[]

3.Dünya savaşı çıkar mı ?

Sizce?




 
sanmiyorum. cikmaz. kaybedecek cok sey var.


  • charlotte blanc  (29.03.18 00:50:06) 
çıkmaz


  • gezegen olan pluton  (29.03.18 00:54:13) 
dünya fazlasıyla globalleşti. herkes neredeyse birbirine bağımlı yaşıyor.(1. dünya ülkelerini kastediyorum.) bu yüzden kimse dünya savaşı çıkarmaya cesaret edemez. savaşa giren hiçbir ekonomi bunu kaldıramaz.


  • burty  (29.03.18 01:04:24) 
çıkmaz.vekalet savaşları ve terörizm çıktı konvansiyonel savaşa rağbet kalmadı.


  • wilhelmwasmuss  (29.03.18 01:10:51) 
hiç belli olmaz. "zaten savaş var" diyen tipleri sallamayın, savaş çıktığında anlarsınız savaşın ne olduğunu. dünyada gittikçe dozajı artan bir kutuplaşma var, dahası ortada nsdap'a benzer irrasyonel çok fazla aktör var -israil, iran, kuzey kore vs vs bunlar nükleer yıkımı falan dinlemeyecek ülkeler-. büyük güçlerden birinin başına savaş yanlısı bir manyak geçerse bu kutuplaşma kore-suriye-küba-ukrayna gibi pek çok noktada tek gecede sıcak çatışmaya dönebilir. türkiye batı ile ittifak yapmalı.


  • slhmlr  (29.03.18 01:30:09) 
çıkmaz. eğer çıksaydı dünyanın iki kutuplu olduğu soğuk savaş döneminde çıkmış olurdu. kimse artık o kadar büyük bir yıkımın altına girmek istemez. zaten büyük ülkeler arası savaş genelde taşere ediliyor mesela suriye'de rusya-amerika arası çekişme, eskilerden vietnam, kore örneği verilebilir.


  • delidir yakalayin  (29.03.18 09:58:22) 
I. ve II. Dünya savaşı gibi bir dünya savaşı çıkmaz. yani bütün devletler çocuk çoluk topyekün birbirine girmez. evet savaş karlı bir iştir, ama eski dünya savaşları ölçeğindeki savaşların özellikle büyük güçlere ekonomik anlam kaybettireceği çok şey da var: istihdam, üretim ve pazar.
o yüzden aynı bugünkü gibi birileri kendi anakarasından uzak yerleri karıştırır, oralarda mikro savaşlar çıkar. bu savaşlarda da herkes tarafını belirler. ya da terör örgütleri, direnişçiler, özgürlükçüler maşa olarak kullanılır asimetrik savaşlar yapılır. yani duruma bakılırsa aslında zaten 3. dünya savaşındayız.

  • halanne  (29.03.18 10:01:20) 
Cikar-cikmaz.

1 2.50
X 2.70
2 2.30

2.5A 1.50
2.5U 1.85

KG var 1.55
KG yok 1.65
  • Darkwing Duck  (29.03.18 10:03:09) 
çıkar, sınırlı doğal kaynaklar sınırsız insan ihtiyaçlarına ve arttıkça artan dünya nüfusuna yetmiyor.


  • g7mor  (29.03.18 10:04:43) 
çıktı bile... ancak günümüz modern savaş doktorinlerinde bombalar atılmayıp, askerler cephelerde savaşmadığından ve çağımız savaşlarının ekonomik ve teröre bağlı kaosa üzerinden yaratıldığından insanımız farkında değil.

3.Dünya Savaşı'nın ilk roundu olan ekonomik savaş 2014 yılında ekonomik savaş ile ilk cephelerde başlamıştır tüm dünyada.
  • Fayfa  (29.03.18 11:03:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.