[]

Sağa ya da sola yatınca burun tıkanıklığı yaşayan var mı ?

Merhaba

Yatınca üzerine yattığım taraftaki burun deliklerimden biri tıkanıyor. Sağ ya da sol fark etmiyor hangi tarafa yattıysam o tarafın deliği tıkanıyor ve ciddi nefes darlığı çekiyorum. Bu sabah doktora gittim adam bir şey yok normal herkeste oluyor boşuna evham yapıyorsun dedi. Bende sırf bu yüzden uyumakta güçlük çektiğimi söyleyince tomografi çektirdi onda da bir şey çıkmamış, dediğine göre sinüzit vs de yokmuş.

Ciddi anlamda uyku kalitem düştü. Bu yüzden geç uykuya dalıp sabah uyanmakta güçlük çekiyorum.

Bunun sebebi nedir nasıl geçer, bir fikri ya da deneyimi olan var mı? Hatta alternatif tıpta varsa bir çaresi onu da yazabilirsiniz.

Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.

 
yatırınca diye okudum hafazanallah :)

burun içi ve geniz etlerinde sarkma buna neden oluyor olabilir. otrivine filan uzun süre kullandınız mı? uyku merkezi ile görüşseniz daha uygun sanki.
  • altinci nesil caylak  (26.03.18 17:01:31 ~ 17:02:02) 
bende oluyor. sağa yatınca sağ tıkanıyor sol açılıyor, sola yatınca sol tıkanıyor sağ açılıyor. nadiren iki taraftan nefes alabiliyorum. ama benim burnum problemli zaten. yıllar önce ameliyat demişlerdi, küçükken kırdım. güvenmiyorsanız başka bir uzmana görünün. et vardır büyüdüyse tıkanma yapıyordur belki. bu işin olsa olsa en kötüsü ameliyat, o da bir saat falan sürüyor ertesi gün çıkıyorsunuz. çok dert etmeyin.


  • veritaslibertas  (26.03.18 17:02:21) 
Mukus mu tıkıyor yoksa et mi şişiyor?


  • cleric  (26.03.18 17:05:53) 
bence doktoru değiştir. çoğu insanın yaşadığı birşey bu. evhammis. benim senle uğraşacak vaktim yok demiyor da yavşak.


  • mayeskuel  (26.03.18 17:10:38) 
Et şişiyor olması daha olası. Sürekli tıkanık olmaması alerji gibi bir şeyden tetiklendiğini gösterebilir. Gideceğiniz doktora bunu sorun, gerekirse kendiniz basit bir alerji ilacı alıp bir hafta kadar test edebilirsiniz.


  • cleric  (26.03.18 17:10:50) 
Bende de var bu durum ama mevsimsel oluyor. Yıllardır doktorlar bir şeyin yok dedi. En son gittiğim doktor teşhisi koydu, alerjik rinit var dedi. Alerji testlerinde çıkmıyor ama tespit edilemeyebiliyormuş.

Benim mevsim geçişlerinde içeride et şişiyor ve burnu tıkıyor. gece dediğin gibi iptal oluyorum.

İliadin kullandığımda açıyor ama kortizonlu ilaç, 5 günden fazla kullanılmaması gerekiyor. Otrivine de aynı şekilde.

Şu an nasonex kullanıyorum doktor tavsiyesiyle, alerjinin olma riskini azaltıyor. Bir de özellikle mevsim geçişlerinde aşağıdakini kullanıyorum sabah akşam. 6 aydır bu şekilde gidiyorum, hastalık olur gibi oluyor ama ilerlemeden atlatıyorum.

www.hepsiburada.com
  • PoscheN  (26.03.18 18:35:50) 
ben bu durumu bilakis tıkanıklığı çözmek için kullanıyorum. soğuk aldığımda bir taraf tıkanıyor mesela. ters tarafa uzanıp başımı hafifçe biraz geriye kaldırdığımda 10-15 saniye sonra tatlı tatlı açılıyor.
bildiğim kadarıyla burnumda problemim yok.

  • puc  (26.03.18 19:14:36) 
yıllardır var aynısı bende. şu anda sağ burnum tıkanık mesela. sola yatarsam açılıyor ama sol tıkanıyor bu sefer. inanılmaz garip bir durum. hiç doktora gitmedim bu konuyla alakalı ben mesela. nezle falan olunca iyi işe yarıyor bence. en azından iki burnum birden hiç tıkanmıyor, ne tarafa yatsam diğeri açık kalıyor. kesin bir çözümü varsa ya da bu bir çeşit hastalıksa ben de bilgilenmek isterim aslında.


  • kara olmayan inci  (26.03.18 19:21:09) 
şunu bir deneyin; hangi taraf tıkandıysa tam ters tarafına dönün ve kulağınızın üstüne yatın (yani yastık kulağınızı tam anlamıyla kavrasın) bir kaç saniye sonra burnunuz yavaş yavaş açılmaya başlayacak.


  • bsd  (26.03.18 19:46:23 ~ 22:08:30) 
Aynısı bende de var yıllardır.


  • ahada nick  (26.03.18 23:22:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.