[]

kod yazmak

hiçbir altyapısı olmayan biri, aklına devrim yaratacak bir app fikrini hayata geçirecek şekilde yazılım kaç sene içerisinde en verimli nasıl öğrenebilir ? özürlü gibi sordum kusura bakmayın ama işin içinde olan birileri var dalga geçmeden bilgilendirici bir mesaj atarsa çok memnun olurum, işin içinde olan arkadaşlarıma verdiğim fikirlerle hayatını kurtarıp bana siktiri çekenler oldu bir şekilde güzel fikirler bulup bunları arkadaşlarıma kaptırmaktan bıktım çevremde kimsem kalmadı film gibi hayatım var malesef.




 
sifirdan baslayip 2 yil gunluk 5 saat calisip simdi kendi app ini satan adam var reddite. 2 yil sadece abi. adam zengin simdi.


  • charlotte blanc  (29.03.18 00:36:12 ~ 00:36:23) 
www.mobincube.com

Burası tam dediğin şey için yapılmış bir site. Sitenin limitlerini bilmemekle birlikte işine yarar büyük ihtimalle.

Edit: Senin analojiyle cevap vermek gerekirse bence burada da yemeği kendin yapıyorsun, eksik olan ne? Mesela yemeğe yarım çay kaşığı zerdeçal atıyorsun ama niye attığını bilmiyorsun tarifte öyle yazıyor sadece.
  • i was made for you  (29.03.18 00:40:05 ~ 00:45:10) 
@i was made for you acıktım ama yemek sipariş etmek istemiyorum, kendi yemeğimi yapmak istiyorum :(


  • docrivers  (29.03.18 00:42:30) 
bu kişi fikri kullanarak bir girişimci gibi işi yönetse ve app kısmını başka birine yaptırsa çok daha mantıklı olur. çünkü o sıfırdan 2 senede kod yazdı işi becerdi hikayeleri nadir durumlar.


  • orpheus  (29.03.18 01:04:27) 
yazilim isinde ogrenme zamaninin ve basarinin belli bir formulu yok. Cunku herkesin altyapsi, dusunce yapisi, ogrenme sureci kendine has ilerliyor ki su yollari izlersen basarili olursun demek cok iddiali oluyor. O nedenle her is alaninda cok kisa zamanda basarili insanlar oldugu gibi yazilimda da kisa zamanda hizla yol alan insanlar cikiyor. Bu insanlarin kimi sans yaninda oldugu icin basarili olmus, kimi de cok cok zeki oldugu icin, kimi cok caliskan oldugu icin vs. Bu gun basari hikayelerine bakinca bitcoinde de, tarimda da basari hikayeleri okumak mumkun. Adam amerikaya gitmis, yogurt satmis, simdi en zengin turkler listesinde. bu hikayelere bakinca ayni yolu izlediginde senin de basarili olacagin anlamina gelimiyor, cunku herkesin hayat hikayesi kendine has gelisiyor. bu hikayeler bilisimde biraz daha goze batiyor cunku tek sermayenin bilgi olmasi daha cezbedici geliyor ve ilgi uyandiriyor. O yuzden bir yazilim dilini ogrenip birseyler uretmen 3 ay da surebilir, 5 yil da surebilir cunku bu senin sartlarina, motivasyonuna, altyapina, problem cozme yetenegine, programlama konseptine yaklasimina, gunde ayiracagin zamana, takildiginda destek alip alamayacagina, ingilizce seviyene gore de degisir, ayni zamanda ne yapmak istedigine gore de degisir. bu yola gir, hevesini hep denegeli tut, cunku cok cabuk heveslenip buyuk hayaller kuranlar ilk zorlukta tum motivasyonunu kaybedebiliyor. O nedenle tutarli ve kararli bir sekilde ogrenirsen belli bir noktaya elbet gelirsin. geldigin nokta hayal ettiginin cok uzerinde veya altinda olabilir ama harcanan hicbir emek bosa gitmez.


  • emrahday  (29.03.18 01:31:57 ~ 01:33:56) 
java'yı 1 yılda öğrenip app yazarsın, ama scalability gibi meseleleri asla halledemezsin -gerçi app tutarsa ekip kurarsın bir süre sonra-


  • slhmlr  (29.03.18 01:40:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.