[]

dolandırıldım, yardım ve önerilere açığım

bu sabah facebookta dolaşırken internet bankacılığımın çekiliş reklamı sanıp linke tıkladım maalesef bir anlık dalgınlıkla ve tüm bilgilerimi girdim büyük kerizlikle. sitenin birebir aynısını yapmışlar ve cepten girince anlamanız pc ye göre çok daha zor. derken karekod uygulamasıyla eksi hesabımdaki 1000 tl yi çektiler. tüm bunlar bir kaç dakka içinde oldu. savcılığıma gittim suç duyurusunda bulunduk hiç umudum yok ya işte. savcının dediği şey şu oldu: "bedava kazanç bir tek fare kapanında olur" isteseler çok rahat bulurlar ama uğraşmak istemiyorlar. adalete inancım sıfır ne yazık ki. neyse üstünde soğuk su iç kardeş dışında başka mercii varsa tavsiye edebilirseniz sevinirim. kalın sağlıcakla.




 
router ve vpn ile bulunması zor o arkadaşların, üstelik bilgileri siz girdiğiniz için de bankanın da hatası yok. sizin ek önlem vs. almanız gerekli idi(havale öncesi telefona sms ile kod gönderilmesi gibi)

1000 liraya ders aldığınızı düşünün.
  • hosein  (26.03.18 16:18:47) 
hangi banka olduğunu söylemediğiniz halde enpara olduğunu anladım. bu enpara dolandırıcılığı sosyal medyada çok konuşuldu, duyuruda bile duyurusu açıldı. bakıldığı zaman zaten verilen linklerin ismi saçma sapan, nasıl bu tuzağa hala düşülüyor anlamıyorum. hatta hala facebook'ta o reklam neden dönüyor anlamıyorum, kimse şikayet etmiyor mu nedir?

facebook'taki link duruyorsa linki facebook'a şikayet edin.
  • dedimmidemedimmi  (26.03.18 16:21:20) 
bankanın çağrı merkezini aradın mı? onlar da gerekli bilgilendirmeyi vb. yaparlar. mesela kart kopyalama olayında banka yardımcı olur müşterisine.


  • silah taciri  (26.03.18 16:24:03) 
hiçbir şey yapamazsın. bankanın da suçu yok çağrı merkezini boşuna arama.

ayrıca kart kopyalama ile bankamatik dolandırıcılığı bankaların sorumluluğundadır. senin olayınla bi alakası yok. boşuna insanlara ümit vermeyin bilgisizce.
  • hadeordan  (26.03.18 16:33:12) 
beni de bu sabah alelade bir cep numarasından denizbanktan arıyoruz diye aradılar neymiş çektiğim kredinin bsmv sini geri ödeyeceklermiş. şifre girmemi isteyince yüzlerine kapattım tekrardan aradılar açmadım. şifreyi girsem para buharlaşacak. dolandırıcılık olduğuna da şöyle uyandım: bankalar hiçbir zaman geri para vermek için sizi aramaz.


  • bizansa karsi memleket takimi  (26.03.18 16:33:51) 
Aynısı başıma geldi benim 240 liram gitmişti.
Bunlar çete ve sanıyorum rusya-türkiye kaynaklı. Ziraat bankası-Halk bank-Enpara üçgeninde reklamlar çıkarıyorlar facebook ve instagramda.
Biraz peşlerinden koşmuştum bunların kurdukları sahte sitelere whois atıp telefon kimlik elegeçirmeye çalıştım. Sonraki sitelerini whois korumalı yaptılar. en az 15-20 sitelerini domain ve hosting servislerine şikayet edip kapattırdım. Sahte kimlik ve numara kullanıyorlar tabii ki.
3-5 yandex mail adresi bulmuştum ama onlarla pek hack olaylarına giremedim.
Ben de şikayette bulundum sanıyorum 2-3 ay oldu ama bir sonuç yok.
  • wampex  (26.03.18 16:38:07 ~ 16:39:04) 
banka enpara ne yazık ki en sevdiğim bankam. güvenim kayboldu her şeye


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (26.03.18 16:47:48) 
parayı almasına alırsın da iyi bir avukat bolca da vakit lazım. bankaların güven kurumu olmasından yürünüyor genelde.


  • Jimmy McNulty  (26.03.18 16:50:31) 
bankaya hemen "harcama itiraz formu" gönder.


  • sfteses  (26.03.18 16:51:18) 
neyine itiraz edeyim para gitti çektiler parayı banka kimden alacak itiraz formuyla ?


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (26.03.18 16:52:53) 
Hocam öneri yapmışlar, reddediyorsun. Kimseden almayacak, gerekirse kendisi ödeyecek. Ara bankayı çirkefleş gerekirse.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (26.03.18 17:03:20) 
sifir hocam
bu 1000 lira harcama olarak gittiyse
bankaya harcama itirazında bulunacaksın
ben bu 1000 liraya herhangi bir hizmet almadım vs.
kredi kartından para cekme olayında sanal pos veren banka bir şekilde sorumluluk veriyor
ben kayyum atanmıs firmadan ödememizi geri aldık
ama havale olarak gittiyse geçmiş olsın
  • kingcyrax  (26.03.18 17:04:17) 
Bankayı arayıp çirkefleş nedir yahu? Kendi suçun bu senin, oradaki temsilciye çirkefleşeyim deme sakın götüyle güler sana. Ayrıca bankaya güveninin sarsılması da çok komikmiş. Bankanın bir sorumluluğu yok burda sana karşı, bilgileri tam bir çiftlikbank kullanıcısı edasıyla sen girmişsin.

En fazla durumu çağrı merkezine güzel güzel anlatıp fikir isteyebilirsin. Bir ihtimal harcama itirazı formu gönderip şansını denemeni söyleyebilirler.
  • mutlusismankedi2015  (26.03.18 17:10:07) 
Arkadaşlar şifreleri ben girdim banka bu konuda sorumluluk kabul etmez. havale falan adamlar kodla girip alıyorlar tamamen benim rızamla. bankanın bi eksikliği böyle bi meblağlarda bi mesaj daha atıp hesabınızdan para çekiliyor bilginiz var mı şeklinde. para çekildikten sonra çekildi diye bilgi geliyor. çekildikten sonra ne yapabilirim ki bilgi veriyor bana.


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (26.03.18 17:31:10) 
bankamatikten para çekiliyor bi harcama söz konusu değil.


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (26.03.18 17:32:00) 
soğuk su iç. o adamlar koskoca şirketlerin sistemlerine girip kilitliyorlar para ödemeden koydukları şifreyi vermiyorlar. koskoca şirketler bile fidye veriyor kendi dosyalarına erişebilmek için.

interneti bilinçli kullanmak gerek.
  • bohr atom modeli  (26.03.18 17:36:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.