[]

staj başvurusu yapmak

merhaba. çok ilgimi çeken, istediğim bir alana dair staj yapabileceğim bir yer buldum ama başvuruyla ilgili merak ettiğim şeyler var. öncelikle staj formundaki referanslar kısmı mutlaka doldurulmalı mı? eğer doldurulacaksa hocalardan bu konuda ricada bulunulabilir mi ki? onun dışında, referans olacak kişinin yalnızca adı/numarası mı yazılıyor forma? ek bir belge istendiği yazmıyor bununla ilgili ama gerekli mi emin olamadım.
çok talep olacağını düşündüğüm bir yer burası, sizce zorunlu değil de gönüllü olarak staj yapacak olmam ve not ortalamamın yeterince iyi olmaması alınma ihtimalimi çok düşürür mü?



 
Referans bolumune mumkunse o sektorden birini, en kotu hocalarini yazabilirsin. Samimi oldugun hoca varsa kabul eder diye dusunuyorum. İsmini, calistigi sirket, pozisyonu ve numarasini yazarsin. Mumkunse bir cover letter yazabilirsin, belki bir fark yaratabilir.
Kurumsal bir firma icin gonullu ya da zorunlu stajyer olmanin cok bir farki olmuyor, en azindan benim staj yaptigim yerler de boyle. Not ortalamasi cok dusuk olmadigi surece olumsuz etkilemez genelde.

  • aioniotita  (24.03.18 15:41:06) 
Bazı yerler referans olmayan başvuruları direkt eliyor. Tanıdık varsa yaz mutlaka. Hatta araya sokabilirsen daha iyi olur.
Form nasıl bilmiyorum ama bazı yerlerin formlarında referansının adresini bile istiyorlar. Kesin cevap veremicem.

  • uyusam iyi olur  (24.03.18 15:49:06) 
Referans için o şirket içi birini yazmazsan kimse stajyer için tutup da referans kontrolü yapmaz. O kısmı çok da umursama.


  • canercuxy  (25.03.18 02:39:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.