[]

Eczaneler bizi kazıklıyor mu?

Reçete yazdırdık, dedi ki 20 lira.
bunun içeriğini söylemiyor belki muayene 9 lira ilaç 3 lira 8 lira kazıklıyor beni.
nerden bileceğim?
fiş isteyince vermiyor çakallar.

Edit. Matematik bile isyan etti sinirden.

 
ilaç fiyatları standarttır. eczaneler kamunun belirlediği fiyatlar dışında fiyatta ilaç satamaz. fiyat listesine www.titck.gov.tr adresinden erişebilirsin.


  • altinci nesil caylak  (29.03.18 15:05:53) 
ilaçta yapamazlar fiyatlar belli her yerde aynı da diğer şeylerde kazım kazım kazıklıyorlar. pazarlık etmek şart. şampuan alırken fark ettim. biri asla inmem dedi diğer eczane 10 lira atına verdi.


  • naksidil  (29.03.18 15:16:04) 
Fis vermek zorundalar. O fis mutlaka kesilir. Elinize vermediyse isteyin, sizden sonra kesip cope atiyordur. 20 tl nin icinde ne var merak ediyorsaniz eczaciniza sorabilirsiniz ayrica, kazikliyorrrr diye ayaklanmak yerine. Soylemiyorsa soylemesi gerektigini soyleyin, sonra bir dhaa da oradan almazsiniz ilaclarinizi.

Ayrica kozmetik vb elbette daha pahali, gratis'in satis fiyati eczaneye gelis fiyatindan ucuz oluyor bazen, eczaci napsin, zararina mi satsun yani? (Bu dedigim gercektir bu arada)
  • kuehles blondes  (29.03.18 15:30:33) 
onlar sgk'ya verilen para. e-devletten muayene katkı payı sorgula ekranına git orada görürsün zaten. asıl kazıklayan devletin kendisi yani. o para eczaneye değil devlete gidiyor.


  • hosein  (29.03.18 15:31:35 ~ 15:32:06) 
  • elorelia  (29.03.18 15:36:18) 
Devlet de kazıklamıyor eczane de kazıklamıyor. Tamamen ücretsiz sağlık sistemi diye bir şey söz konusu olamaz. Bizdeki dünyadaki diğer örneklerle karşılaştırılınca hiç de kötü değil. Tabii bu hastalar açısından böyle, doktorlar için çok da iyi değil sistem.

Ben kredi kartıyla ödediğim için slip alıyorum ama onda da ayrıntılı bir şey yazmıyor, neye ne kadar gidiyor görmek istiyorsan göstermeleri lazım.
  • i was made for you  (29.03.18 15:43:06 ~ 15:44:21) 
İlaçta geçirmeye çalıştıkları oluyor. Oracıkta ilacın adını yazıp fiyatına bakın.


  • bass solo take one  (29.03.18 17:38:28) 
Hayır kazıklamıyor. Birikmiş muayene borcunuzu da tahsil etme sorumluluğunu üstleniyor sadece. Doğrudan devlete gidiyor o sonra. Ama bazen 200 küsür liralık alılveriş yapıp bozuğum yok diyip üç beş kuruşun karını göz edenlerle uğraşamayıp "he amca he sen 10 lira ver o şampuana" diye kestirip atabiliyorlar. Otc diye tabir ettiğimiz ilaç dışı ürün ya da kozmetiklerdeki fiyatları da belli bir oran içinde belirleyip satmak eczacının yasal hakkıdır.


  • haykorsamdunyaya  (29.03.18 17:55:45) 
Hayır kazıklıyor diyen arkadaşlar neye güvenerek bunu söylüyorlar?


  • neymis  (30.03.18 08:16:29) 
10 liralık bepantholü 18 liraya satmaya çalıştığına dayanarak söylüyorum. Reçetesiz.


  • bass solo take one  (30.03.18 11:13:38) 
@bass solo

tamam da bepantholun bin tane cesidi var, 10 liralik da yok ki zaten. En ucuzu eczanede gercekten 18 lira. Yani adam seni kaziklamiyor. Eczane fiyati o.
  • kuehles blondes  (30.03.18 16:43:40) 
Dozu, türü neyse doğruya doğru baktık. Mesele bepanthol değil başka ilaçta da benzer kazıklanmayı bir arkadaşım yaşadı. Bu arada internette kdvsiz fiyatı yazar. Ona dikkat edin.


  • bass solo take one  (31.03.18 13:18:54) 
@bass solo

Tamam, ben de sordum eczaci tanidigima ve eczanede en ucuz bepantolun fiyatinin. 18 tl oldugunu soyledi.
Internette farkli olabilri, bepantol pek ilac gibi degil artik, her yerde rahatca bulunuyor.

Baska ilac diye bahsettiginiz nedir bilmiyorum ama bu tarz bir sey oldugunu dusundum, eger oyleyse eczane daha pahali. Cunku eczanede satis fiyati belli. Internet fiyatiyla ayni olmasini beklemek garip.

Neyse gecmis olsun.
  • kuehles blondes  (05.04.18 09:28:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.