[]

ada satın alıp ülke kurmak

şöyle singapur büyüklüğünde, 700-800 km2 bir ada alıp, kafamıza göre ülke kursak? baktım 10km2'lik adalar 3 milyon usd falan, yani 240-250 milyon usd'ye singapur büyüklüğünde ada satın alabiliriz. hepimiz üç beş koysak, birkaç da hayalperest zengin alsak yanımıza yaparız sanki? çok sıkıldım yozgatistan'dan.




 
satın aldığınız ada da bir ülkeye ait.


  • brakgn  (02.04.18 23:26:51) 
çok güzel bir düşünce; ama su problemi olacak mı? elektrik vs. temel ihtiyaçları bir düşünmek lazım. astarı yüzünden pahalı gelmesin?


  • probiyotik  (03.04.18 00:19:31) 
şunun bir versiyonu düşünülebilir:

www.ntv.com.tr
  • güneyli çocuk  (03.04.18 00:21:50) 
Bir değişiği için: (bkz: liberland)
Aynı mantıkla: (bkz: sealand)

Ayrıca alacağınız ada bir ülke sınırı içinde olduğundan vatikan abi gibi güçlü, elçilik binası kadar geçerli değilsen bağımsızlığını ilan edemezsin. Tapu senin üstüne olsada ülkenin istimlak hakkı her zaman mevcut. Herşey olsa dahi ülkeler seni neden tanısın?
Hadi tanıdı diyelim, elektrik için büyük jenaratör, mazot ve su için sürekli cruize bakliye maliyetleri gerekecek.

Başka bir alternatf @güneyli çocuk’un dediğine benzer italya da restore etmek şartıyla ücretsiz şato alabiliyorsun. Daha mantıklı.
  • filipis  (03.04.18 00:49:53) 
Ada değil de deniz ya da okyanus üzerinde uluslararası sularda bir platform kurulsa kimse bir şey diyemez sanırım, diğer türlü yine bağlı bulunduğun ülkenin kanun, vergileri can sıkar, tam bağımsızlık olmaz. Yalnız bu platform teknolojisi ne kadar gelişti tam emin değilim biraz daha beklemek gerekebilir.


  • gezegen olan pluton  (03.04.18 01:07:01) 
Beni de türkiyeye elçi olarak atayın bari


  • photo85  (03.04.18 03:57:41) 
Toprağın kabahati yok, mesele insanlarda (sen-ben dahil.) O yüzden orası da 'yozgatistan'ın devamı olur.


  • idonthaveatvset  (03.04.18 07:47:34) 
Yaparsa bunu elon musk yapar bunu ama o da mars'ta kurmak istiyor sanırım.


  • spankenstein  (03.04.18 09:10:21) 
Elektrik, su, kanalizasyon, ısınma, hayvancılık, tarım... Bunların hepsini yapacak kadar yetkin, sayıca yeterli ve dirayetli insan da lazım. Whatcha gonna do?


  • rahip janick  (03.04.18 09:17:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.