisi kızı kendi özel asistanı gibi çalıştırıyor, ne kadaar ayak işi varsa yaptırıyor, beriki de uyuz yani, kız başka şehirden buraya taşındı çalışırken "eee artık mesai programı yaparsın" dedi taşınma izni kullandığı için, biz şu an daha rahatız ama bizim de sıkışacağımız zaman olacak şu 1-1,5 aylık süreçte. Ama genelen yöneticim bana saygı duyuyor bunu görüyorum ve hissediyorum, daha farklı çalışıyoruz, ameleliğimiz yok. Bu yüzden %100 ÇALIŞMIYOR AYÇA YEAA BAKSANA ÖNEMLİ DEĞİL DİYOR şeklinde arkamdan konuşuyorlar.

Çalışıyorum yani ama neden gereksiz şeyler için ekstra uğraşayım, babamın şirketi mi?? Kendilerini şahane başarılı falan buluyorlar sanırım -_-
  • dedi ayca  (03.04.18 16:13:01) 
ortada baskı göremedim. sonuçta üstünüz değiller, laf arasında söylenmiş bişey. siz biraz garipsiniz.


  • elorelia  (03.04.18 16:18:21) 
@monogram hep aksini düşündüğüm şeyi söylüyorum zaten bu yüzden de onların gözünde "her şeye muhalefet" insanım.

@eeb acemi'nin de dediği gibi çalışma saatim dolmadığı için mesai ücreti almıyorum

@acemi evet saati doldurmadığım için ödenmiyor. dediğim gibi ama kendi işim olsa ücretsiz kalmak da koymaz mesela ama manasız yere kalmak çok saçma.
  • dedi ayca  (03.04.18 16:20:31) 
açık bir şekilde niyetini söylemen lazım. sana karışıp mesaiye kalırsın dediği zaman ne kendi iş programımı kendim yaparım diyip mesajını verebilirsin.

özel sektör malesef böyle, mesai denilen olgu ya gün içerisinde yatıp işlerini yetiştiremeyenlerin veya kendisini patronuna feda edenlerin eğlencesi.
  • morcivert  (03.04.18 16:30:44) 
ne kadar saçmaymış. gün içinde goy goy yapıp akşam da mesaiye kalıyolar heralde. çok ekstrem bi durum olmadıkça mesai bitti mi beni kimse tutamaz.

3.bp.blogspot.com
  • spirit crusher  (03.04.18 16:58:38) 
şunları onlara da söylersen kuş gibi olacaksın:

"WTF demek istiyorum??? Yani bu kızla ben aynı pozisyondayım neden bana hesap soruyor? Üstelik bu ilk de değil çok rahat 10 kere "eee ayça mesaiye kalcan mı bugün xd" falan yaptılar. Bi şey demeye de diyemiyorum ne diyeyim kavga mı edeyim elalemle yani ama sinirim zıplıyor.

Bana ne arkadaşım senin yöneticin sürekli mesaiye kal diyorsa, sen mesaiye kalmayı bir bok sanıyorsan? Benim işim olsa, yöneticim kal da şunu bitir dese hiç düşünmem takılmam. Da saçma sapan bir şey için neden kalayım?

Ya da hadi şimdi bu değişiklik meselesi çıktı ama öncesinde işim hiç yoktu NEDEN KALAYIM NEDEN? sanki ben bırakıyorum milleti mesaiye. "

ayrıcaa;
böyle bir şeyden insanlar neden böyle gibi somut hiçbir karşılığı olmayan yerlere varmamış olursun.
  • dafaisss  (03.04.18 17:00:16) 
bunu buraya yazacağına ilgili arkadaşlara söylsen daha mantıklı olur. bu sanki şey gibi, kızların hesabını ödeyip sonra da burada "kızlar bize hesap ödetiyüürr" diye haykırmak.

yapacağın şey belli: yöneticimle konuştum, bu işleri yapacağım nokta.

örneğin tatilde telefonumu sessize alıp odamda bıraktım. noldu, akşamları bir iki konuştuktan sonra aramaktan vaz geçtiler. tatilimi rahat yaptım. yine aynı şekilde, ihale vs. yok ise kesinlikle mesaiye kalmıyorum. laf çarpmaya kalkanlara da gülüp geçiyorum. yavaş yavaş sen de yaparsın.
  • hosein  (03.04.18 17:08:35) 
mesai ücretini vereceksen kalayım de?
bonus: mesaiye kal falan derken sana birini yamamaya çalışacaklar.

  • Jimmy McNulty  (03.04.18 17:16:46) 
muattap olma yüz verme. cevap verme. geçiştir.


  • sizofren06  (03.04.18 17:34:06) 
Fransa'da 2 ay sürecek bir grev başladı dün. Demiryolu işçileri yeni başlayacak işçilerin hakları kendilerininki kadar iyi olmayacak diye grev yapıyorlar. Bütün ülke durumdan etkileniyor çünkü haftada iki gün, günde birkaç sefere düşürdüler bütün seferleri. Sizden ise iş arkadaşınız ücretsiz fazla mesai yapmanızı istiyor. Acayip moralim bozuldu yav.


  • taktikmaktikyokbambambam  (03.04.18 18:01:28) 
Bir dahaki sefere "Benim zaman yönetimim iyidir, ben ayni isi daha kisa sürede becerebiliyorum." dersin.

Cemcük agizliklar ya, kendi hayatlari yok, istiyorlar ki baskalari da onlar gibi amele olsun. Hani acil bir durum olur, yetismesi gereken birsey cikar, önceden kestirememissindir, calisirsin o zaman ama senin anlattigin gibiyse aksam yemegi icin kaliyorlar muhtemelen. Böyle hayat mi olur.
  • chitosan  (03.04.18 18:16:24) 
hadsizlik olarak algılama elorelia +1, sende bi gariplik var kesin, anlattıklarında bu kadar %100 haklı olman doğanın kanunlarına aykırı gibi duruyor. sadece bu soru için de geçerli değil bu, iş hayatı biraz ağır geldi sanırım. yaşadıkların %100 gerçektir, uyduruyorsun demiyorum tabii ki; ama daha fazlasını yaşayacağını bilerek bence biraz daha sakin kalmaya çalış. iş hayatı böyle, dahası herhangi bir sebepten kendin seçemediğin insanlarla bir arada bulunma zorunluluğu olan her yerde böyle. farkında olmadan drama queen'liğe gider bu işin sonu, mazallah.

insanların neden böyle olduğunun bir önemi yok, ya bu deveyi güdeceksin ya da güdeceksin. ne kadar erken alışırsan senin için o kadar iyi. pasif agresif tavır takınmaktansa dozunda cevaplar verip bu tip ufak krizleri yönetmen gerekir, buna odaklan. sorunun içinde çok fazla debelenip gereksiz kısımlara takılıyor gibi duruyorsun çünkü.
  • Bruce  (03.04.18 18:54:34 ~ 19:07:21) 
3.bp.blogspot.com

Bana biri böyle dediğinde "işine bak lan" diye cevap vermiştim. Tabi şimdi şirket ortamı daha kibar olmak iyi olabilir.
  • alperz  (03.04.18 18:58:05) 
"ne o kızz, mesai ücretimi mi vericen yoksa ajdjdjf" derdim ben. dalga geçmek her zaman işe yarıyor. :d


  • nice tnetennba  (03.04.18 19:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.