[]

balkan turu

asagidaki gibi bir tur planlamaya karar verdim. sirasiyla

podgorica
budva
kotor
dubrovnik
split
plitvice
zagreb
belgrad
saraybosna
mostar
podgorica

olacak sekilde dusunuyorum. toplam 9 gun, 2 turk 1 ab vatandasi olacak. araba kiralamayi dusunuyoruz. turkler icin schengen olacak. her duraktaki gun sayisina henuz karar veremedim su an cok kabataslak bu.

sorular;

bu rota iyi mi sizce? belirttigim bu yerlerin hicbirine hicbirimiz daha once gitmedik. rotada basimiza gelebilecek olasi problemler var midir? sanki bu ulkeler arasinda bazilarinin siyasal anlasmazliklar sebebiyle sinir gecislerinde sorun cikiyormus gibi duydum, tam ayrintisi nedir acaba? turklere ekstra uyuzluk yapan yer var midir?

ayrica ekle/cikar onerileriniz varsa alayim. bir de nereye ne kadar zaman ayirmali onu da yazarsa bilenler tadindan yenmez.

butce icin de ekleme yapayim; maddi acidan cok kisitimiz yok tabi ama multimilyoner olmadigimiza gore mumkun oldugunca ekonomik alternatiflerden yanayiz.

yazmayi unutmusum tabi, eylul ayi icin dusunuyorum plani.

cok tesekkurler simdiden

 
Kişi başı ortalama ne kadar masraf olur onu da belirtirseniz başkaları için de örnek olabilir.


  • havadakarada  (30.03.18 14:25:10) 
podgorica
budva


Çöp.

Kotor
Tivat şeklinde devam et.

Ayrıca listelediğin bölgelerin hepsini arabayla gezdim cidden iyi şoförlük lazım yollar bok gibi, ışık tabela hiçbir şey yok söyleyeyim.
  • perfectum  (30.03.18 16:49:38 ~ 16:53:49) 
@konusma; 11 degil aslinda toplamda 10 sehir (podgorica x2). bunlarin hepsi farkli gunler olmayacak mesela kotor budva ayni gun, saraybosna mostar ayni gun vs vs. benzer sekilde enduluste gezmisligimiz var, cok guzel ve az yorulmali bi gezi olmustu. o yuzden cok mantiksiz gelmedi bana aslinda. bilemiyorum tabi dedigim gibi bu cok kabataslak hali su anda, sekillendikce degisecektir mutlaka.

@perfectim; podgoricayi atamiyorum biletler oraya olacak o yuzden listede, gezilmesi sart olmamakla birlikte gitmisken merkezde biraz takiliriz diye dusunuyorum. kucuk bir yer nasilsa. soforumuz cok iyi sagolsun ustalik konusunda sikintimiz olmaz. ama otoban yok galiba aralarda?
  • in vino veritas  (30.03.18 18:19:06) 
Evet zaten el mahkum Podgorica'ya gideceksin çünkü Türkiye'den başka havalimanına uçuş yok. Podgorica Kotor arası iyi bir hızla 2 saat. Otoban sadece şehir merkezinde var, kalan yollar facia, tüneller var biraz. O 2 saatlik yolun 15 dakikası hariç WC'ye bile gidecek yer bulamayacaksın. Filmlerde kamyoncuların takıldığı yerler olur yol kenarlarında, öyle korkunç yerler var :D Ve çok izbe. Tivat, Kotor güzel. Eğer geri dönücem deseydiniz 10 dk da arabalı vapurla 2 saatte gittiğin yolu geri dönebilirsiniz belli bir yere kadar. Öyle bir çakallık yapmıştım. Ama ertesi gün tekrar belli bir güzergahtan ilerlemeye karar vererek dinlenmiştim yakın bölgelerde.


  • perfectum  (30.03.18 18:58:03 ~ 19:02:57) 
@perfectum; uzun sureli arac kullanma durumu olmayacak en az 2 sofor olacak gibi gorunuyor simdilik, en kotu nobet degisimi yapilir :) senin rotanda da hirvatistan var miydi? kiralik aracla girerken herhangi bir durum oldu mu? (aracinin kiralik oldugunu varsaydim) arac kiralarken kiralanan ulkeden (benim durumumda karadag) cikmakla ilgili kisitlamalar var midir ya da ekstraya filan mi giriyordur?

@blacksky; sabahtan ucaktan inip kotor, budva ve konaklama dubrovnik olacak sekilde planlayacagim sanirim. ya da bir ihtimal o gece kotor'da kalip ertesi gun dubrovnik'e gecip o gece de dubrovnik'te kalabiliriz de.

mostari bosna'da kaldigimiz gecenin sabahi bosna'da oglene kadar vakit gecirdikten sonraki yarim gune biraktim orasi icin yeterli sanirim.

arac kullanim suresini gunluk yaklasik 4,5 - 5 saat sinirinda tutmaya calistigim icin zagreb ve belgrad 1er geceye indi. bu duraklardan herhangi birini iptal etsem uzun sureli arac kullanma durumu ortaya cikiyor mecburen, onu pek istemiyorum. zaten dedigin gibi surasi, onizleme gibi olur begendigimize tekrar gideriz diye dusunuyorum (genelde bu sekilde geziyorum :) )

sirbistan'a gecerken polis neden zorluk cikardi ki size? yoksa rasgele mi zorluk cikariyorlar? vize filan da yok ne istiyorlar ki? digerlerinin ikna etmesi nasil oldu? ne zaman gitmistiniz? onceden baska giris cikislariniz var miydi? (cok sordum pardon :) )
  • in vino veritas  (02.04.18 23:50:47) 
Vardi ama farkli yerlere agirlik vermistim. Hayir hicbir kisitlama yok sadece manuel olmamasini istemistim. Bir form doldurdum, ucreti odedim, o kadar. Bu arada benzini cok ucuz bulmustum. Fullemek 20 euro mu neydi saka gibi bir rakam.


  • perfectum  (08.04.18 01:18:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.