[]

utility financing nedir

aşağıdaki metinde geçen "utility financing" nedir? örnek vererek yardımcı olabilir misiniz?

"Utility financing: National governments can introduce mandates or requirements on utilities to implement energy efficiency programs, directly in the case of state-owned utilities or indirectly though supply license obligations in the case of electricity markets with retail competition. The finance needed for these programs can be provided from the utility directly, through a public fund (often raised through public benefits charges), or through commercial financing by a third party such as a local or international finance institution."


 
utility vehicle'lar var kamyonunu daha ufak versiyonu, tsk'da falan çoktur. bu araçları üreten şirketlerin enerji tasarrufu yapması için devletin bazı politikalar dizayn edebileceğinden bahsediyor metin. işte lisans zorunluluğu getirebilir ve enerji tüketimini check edebilir şirketlerin falan. bunları yaparken şirketlerin uğrayacağı zararı finanse etmek için 3 seçenek vermiş: ya utility vehicle üreten şirket kendisi karşılayabilir, ya kamusal bir fon oluşturulup buradan sübvanse edilebilir ya da üçüncü olarak ulusal/uluslararası bir finans kuruluşu kâr elde etmek için borç verebilir bu şirketlere.


  • slhmlr  (30.03.18 11:30:12) 
buradaki "utility" enerji/elektrik dagitim sirketlerini ifade ediyor.bizdeki boğaziçi elektrik, ayedaş, tredaş gibi kurumlar yani.


  • for the record  (30.03.18 11:51:11) 
Burada bahsedilen şey bizdeki elektrik, su, doğal gaz gibi giderler. Tabii ABD’de buna hane başına çöp toplama, kanalizasyon vb. giderler de ekleniyor utility adı altında. Adam da metinde diyor ki devlet bu hizmetleri verirken enerji tasarrufu sağlamak adına çeşitli şartlar koyabilir ve enerji tasarruf programları yaratabilir. Bu programları da yine bu giderler için aldığı ücretlerden temin edebilir. Ya da bunu kamu fonu ile ya da ulusal veya uluslararası finans kuruluşları aracılığı ile finanse edebilir diyor.

Üç aşağı beş yukarı bu. Kamyon olayı dışında @sihmir’in çevirisi gayet açıklayıcı.

Bu arada metindeki “indirectly though supply” kismındaki though “through” olmalı. Orada typo var.

Not: metni nerden aldığına göre ve ülkeden ülkeye o utilites’in kapsama alanı değişir. Yani sadece elektrik, su, çöp vs de olabilir ger türlü kamu hizmeti de olabilir.
  • sen git ben geliyorum  (30.03.18 12:03:43 ~ 12:11:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.