[]

ESpresso tavsiye

Eve bi espresso makinesi aldık. Çekirdek olarak ne kullanım tavsiye edersiniz. Orta sert şekilde içiyoruz genelde

Bir de çekilmiş hazır mı almak lazım yoksa çekirdek alıp yapmadan önce evde mi çekmek lazım?


 
hemen hemen hepsini denemiş ve günde 6-7 shot espresso tüketen biri olarak söylüyorum ki;

1) tchibo barista espresso (Türkiye'de satılanlar arasında yakaladığım en iyi tat)
2) Taft (kafein oranı normal kahvelerden 2,5 kat daha fazla. sert kahve sevenler için birebir)

starbucks'tan uzak dur, en berbat kahveler orada. içim sevkine göre tchibo'da her tür kaliteli ve uygun fiyatlı çekirdek bulursun. yerinde olsam tchibo'daki aşağıda yazacağım kahvelerden 100'er gram alıp denerdim. hangisini beğenirsen 250 ya da 500 gr olarak almaya devam edersin.

barista espresso (sert-orta)
barista caffe crema (orta)
black-white (orta-yumuşak)

diğerlerinde ekşimsi bir tat var, kavurma dereceleri benim hoşuma gitmiyor. o nedenle tavsiye etmiyorum.

2.sorunun cevabı ise kesinlikle çekirdek alıp içeceğin zaman anlık öğüterek espressoyu hazırlamak olacak tabiki. çekilmiş kahve bekledikçe kuruyacak ve aromanın hapsolduğu yağ kuru hale geleceğinden tatta az da olsa bozulma olacaktır. sigara içmeyen gurme damağına sahip olmayan kişiler farkı anlamayabilir tabi ki ama yine de ben anlık öğüterek tüketiyorum.

öğütücü önerim; urun.n11.com

yarasın..
  • Fayfa  (01.04.18 13:01:18 ~ 13:03:40) 
Eyvallah @fayfa güzel tavsiyeler. Starbucks ben de haz etmiyorum nerodan içiyorum genelde ama onlar da çekirdek satmıyorlar galiba. Dediğini deneyeceğim


  • veilofsin  (01.04.18 15:04:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.