[]

para biriktirmek

istanbul’da özel sektörede ayda 2500-3000 Tl kazanıyorum. kira yok, aileyle yaşıyorum. ayda tabi 500 Tl kadar eve veriyorum. sizce minimum ne kadar kenara koymalıyım? bankada mı yoksa bişey satın alıp ödeyerek mi?




 
1000 lira. yeni çalışmaya başladıysan belki bu mümkün olmayabilir ama koyaan cok güzel olur emin ol ilerde.


  • blacksky  (30.03.18 22:00:21) 
maşını aldığın al git 100 dolar yada 100 euro al sonra ay sonunda elinde ne kadar kalıyorsa onu da kenara at. bir sonraki ay önceki ay, ay sonunda param kaldı dediysen ay başında 150 dolar al. aynı döngüyü tekrar et


  • hitsumo  (30.03.18 22:01:14) 
miktar olarak değil ama yöntem olarak @hitsumo +1.

para biriktirmek için biriktirilmek istenen miktar kenara ayrılıp kalanla bir şekilde idare edilmeye çalışılmalı. yoksa artanı kenara koyayım deyince, artan pek olmuyor, olamıyor.
  • zero times infinity  (30.03.18 22:07:05 ~ 22:07:31) 
şu aşamada dolar ya da euro almak mantıklı mı? daha ne kadar yükselebilir ki?


  • everythingok  (30.03.18 22:20:29) 
Dövizden emin değilsen altın al. Çeyrek altın birikim için iyi bir tercih.

Senin durumunda olsam 1000-1200 birikim 300 de emeklilik fonu için ayrı bir birikim yapardım.

Yani aslında maaşımı 1500 lira az hesaplar, kalan parayı istediğim gibi kullanırdım.
  • dahinnotha  (31.03.18 00:03:24) 
Bireysel emeklilik, halkbank. %100 hisse senedi yatırım emeklilik fonu. TL üzerinden belirlenir ödemen gereken tutar lakin sen yine de güncel kurları baz al. Hiç bireysel emeklilik ile uğraşamam dersen de her ay hisse senedi yatırım emeklilik fonu al dolar bazında.

ytd :p
  • ateyist_  (31.03.18 06:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.