[]

işsiz insanlar nasıl geçiniyor?

selamlar. ben üniversite 2. sınıftan bu yana çalışıyorum neredeyse. mezun olalı bir yıl oldu. çalışmaya devam ediyorum. sosyal medya hesaplarında arkadaşlarım sürekli iş yok, iş bakarken ben, geçen iş görüşmesinde yine şöyle oldu aramadılar vs. tarzı geyik çeviriyor. her cuma cumartesi bi mekanda fotoğraf atıyorlar ama. bu arkadaşlarım 24-27 yaş aralığındalar bu arada. bu işsiz insanlar nasıl geçiniyorlar, böyle takılıyorlar? ben işi bıraksam iki ay sonra aç kalırım. merak ettim siz ne düşünüyorsunuz?




 
analarının babalarının yanındadır onlar.


  • hosein  (27.03.18 15:45:44) 
krediler ve kredi kartı da bir ihtimal. dediğin durumda bir arkadaşım var, aileden babasıyla aynı evde kalmak dışında maddi bir destek görmüyor, ama geçen ay iphone 8 aldı. böyle olunca bir yerde patlıyor tabi. ya da kirli çıkı olmaları ya da babadan dededen kalan kiraya verdikleri gayrımenkulleri, altınları falan vardır. olabilir.


  • dafaisss  (27.03.18 15:52:46) 
Peder sağolsun


  • yavru tosun  (27.03.18 15:58:29) 
- aile

- bitcoin al sat yapıp ya da zamanında almışlardır şimdi kendilerine yetecek kadar çekip geçiniyorlardır.

- borsa

- kredi

- işsizlik maaşı
  • tomcruise  (27.03.18 16:12:19) 
Cevabı çok basit, ana baba parası yiyorlar.


  • i m cool with that  (27.03.18 16:59:53) 
ya kira vermedikleri için ceplerine fazla para kalıyor ya da ailesinden para geliyor. genelde bu şekilde. çoğu da ailesinden para aldığını söylemez zaten. o yüzden konduramıyoruz, "bu nasıl oluyor?" diye sorular soruyoruz.

btc gibi ek gelirlerle de yapabilen var ama az tabii.
  • dedimmidemedimmi  (27.03.18 17:18:41) 
haftaiçi gündüz vakti avm'lerde gezen insan kalabalığı.

ben genelde sorduğumda "babam biraz yardım ediyor sağolsun" falan diyor bu arkadaşlar. biraz'dan kasıt aylık minimum 4 bin falan sanırım.

mesela geçenlerde bi çocuk vardı arkadaş ortamında, bi arkadaşıyla beraber şirket kurmuşlar 3. yıllarına girecekler, yeni yeni aylık 2'şer bin kazanmaya başlamışlar. dedim e 3 yıldır naapıyorsun kadıköy'de evin var yediğin içtiğin yanına kâr, babam destek oldu sağolsun dedi.

ben de geçenlerde eve çıkıcam diye babamdan 5 bin lira istedim, bu kadar yeter deyip 4 bin gönderdi.
  • captainobvious  (27.03.18 17:22:55) 
dönem dönem işsiz kalıyorum. çalışıyorken işsiz kalsam bile en az üç ay geçinecek kadar ekstra param olur her zaman. tutumlu bi insanım. ailem tutumlu olduğumu ve elime tonla para geçse de yine normalde ne kadar harcıyorsam o kadar harcayacağımı bildikleri için gönderirler. ben bana verilen parayı üç günde harcıyor olsam elbette göndermeyecekler.

işten artmaz, dişten artar.
  • moratoryumkisilik  (27.03.18 17:27:26) 
benim de böyle arkadaşlarım var, ailelerinden para alıyorlar.


  • cay koy geliyorum  (27.03.18 17:37:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.