[]

bimeks neden battı?

bir ara çok büyümüştü, elektroworld ve dartyi satın almıştı, sonra ne oldu?
teknosa neden batmıyor fark ne aralarında?



 
Bence kontrolsüz büyüdüğü için battı, onu al bunu al batar tabii.


  • i was made for you  (21.03.18 22:36:57) 
want2die'ın dediği gibi. ekstra olarak teknosa mağazalarına disney ürünlerini ya da mağazanın bi kısmında d&r şubesi koyma gibi yollara da gitti. bu sayede bi nevi masraflarını da azalttılar. özetle teknosa kriz durumunu güzel yönetti, yönetiyor ya da yönetmeye çabalıyor.


  • washe  (21.03.18 23:21:25) 
teknosa kapanmadı ama kliksa vardı bir ara o da battı. arkasında sabancı olması falan bir işe yaramıyor demek ki bir noktadan sonra


  • condom kurşunu  (21.03.18 23:41:21) 
Kontrolsüz büyüme +1
Yiyemeyeceğin muzu soyma derler.

  • sutlu nescafe  (22.03.18 00:05:39) 
telefon, tablet, bilgisayar olayında n11, gittigidiyor gibi sitelerle arasında 300 lira fark vardı çünkü. Mesela gold da aynı şekilde battı.

Hiç bir güvenilirlikleri de yok aynı zamanda. Binlerce şikayet var mesajı var haklarında. 20 liralık kulaklığı 40 liraya satmaya kalkarsan batarsın. Bozuk ürünü itelersen batarsın. Bu kadar basit.

N11 daha güvenli imaj çiziyor o kadar alt mağazaya rağmen bence bu adamlardan. Beter olsunlar derken cidden oldular.
  • westblack  (22.03.18 01:20:31) 
Çünkü fiyatları çok saçmaydı. Bu kafayla giderse yakında mediamarkt teknosa falan da kalmaz.


  • catch the arrow  (22.03.18 03:01:13) 
Bir sürü sebebi var:

Öncelikle Türkiye teknoloji üreten bir ülke değil.
Çoğu şey ithal.
Dolarla ya da euroyla geliyor. Dolar yükseldikçe senin karlılığın azalıyor.
Dolar 3 TL'yken 100 dolara ithal ettiğin bir ürünün sana gelişi 300 TL. 500 TL'den mağazana koydun. Karın 150 TL. Diyelim ki dolar 3.5 oldu. Ürünün sana gelişi 350 oldu. Müşteri kaybetmemek için fiyatı korumak zorundasın. O yüzden karın 100 TL'ye düşer.

Bir diğer sebep de insanların gelir seviyesi.
Yakın zamana kadar bankalar kredi&kredi kartı konusunda çok esnekti.
Her şeyi taksitle alabilmek mümkündü.
O yüzden asgari ücretlinin bile cebinde iphonelar, evinde smart tvler vardı.
tabii ki herkes iyi şeylere sahip olmak ister, hakkı. Ama gelir gider dengesini korumayı bilmeyen insanlarız. Haliyle insanlar temel gıda ihtiyaçlarını bile alamayacak kadar borçlandı. Hükümet de elektronik, moda vb gibi temel ihtiyaç olmayan harcamalarda taksit kısıtlaması yaptı. İnsanlar için elektronik
yeniden lüks tüketim oldu.

Büyük elektronik perakendeciliği aslında amerikan modeli.
Avrupa'da bile bu çapta mağaza sayısı çok az. Ortalama satın alma gücü bence ABD'den bile yüksek ama Avrupa'da tutumluluk esas.
Mesela ben üniversitedeyken Avrupa'da bir öğrenci programına katıldım.
Türk öğrenciler olarak hepimizde son model smartphonelar vardı. Onların da çoğunda Nokialar. Tek tük symbianlı modeller. Biz facebookla twitterla vakit geçirirken, onlar "aa evet duydum öyle bi platform varmış" diyordu.
Yani o alabilecek güçteyken almıyor, biz alamayacak durumdayken şartları zorlayıp alıyoruz.

Bu teknoloji mağazaları da bu yüzden pazarın büyük olduğunu düşündü, amerikadaki muadilleri gibi dev AVM'lerde yerler almaya başladı. Ama türkiye'de elektronik pazarının çapı belli.


Ve borçla da bir yere kadar. Son 10 yıl içinde Türkiye'ye bütün büyük elektronik zincirleri girdi. "RadioShack, Saturn, MediaMarkt" yerli rakipler olarak Vatan Bilgisayar, Teknosa, Bimeks...
Ama pazar bu kadar markayı döndürecek kadar büyük değil.
Şu an Vatan Bilgisayar, Teknosa, MediaMarkt bir şekilde tutunuyor. Pazar bu kadar işte. Daha farklı bir oyuncuya yer yok. Bugün güçlü bir rakip agresif fiyat politikasıyla pazara giriş yaparsa bu üç oyuncudan biri elenir.

Bimeks MediaMarkt gelmeden önce büyük oyuncuydu, MediaMarkt onun yerini aldı. Bugün başka bir zincir gelirse TeknoSA ya da Vatan da zorlanır.
  • anten  (22.03.18 13:39:37 ~ 13:39:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.